30.11.-10.12.2015.  Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi 1.1.2016- 31.12.2017  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Advertisements

Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Lasten osallistaminen alakouluissa
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Nuorisolaki ja järjestötoiminta Hilkka Näse, Suomen 4H-liitto Kuva: Jenni Heinonen.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
KOULULAIS- JA OPISKELIJAKESÄTYÖPAIKAT KESÄLLÄ 2012.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Sinustako NuVa-vaikuttaja? Eveliina Kunttu Nuorisovaltuutettu Nuorisovaltuuston puheenjohtaja.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Friday, September 23, Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu.
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Th, TtM, kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti
Vaalit Suomessa.
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Lukemisesteiset lapset ja nuoret kirjaston asiakkaina
Suomen vaalit Suomessa äänioikeutettuja ovat kaikki yli 18-vuotiaat maan kansalaiset. Äänioikeus on yleinen ja yhtäläinen Äänioikeudesta ilmoitetaan kirjeellä,
Eveliina Karjalainen.
Kunta Jäsenyys Perusjäsenet (kotikunta) ja muut jäsenet (esim. kiinteä omaisuus, yritys) Perusjäsenillä oikeuksia mm. äänioikeus oikeus käyttää kunnan.

Norssin kerhot
Elämänkatsomustiedon tunti
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Mitä osallisuus voisi olla?
Opetustoimi osana Jyväskylää
Vaalit
NUORISOVAALIT
Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
MINÄKÖ VAPAAEHTOISTYÖHÖN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VANHUSPALVELUIHIN?
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
”tässähän alkaa tulla kiire”
Sähköinen äänestäminen
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
Yhteistyölomake käyttöön myös muille ikäryhmille kuin 4-vuotiaille.
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Terveiset Yö-ryhmästä
- ja tähän mahdollinen ala
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Lausunnossa suositellaan Mäntykankaan jaksoa
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
KP OTE Opinnoista töihin
”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”
Seuraparlamenttityöryhmä klo 17-19
NUORILTA NUORILLE!.
SEURAKUNTA 2018.
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Liittokokous Helsinki Messukeskus.
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Maaliskuun päivämääriä Oppimisen ilo ja sisäinen motivaatio
Since 2001 Julia Saarinen 2018.
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Kentän uudet nettisivut Kentän
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
HPK-Juniorijääkiekko ry
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan Nuorisohallitukseen 9 jäsentä  Kaikki vuotiaat, ( syntyneet sastamalalaiset nuoret voivat asettua ehdolle ja ovat äänioikeutettuja

 Lakisääteinen  Koostuu vuotiaista paikallisista nuorista  Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä  Ottaa kantaa, vaikuttaa, antaa lausuntoja ja ajaa oman kunnan lasten ja nuorten asioita

 Järjestää tapahtumia ja tukee muita lasten- ja nuorten toimintaa järjestäviä tahoja  Päättää omasta budjetista  Kokouksiin osallistuneille maksetaan kokouspalkkiot ja matkakulut/tarjotaan taksikyyti  Lautakuntapaikat, (puhe- ja ja läsnäolo- oikeus) kaikissa Sastamalan kaupungin toimielimissä

 Vaaleissa on ikään perustuvat, ( syntyneet ja syntyneet) kiintiöt sekä alueelliset (eteläinen, pohjoinen ja läntinen) kiintiöt  Ehdokkaaksi asettaudutaan välisenä aikana täyttämällä ohjaavalta opettajalta tai nuorisotyöntekijältä saatava ilmoittautumiskaavake.  Ehdokkaaksi asettaudutaan oman asuinalueen, (postinumeron) mukaan  Kaikki ehdokkaat asettuvat ehdolle yhdelle listalle  Nuorisopalvelut järjestää ehdokkaaksi asettautuneille ehdokasinfot jokaisella alueella

 Vaalit järjestetään kouluilla välisenä aikana. Koulut saavat päättää vaalipäivänsä itse  Vaalit järjestetään nuorisotaloilla sekä , jossa kouluista poissa olleet tai oppilaitoksiin kuulumattomat nuoret voivat äänestää.  Äänestysoikeuden täyttävät oppilaat saavat äänestää ehdokaslistalta ketä tahansa ehdokasta riippumatta iästä tai asuinalueesta

 Oppilaskunnan ohjaava opettaja järjestää vaalin koululla yhdessä oppilaskunnan edustajien kanssa  Äänestysluetteloon merkitään kaikki koulussa opiskelevat sastamalalaiset vuotiaat nuoret  Oppilaskunta järjestää vaaliin toimihenkilöt, äänestyspaikan, vaaliuurnan ja leimasimen.  Nuorisopalvelut järjestää nuorisotalojen äänestyspaikat, vaaliuurnat, leimasimet sekä toimittaa kouluille viralliset ehdokaslistat sekä vaaliliput ja pöytäpohjat

 Koulut toimittavat äänestyslistat klo mennessä Nuorisotoimistoon, (os. Asemakatu 9)  Koulut toimittavat vaaliliput, ääntenlaskenta- pöytäkirjan ja vaalituloksen klo mennessä Nuorisotoimistoon.  Nuorisotaloilla tapahtuneen äänestyksen jälkeen kaikki äänet lasketaan yhteen ja Nuorisopalvelut julkaiseen vaalin tulokset  Nuorisovaltuustoon valituille järjestetään koulutus