Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
10 HYVÄÄ SYYTÄ OPISKELLA RANSKAA
Advertisements

Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Turkki – Aasian läntisin maa
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
ANGLO-AMERIKKA.
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI !.
Mitä on kulttuuri?.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Johdatus ympäristön historiaan.
VLK-toiminta Panssariprikaati VMTK:n varapuheenjohtaja korpraali Lassi Sippola.
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
TIETEELLISTÄ TUTKIMUSTA TERVEYDEN HYVÄKSI. TERVEYSTUTKIMUS ▪ MONITIETEISTÄ.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Tiivistetäänkö peruskoulun ”perälautaa ” - Sivistystoimensuunnittelija Lea Goyal Keski-Suomen ELY-keskus
Opitaan yhdessä  Nordplus Junior ohjelmassa vahvistetaan pohjoismaisten ja balttialaisten koulujen yhteistyötä ja verkostoitumista. Laatu, luovuus ja.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
Islanti PINTA-ALA: ASUKASLUKU: PÄÄKAUPUNKI: REYKJAVIK KIELI: ISLANTI RAHA:KRUUNU.
Itä-aasialainen kulttuuripiiri Itä-aasiaan kuuluuvat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, (Taiwan, Hongkong, Macao) ja Mongolia. Myös Venäjän itäosa.
© Kustannusosakeyhtiö Otava Heijastuspohja Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä.
HAVAIJI.
Ilma.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Janakkalan nähtävyydet
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Alueiden Eurooppa.
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Venäjä.
Linux Mint.
Maalta kaupunkiin s
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Yhdysvallat.
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Svenska projekt Tehdään PowerPointilla tai Swaylla Edisonissa.
Euroopan teollistumisen aika
Yleisyys Suomessa / vuosi 500 milj €
JÄRVI-SUOMI AnTtU IIRIS.
Pelaajapolkujen nykytila
Romania Tekijä:Meri-Tuuli.
Vaahtera.
Suomi 2A
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Lappi Eetu ,Edda ja Jegor..
Tuulivoima.
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Tammikuu Joulukuu Marraskuu Helmikuu Lokakuu LUKUVUOSI
Lukio.
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
A2-kieli-info.
Tilannekatsaus kokeilun tuloksista syyskuu 2018
TEOLLISTUMINEN Pohdi aluksi (ryhmissä):
Euroopan teollistumisen aika
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Kouluikäisten urheilun nykytila Miskolcissa
MAAILMAN- KULTTUURIT.
Esityksen transkriptio:

Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri

Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska jalkapallohulluja. Suosittuja lajeja ovat mm. Petankki, laskettelu, pyöräily ja parkour. Myös Tennis ja yleisurheilu ovat suosittuja lajeja Länsi-Euroopassa.

Ihmiset ja Elämäntapa Hinta-taso on Luxemburgissa naapurimaita kalliimpi. Länsi-Euroopassa on toimiva ja edullinen joukkoliikenne. Belgiassa työaika on yleensä kello yhdeksästä välille.

Koulujärjestelmä Ranskassa käydään koulua 12 vuotta Joista kolme vietetään Lyseossa eli lukiossa. Esikouluun voi mennä jo 2-vuotiaana, mutta Varsinainen koulu alkaa 6-vuotiaana. Lukuvuosi jakautuu kolmeen lukukauteen, Ne alkavat syys- tammi- ja huhtikuussa. Koulut ovat yleensä suuria oppilaan kouluja.

Nähtävyydet Riemukaari rakennettiin Napoleonin käskystä. Ranskassa on maailman suurimpiin museoihin kuuluva Louvre. Belgian kuuluisin nähtävyys on Atomium. Eiffel-tornin rakennutti Gustav Eiffel.

Ruoka Ranskalaiset syövät aamupalaksi kevyen ruoan. Samoin lounas on kevyt. Päivällinen syödään perheen kanssa noin kello Juustoilla on suuri maine Länsi- Euroopassa. Perinneruokia: jänishöystö, simpukat, raaka silli.

kulttuuri Ranska Kulttuuriltaan Ranska on hyvin rikas. Melkein kaikki taiteenlajit pohjautuvat Ranskassa. Muut maat: Adolphe Sax kehitteli saksofonin Rembrandt, Van gogh suuria taiteilijoita. Luxemburgin kaupungissa on useita museoita ja taidegallerioita.

teollisuus Alankomaissa kasvatetaan kasvihuone kasveja. Ranskalaisia automerkkejä: Renault, Citroen ja Peugeot. Ranskassa valmistetaan paljon viiniä, juustoa ja hedelmiä. Eniten sähköä tuotetaan vesi ja ydinvoimaloissa..

Länsi-Euroopan ilmasto ja pinnanmuodot Melkein koko Länsi-Eurooppa on alankoa. Kaakkois Ranskassa puhaltaa kylmä ja kuiva Mistral-tuuli. Länsi-Euroopassa on meri ja manner ilmasto. Kesät suhteellisen viileät.

Ranska Ranskan pinta-ala on 543,965km² Ranskassa käytetään euroja. Väkiluku on 61 milj. ja pääkaupunki Pariisi. Ranskassa ei ole virallista uskontoa. Ranskassa puhutaan pääasiassa ranskaa. Ranska on koko historiansa ajan vaikuttanut muihin maihin suurena kulttuurin lähteenä.

Alankomaat Väkiluku 16,1 milj. Pinta-ala km² Pääkaupunki Amsterdam Rahayksikkö Euro Lukutaito 100% Pääkieli Hollanti Alankomaat on syntynyt merta kuivattaen.

Belgia Belgia on EU:n perustaja jäsen Pääkaupunki on Bryssel Pinta-ala km² Väkiluku 10,5 milj. Valuutta on euro Belgian naapurimaita ovat Ranska, Luxemburg ja Alankomaat Belgiassa on hyvä asunto tilanne

Lähteet Pisara 5 Makupalat Kiljunen Kimmo Valtiot ja liput. Viikari Kati. Ranska. Maailma tänään Benelux maat ja Ranska.