Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS 22.3.2007.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU KEVÄT 2009 Lokakuu 2008.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Sähköinen hakujärjestelmä ammatilliseen ja lukiokoulutukseen Harek - seminaari Ritva Sammalkivi Projektipäällikkö.
Osaamisen ja sivistyksen asialla HAREK JA YHDEN PAIKAN SÄÄNNÖS Laila Puranen HAREK-seminaari
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen vuonna 2007 alkavasta koulutuksesta ja syksyn 2006 tilastoista tiedottaminen Pirjo Karhu
Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-VIERASKIELISTEN KOULUTUSOHJELMIEN YHTEISHAKU Annika Grönholm KV-kevätpäivät
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ TILANNEKATSAUS Vilho Kolehmainen, OPH,
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Yhteishaku 2014.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 OPINTOASIAINPÄIVÄT klo – Historica 320 YLIOPISTOJEN SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Tuula Maijanen.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
Vanhempainillan ohjelma
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Yhteishaku 2017.
Opintopolku
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
ASPA kuulumiset Yhteishaun kevät 2017 tuloskirjeet – valmiit
Lomake-editori Käyttöönottokoulutus
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Yhteishaku 2018.
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Opetushallitus / Jaana Saha
Katsaus opintohallinnon järjestelmiin Sami Hautakangas, OKA
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Opintopolku-info
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS

2 Osaamisen ja sivistyksen asialla TAUSTOJA KEHITTÄMISHANKKEESEEN  Osa opiskelijavalintojen kehittämisen kokonaisuutta –Hallitusohjelma –Koulutus ja tutkimus OPM:n kehittämissuunnitelma –Valtioneuvoston tietohallintostrategia  Opetusministeriön asettaman yhteishakutyöryhmän muistio (opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä 2005:17) sekä siitä annetut lausunnot.  Opetusministeriö asetti Ohjaus- ja seurantaryhmän jonka tehtävänä on vastata yhteishaku-uudistuksesta

3 Osaamisen ja sivistyksen asialla HANKKEEN ORGANISOINTI  Opetusministeriön asettama ohjaus – ja seurantaryhmä –Vastaa koko yhteishaku-uudistuksen edistämisestä –Tukee Opetushallitusta sähköisen hakujärjestelmän kehittämisessä –Edustajat yliopistoista, opetusministeriöstä, Opetushallituksesta ja Suomen ylioppilaskuntien liitosta  Opetushallituksen asettama johtoryhmä –Vastaa sähköisen hakujärjestelmän kehitysprojektien läpiviennin ohjauksesta –Edustajat Opetushallituksesta ja atk-toimittajilta  Opetushallituksen asettamat projektiryhmät –Tehtävänä sähköisen hakujärjestelmän kehittäminen ja yhteishakua koskevan tiedotuksen organisoiminen –Edustajat yliopistoista, Opetushallituksesta, Lukiolaisten liitosta, Suomen opinto-ohjaajat ry:stä sekä työvoimahallinnosta.

4 Osaamisen ja sivistyksen asialla YHTEISHAKU 1/2  Yliopistojen yhteishaku käytössä ensimmäistä kertaa syksyn 2008 valinnoissa (keväällä 2009 alkava koulutus).  Kyseessä yhteishaku-uudistuksen ensimmäinen vaihe, joka koskee vain hakemista. –Ei vaikuta valintaprosessiin eikä opiskelupaikan vastaanottamiseen.  Yhteishaun toisesta vaiheesta päätetään ensimmäisestä vaiheesta saatujen kokemusten pohjalta –Kaikkien hakukohteiden keskinäinen priorisointi –Sijoitteluajo yliopistojen tuottamien valintakohtaisten paremmuuslistojen ja hakijan tekemien priorisointien pohjalta

5 Osaamisen ja sivistyksen asialla YHTEISHAKU 2/2  Yhteishaussa voi hakea enintään yhdeksään hakukohteeseen  Kaikkiin hakukohteisiin haetaan samalla hakulomakkeella –Sähköinen ja paperinen versio  Koskee vain yliopistojen päävalintoja –Ulkomaalaisvalinnat, maisterivalinnat ja muut erillisvalinnat jäävät yhteishaun ulkopuolelle  Haku kaksi kertaa vuodessa –Keväällä (Taidelaoilla hakuaika päättyy ) –Syksyllä samaan aikaan ammattikorkeakoulujen yhteishaun kanssa

6 Osaamisen ja sivistyksen asialla SÄHKÖISEN HAKUJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN  Aikataulu –Määrittely valmistui 10/2006 –Suunnittelu – ja toteutus 2/ /2008 –Käyttöönotto 3/2008 -> Ensimmäinen haku syksyllä 2008 (keväällä 2009 alkavaan koulutukseen). u Tietojärjestelmä kehitetään siten, että sitä voidaan käyttää myös yliopistojen erillisvalinnoissa  Järjestelmän ylläpito ja hakemusten käsittely liitetään osaksi olemassa olevaa hakija- ja opinto- oikeusrekisteriä (HAREK)

7 Osaamisen ja sivistyksen asialla SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ / HAKIJAN TOIMINNOT  Nettihaku: – Hakuinfo –osio Yliopistojen koulutustarjonta haku Hakukohdekori – Sähköinen hakulomake – Sähköinen asiointipalvelu Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen ja muuttaminen hakuajan puitteissa Aiempien hakulomakkeiden tarkastelu Omien tietojen tarkastelu ja yhteystietojen muuttaminen Omien ylioppilastutkintotietojen tarkastelu Valinnantulosten tarkastelu ja paikan vastaanottaminen Kirjoittautuminen yliopistoon, jos yliopisto on mahdollistanut ko. palvelun  Prototyyppi nettihausta osoitteessa

8 Osaamisen ja sivistyksen asialla ESTEETTÖMYYDEN HUOMIOIMINEN YHTEISHAUSSA  Yhteishakuun liittyvät toimintamallit –Hakuprosessi tehtävä hakijan näkökulmasta selkeäksi ja johdonmukaiseksi. –Hakuprosessin tuettava myös vammaisten ja erilaisten oppijoiden koulutukseen hakeutumista.  Hakuinfo –Erilaiset hakijaryhmät tulee huomioida hakuprosessista, valinnoista ja opiskelusta tiedotettaessa.  Sähköinen hakujärjestelmä –Järjestelmä suunniteltava siten, että erilaiset hakijaryhmät voivat hyödyntää sitä mahdollisimman hyvin. –Käytettävyystestaus, jossa huomioidaan esteettömyysnäkökulmat

9 Osaamisen ja sivistyksen asialla KEHITYKSEN HAASTEITA  Yliopistojen hakuperusteiden ja -käytäntöjen yhtenäistäminen  Hakuprosessin tekeminen hakijalle ymmärrettäväksi  Kommenttien saaminen järjestelmäkehityksen sidosryhmiltä  Yhteishakuun liittyvien uudistusten koordinointi tietojärjestelmän kehityksen kanssa  Hakuprosessiin liittyvien käsitteiden erilaiset tulkinnat sekä koulutussektorien välillä, että niiden sisällä

10 Osaamisen ja sivistyksen asialla SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ / INFOA  Prototyyppi –  Määrittelydokumentaatio: – HAREKista kohdasta ohjeet/dokumentit (vaatii HAREK- tunnuksen ja salasanan)  Lisätietoa: puh. (09) faksi (09)

11 Osaamisen ja sivistyksen asialla Kiitos!