Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Ajankohtaista, rehtori * LOPS2016 – vararehtori Arto Hekkanen * Yleistä ylioppilastutkinnosta,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

Lavian lukio.
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Tervetuloa!.
Opiskelijan tukeminen yhteistyössä Itsesäätelyn kehittymisestä
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille ti
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Sivistyslautakunta Eija Kinnunen johtava psykologi
Oulun yliopisto, Ohjaus- ja työelämäpalvelut Jaana O. Liimatainen Te tapäivät
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille ti Aineisto osoitteessa: Toive ryhmäjaosta, kts. liite.
OULUNSALON LUKIO.  Tervetuloa - rehtori Tuula Tervonen  Erityisopettaja Marjo Mattilan puheenvuoro  Opiskelu ja opetus sähköistyy – tvt-vastaava Juha.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
Vanhempainilta ke  Tervetuloa rehtori Tuula Tervonen  Ajankohtaista  Opettajan puheenvuoro - Hannu Mäkiö  Aineryhmät esittelevät kurssivalintoja.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 – 10 TERVETULOA!
Ykkösten vanhempainilta Janakkalan lukio Turengin toimipiste.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Nivelvaihe yläkoulusta jatko-opintoihin Tuija Harakka, Milla-Miia Luosujärvi, Marja Asikainen ja Kirsti Linnoinen; päivitys Janne.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Oulunsalon lukion vanhempainilta
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja opiskeluterveydenhuolto
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Ajankohtaista opetustoimen lainsäädännön muutoksista
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Opiskeluhuolto, Ekamin kuraattorit 2015
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Vanhempainilta Tervetuloa!.
Ykkösten vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) ERITYISJÄRJESTELYT.
Tammikuu Joulukuu Helmikuu Marraskuu LUKUVUOSI Maaliskuu
Oulunsalon lukion vanhempainilta
Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu - missä mennään lainvalmistelussa? Ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen.
Vanhempainillat 20 & Johanna Honkanen-Rihu, rehtori
Lukion opiskeluhuolto
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
TERVETULOA TÖÖLÖN ALA-ASTEEN KOULUUN Vanhempaininfo ke 16. 5
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

Rehtori Tuula Tervonen

* Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Ajankohtaista, rehtori * LOPS2016 – vararehtori Arto Hekkanen * Yleistä ylioppilastutkinnosta, rehtori * Tietoisku jatko-opinnoista, opinto-ohjaaja Eila Palojärvi * Aineryhmien esittelyt ja porinatuokiot opettajien kanssa (ala-aula + ruokailutila)

* 3. jakso alkaa (2. jakson koeviikkoa ) * Syksyn YO-tulokset tulevat viim (13.11.?) * Kevään yo-kokeisiin ilm. päättyy ma * pe klo itsenäisyysjuhla ja syksyn lakkiaiset * ma uusinta- ja rästikoe (2. jakson kokeista) * ma klo iltakirkko; vanhemmat tervetuloa! * Joululoma Kevätlukukausi alkaa to

* ZEF-kysely opiskelijoille ja huoltajille tammi-helmikuussa – mm. LOPS2016-asiaa * Lasketteluretki 4. jakson alussa – ohjeet myöhemmin * Penkkarit/potkiaiset to ja vanhojen tanssit pe Korjattu aika! * Kevään kirjoitukset alkavat pe äidinkieli tekstitaito kuuntelut ja kirjalliset kokeet * Talviloma viikko 10 ( ) * Pääsiäinen * Pe 6.5. vapaapäivä * Lakkiaisharjoitus pe 3.6. klo 11 ja lakkiaiset la 4.6. klo 11.

* Yrittäjyys: Nuori yrittäjyys –kurssi 2. vuonna + tapahtumia ja messuja * KEKE = kestävä kehitys, Keke-tiimi + tapahtumia ja tiedottamista * Kuvataiteen diplomikurssi (abivuonna) + kursseja runsaasti tarjolla

* KAAVAILUJA Oulun kaupungin lukioverkon tiivistämiseen – taloudellinen peruste, perusopetuksen tilatarpeet mukana * Lanseerattu termi ”kampuslukio” ( opiskelijaa eri vaihtoehdoissa) * Tämänhetkisen tiedon mukaan asia etenee kaavailuista suunnitelmiksi ensi kevään aikana

* Tulevaisuus? * Vaikutusmahdollisuudet? * Lukiokoulutuksen tulevaisuus kokonaisuutena? Oulunsalon lukio edelleen mukana yhteisvalinnassa keväällä Uudet opiskelijat otetaan kesällä lukioon ja lv alkaa Oulunsalo-talolla.

* Verkko-oppiminen, sähköiset materiaalit ja YO-koe - Kannustetaan opiskelijoita ja opettajia sähköisten materiaalien käyttöön. - Ohjausta ja koulutusta - Sähköisten materiaalien käyttö on lisääntynyt nopeassa tahdissa: pidetty useita kokeita, ensimmäiset e-kirjat käytössä - Koululla hyvä tietokonevarustus MUTTA kaupungin linjauksen mukaisesti opiskelijoille suositellaan omien laitteiden käyttöä. YO-KOKEISSA OMA TIETOKONE! - Sähköiset yo-kokeiden aikataulu YTL:n Digabi-sivut - Sähköiset yo-kokeilut ja seuraava

* Opiskelijahuollolla tarkoitetaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. * Opiskelijahuollon tavoitteena on luoda terve ja turvallinen oppimis- ja opiskeluympäristö, suojata mielenterveyttä, ehkäistä syrjäytymistä sekä edistää oppilaitosyhteisön hyvinvointia. * Tavoitteena on oppimisen esteiden, oppimisvaikeuksien sekä opiskeluun liittyvien muiden ongelmien ehkäiseminen, tunnistaminen ja lieventäminen. * Kaikille kouluille oma suunnitelma opiskelijahuollon toteuttamisesta

* Opetussuunnitelman mukainen opiskelijahuolto * Oppilas- ja opiskelijahuoltolaissa määritellyt kuraattori- ja psykologipalvelut * Terveydenhuoltolaissa määritelty opiskeluterveydenhuolto * Koululla: terveydenhoitaja maanantaisin * Kuraattori ja psykologi sopimuksen mukaan * Psyykkarin palvelut

* Lukion erityisopettaja Marjo Mattila * voi arvioida opiskelijan mahdollista lukihäiriötä ja suunnitella tarvittavia tukitoimia * voi tukea ja ohjata opiskelijaa esimerkiksi sopivien opiskelutapojen ja oman oppimistyylin löytämisessä ja vahvistamisessa * auttaa erityisesti kielellisiin vaikeuksiin liittyvissä opiskeluongelmissa * ei anna tukiopetusta oppiaineiden sisältöihin liittyvissä asioissa * voi tarvittaessa laatia opiskelijan luku- ja kirjoitushäiriöstä lausunnon ylioppilastutkinto- lautakunnalle

* Edistetään opiskelijoiden osallisuutta, oppimista, hyvinvointia, terveyttä, sosiaalista vastuullisuutta ja vuorovaikutusta sekä opiskeluympäristön terveellisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä. * Yhteisöllistä opiskelijahuoltoa toteuttavat kaikki opiskelijahuollon toimijat * Tarkoitetaan opiskelijalle annettavia opiskelu- terveydenhuollon palveluja, opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalveluja sekä yksittäistä opiskelijaa koskevaa monialaista opiskelijahuoltoa. * Yksilökohtainen opiskelijahuolto perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja opiskelijan sekä tarpeen niin vaatiessa huoltajan suostumukseen.