Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 OPINTOASIAINPÄIVÄT 2011 18.3.2011 klo 13.00 – 16.00 Historica 320 YLIOPISTOJEN SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Tuula Maijanen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 OPINTOASIAINPÄIVÄT 2011 18.3.2011 klo 13.00 – 16.00 Historica 320 YLIOPISTOJEN SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Tuula Maijanen."— Esityksen transkriptio:

1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 OPINTOASIAINPÄIVÄT 2011 18.3.2011 klo 13.00 – 16.00 Historica 320 YLIOPISTOJEN SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Tuula Maijanen

2 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 YLIOPISTOJEN SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ, YSHJ  Otettiin käyttöön ensimmäisen kerran syksyn 2008 haussa, joilloin YSHJ-palvelu oli käytössä 1.10. – 14.11.2008 = pilotointi.  Yliopistot päivittävät syksyisin (31.10. mennessä) kevään haussa olevien hakukohteiden tiedot ja keväisin (20.5. mennessä) syksyn haussa olevien koulutuksien tiedot järjestelmään.  Jyväskylän yliopiston päävalinnan kaikki hakukohteet ovat järjestelmässä, mutta erillisvalinnat (mm. maisterikoulutukset, avoimen yliopiston väylä) hoidetaan paperivalintoina.

3 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 www.yliopistohaku.fi  Palvelusta voi etsiä yliopistokoulutusta ja täyttää hakulomakkeen kahdella eri tavalla: joko ilman kirjautumista tai kirjautuneena Hakijapalveluun  Yliopistoon haetaan helpoiten www.yliopistohaku.fi – sivujen kautta.  Jos sinulla ei ole mahdollisuutta hakea yhteishaussa sähköisesti, voit hakuaikana arkisin klo 9 - 15 tilata paperisen hakulomakkeen puhelimitse Opetushallituksesta puh. 020 690 696. Lomaketta tilatessa on ilmoitettava hakukohteet sekä postiosoite (yhteystiedot).

4 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Kuka voi hakea? Yliopistokoulutukseen on kelpoinen hakemaan henkilö, joka on suorittanut jonkin seuraavista tutkinnoista:  ylioppilastutkinnon  International Baccalaureate -tutkinnon (IB)  Eurooppalaisen ylioppilastutkinnon/European Baccalaureate -tutkinnon (EB)  Reifeprüfung-tutkinnon (RP)  ammatillisen korkea-asteen, ammatillisen opistoasteen tai vähintään kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon  ammattikorkeakoulututkinnon  ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin  yliopiston edellyttämät avoimen yliopisto-opetuksen opinnot  Opiskelijaksi voidaan hyväksyä myös henkilö, jolla yliopisto toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet.

5 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Mihin voi hakea?  Nettihaussa ovat mukana kaikkien suomalaisten yliopistojen hakukohteet.  Koulutushaun avulla voi etsiä haluamaansa yliopistokoulutusta. Koulutushaku sisältää tiedot kaikista yliopistojen tutkintoon johtavista koulutuksista, lukuun ottamatta tieteellisiä jatkotutkintoja.  Hakea voi enintään yhdeksään (9) eri hakukohteeseen.

6 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 LYHYET OHJEET (1): ilman kirjautumista “Etsi koulutusta” –painikkeen kautta voi hakea yliopistoon ilman kirjautumista, jolloin voi:  etsiä koulutusta yliopistojen koulutustarjonnasta  siirtää haluamansa koulutukset hakukohdekoriin ja edelleen hakulomakkeelle (hakukohteet säilyvät hakukohdekorissa vain istuntosi ajan)  hakuaikoina täyttää ja lähettää hakemuksen

7 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 LYHYET OHJEET (2): Kirjautuminen hakijapalveluun Hakijapalveluun kirjautumiseen tarvitaan pankin verkkotunnusta tai HST-korttia. “Hakijapalveluun” –painikkeen kautta voi:  etsiä koulutusta yliopistojen koulutustarjonnasta  jo ennen hakuaikaa ja hakuaikana siirtää ja tallentaa halutut koulutukset hakukohdekoriin  palata hakuaikana hakukohdekoriin ja siirtää aiemmin tallennettuja koulutuksia hakulomakkeelle  hakuaikoina täyttää ja lähettää hakemuksen  tarkastella ja tarvittaessa korjata omia hakulomaketietoja hakuaikana  päivittää yhteystietoja myös hakuajan jälkeen  tarkastella valintojen tuloksia  ottaa opiskelupaikan vastaan

8 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Hakulomakkeen täyttäminen  Sähköisesti haettaessa hakulomake muotoutuu hakukohteiden mukaan.  Jos haetaan hakuajan viimeisenä päivänä, hakulomakkeen tulee olla tallennettuna viimeistään klo 16.15.

