Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Tutustu tablettiin (taulutietokone)
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) •Internetin suosituin palvelu •Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
Internetin ilmaisohjelmat
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Tietohallintomalli käytännössä – ICT-johtamisesta kilpailuetua
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Sensing the Web 2. lokakuuta, 2007Puh: Petteri Hannonen
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
Novell-kuulumiset Pekka Lindqvist
Pupesoft myyntireskontra
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Opinnäytetöiden esittely
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.
APACHE http-serveriohjelma
OpenLab yhteistyö paikallisten yritysten kanssa - OpenLabin perustaminen - Open Source –seminaari - yhteistyömahdollisuudet muiden projektien.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Open source -kirjastojärjestelmistä Matti Sarmela Kirjastot.fi Open source -kirjastojärjestelmistä.
Liiketoimintamallit avoimessa ohjelmistokehityksessä Timo Heubach, Marja-Kaarina Markkanen, Mika Pennanen, Ville Qvist.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Hankintasuunnitelma.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
SPORTS TRACKER Tekijä: Nybäck Teemu TU09s Tiedonhaku internetistä.
Linux palomuurina Kimmo Karhu, EL0A
Silverlight Expression Blend 3 työkaluna. Mikäs on Silverlight? (1/2) Pääasiassa teknologia webbiin –Internet Explorer –Mozilla –Opera –Safari.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Jukka Saari haastattelu. Tietoa jota et ehkä tiennyt henkilöstä jota et tiennyt!!!
Mikä on DecaSolution?. DecaSolution tarjoaa käyttäjälle nopeasti opittavan henkilökohtaisen ratkaisun/työvälineen digitaalisen tiedon hallintaan, jäsentämiseen,
Uusi kehittäjäsukupolvi Suomessa Esimerkkitapaus Avoimen koodin maailman laajentuminen Yhteisöjä Suomessa Osallistu Timo Jyrinki,
Avoimen tiedon ohjelman viestintäsuunnitelma. Viestinnän periaatteet  Toimintasuunnitelmasta nostetaan tärkeimmät viestintää vaativat toimenpiteet viestintäsuunnitelmaan.
Kilpailumuodot Toni Uusimäki TÄYDELLINEN KILPAILU Teoreettinen malli, täydellinen kilpailu erittäin harvinaista Torikauppa(vihannesten ja marjojen.
Linux-käyttöjärjestelmä Otto Kekäläinen TampereTapahtuma XYZ.
Tekninen metatieto: Auta miestä mäessä, älä mäen alla
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen

Linux Mint Heikkilä Visa.
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
WineApi ja Virtuaaliohjelmistot
Web-sovellusten kehittäminen - Johdanto
www-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Tietoturva Internetissä
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Lukiolaisen itc.
Tietoturva internetissä
Vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota
Jari Porrasmaa (STM) Konstantin Hyppönen (KELA)
CLT132 Tehtävät (viikko 5).
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Kevään markkinointiaktiviteetit
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Case-linkit sana&search[asiasana]=Yhteistoimintamenettely
Esityksen transkriptio:

Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta

Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää parhaita suomenkielisiä vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia: OpenOffice.org-toimisto-ohjelmisto Mozilla Firefox -selain, Thunderbird-sähköposti Pidgin-pikaviestin, WinSCP-tiedostonsiirto VLC-mediasoitin, GIMP-kuvankäsittely...ja monia muita Tutustu, lataa tai tilaa:

Mikä on VALO-CD? Oppaita: GPG ja Enigmail sähköpostin salaukseen JHS 169: Avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttö julkisessa hallinnossa OPH:n VALO-oppaat Oikeusministeriön OpenOffice.org-ohjeet VM:n suositus valtion koodin ja rajapintojen avoimuudesta VALO-CD ei ole vain ilmaisia ohjelmia, vaan VALOn periaatteiden esittelyä

VALO-periaatteet Toimittajariippumattomuus Lähdekoodi saatavissa Oikeus parannella, räätälöidä ja levittää eteenpäin Kopiointi sallittua – jopa suotavaa! Liiketoiminta ei perustu lisenssien rajoituksiin vaan palvelun tarjontaan Vapaa kilpailu mahdollista, tuottaa paremmat ohjelmistot vähemmällä rahalla Liiketoiminnasta Suomessa:

”Ohjelmistot ovat uusi öljy” Nyky-yhteiskunta ei voisi toimia ilman ohjelmistoja: Tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitetaan lait Tietoliikenne: puhelin, sähköposti Jos ohjelmistoissa vika, ei veroja kanneta eikä armeijoita johdeta. Se joka hallitsee ohjelmistoa, hallitsee myös käyttäjää

”Ohjelmistot ovat uusi öljy” Prof. Lawrence Lessig: ”Code is law” Viime kädessä tietokone toteuttaa koodaajan tahtoa – ei käyttäjän. Ei ole merkityksetöntä kuka ohjelmat tekee tai kuka niiden käyttöä hallitsee.

”Ohjelmistot ovat uusi öljy” Internet on rakennettu käyttäen avoimia standardeja (HTML, HTTP, SMTP...) ja ohjelmia (Apache, Bind, Linux, PHP...) Ilman avoimuutta Internet ei olisi niin edullinen, laajalle levinnyt ja innovatiivinen kuin se tänä päivänä on WWW:n kehittäjä Tim Berners-Lee on avoimuuden tunnettu puolestapuhuja

VALO-CD-projekti Kaikki tuntee jo Linuxin, mutta siihen siirtyminen ei ole vielä riittävän helppoa, koska Microsoft estää sen määräävällä markkina-asemallaan (esiasennetut tietokoneet, rajoitettu jakelukanava, epäyhteensopivuus standardien ja muiden valmistajien kanssa, taloudellinen vaikutusvalta jne..) VALO Windowsissa auttaa rikkomaan monopolin MS Office → OpenOffice.org IE, Messenger → Firefox, Pidgin

Tavoitteet Työkaluja kaikille ilmaiseksi Suomi takaisin tietotekniikan innovaatiomaaksi? Parempi tietoturva Firefox, Thunderbird + GPG, Enigmail TrueCrypt VALO tunnetuksi ja käytännöksi uusissa ohjelmistohankkeissa Ei enää kalliita epäonnistuneita projekteja Avoimet standardit, rajapinnat ja tiedostomuodot minimivaatimuksena kaikkialla

Osallistu! Lataa/tilaa levy, anna kaverille Auta asennuksessa ja käytössä Jaa julisteita Linkitä sivulle (banneri)