9 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Tekniikasta (1)  Nettihaku on auki ympäri vuoden ja läpi vuorokauden, lukuun ottamatta päivittäisiä huolto- ja päivityskatkoja klo 5.00 ja 7.00 välillä.  Sen varmistamiseksi, ettei ohjelma keskeydy ja ettei menetä täyttämiään tietoja, tulee edetä palvelussa näytöltä toiselle määräajassa (30 min). Määräaika koskee sekä hakemista ilman kirjautumista että hakemista Hakijapalveluun kirjautuneena. Mikäli joutuu uloskirjatuksi Hakijapalvelusta istunnon päättymisen takia, tulee kirjautua uudelleen hakijapalvelun jatkaakseen hakemista.  Jokaisella näytöllä saa lisätietoja/ohjeita sivun oikean reunan kysymysmerkki [?]-painikkeella.

10 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Tekniikasta (2)  Jotta sivusto toimii kunnolla, tulee selaimen version olla Internet Explorer 6.0 tai Firefox 2.0 tai uudempi. Tietoturvan takia suosittellaan, että käytetään aina uusimpia testattuja selainversioita (nyt IE 7.0 ja Firefox 3.0).  Lisäksi on oltava Adobe Acrobat Reader -ohjelma Hakulomakkeen tulostamiseksi.  Sivusto on toteutettu esteettömästi. Palvelu toimii tekstipohjaisilla selaimilla.

11 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Valintakokeet  Useimpiin yliopistokoulutuksiin järjestetään valintakoe. Jyväskylän yliopisto ilmoittaa valintakoeajat ja muut valintakriteerit omilla, nettisivuilla www.jyu.fi/hae, valtakunnallisessa Yliopistojen valintaopas - Universitetens urval -julkaisussa, Koulutusnetti.fi-sivuilla sekä nettihaun Koulutushaussa.www.jyu.fi/haeKoulutusnetti.fi-sivuillaKoulutushaussa  Yhteishaun hakukohteiden valintakokeet järjestetään pääosin touko-kesäkuussa.  (Erillisvalintojen mahdollisia valintakokeita järjestetään pitkin vuotta.)

12 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Valintatulokset  Tiedon opiskelijaksi hyväksymisestä saa kukin kirjeitse. Jos on antanut luvan, yliopisto voi julkaista nimen verkkosivuillaan (toistaiseksi JY ei näin ole tehnyt, vaan kaikki hakijat ovat saaneet tulokset kirjeitse).  Valintatulokset tiedotetaan heti kun ne valmistuvat. Nopeimmin tiedon saavat ns. paperivalinnassa hyväksytyt, viimeisimpänä kaksivaiheisiin valintoihin osallistuneet.  Valintojen tulokset hakija voi nähdä myös nettihaun Hakijapalvelussa.  Valintatulokset on ilmoitettava viimeistään 19.7.2011

13 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Opiskelupaikan vastaanottaminen  Opiskelupaikan voi ottaa vastaan joko hyväksymiskirjeen mukana saadulla opiskelupaikan vastaanottoilmoituksella tai nettihaun Hakijapalvelussa. Opiskelupaikan voi vastaanottaa myös asiamiehen välityksellä.  Ilmoituksen on oltava perillä määräaikana siinä korkeakoulussa, josta ottaa opiskelupaikan vastaan. Muuten menettää opiskelupaikan.  Opiskelupaikan vastaanottamisilmoitus on sitova: sitä ei voi muuttaa tai peruuttaa. Siksi kannattaa odottaa ennen ilmoituksen palauttamista kaikki valintojen tulokset ja selvittää jonotusmahdollisuudet myös muista paikoista, joihin on hakenut.  Vastaan voi ottaa vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

14 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 Jonotusoikeus  Kevään yhteishaussa ja erillishauissa on mahdollisuus jäädä tietyksi ajaksi jonottamaan mieluisampaa opiskelupaikkaa niistä hakukohteista, joissa on käytössä varasijamenettely. Hakija kertoo jonotuksestaan hyväksymiskirjeen mukana saadulla opiskelupaikan vastaanottoilmoituksella tai Hakijapalvelussa.  Hyväksymispäivämäärästä riippuu, voiko jäädä jonottamaan korkeakoulupaikkaa, johon on päässyt varasijalle. Jonotusoikeus päättyy 16.8.2011.  Syksyn hauissa jonotus ei ole käytössä.

15 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yliopistoon kirjoittautuminen (ilmoittautuminen)  Yliopistoon hyväksytyn on myös kirjoittauduttava yliopistoon - pelkkä opiskelupaikan vastaanottoilmoitus ei riitä!  Ohjeet opiskelijaksi kirjoittautumisesta (ilmoittautumisesta) saa yliopiston lähettämän hyväksymiskirjeen mukana.


Lataa ppt "JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2011 OPINTOASIAINPÄIVÄT 2011 18.3.2011 klo 13.00 – 16.00 Historica 320 YLIOPISTOJEN SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Tuula Maijanen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google