H AKUINFO KEVÄT 2016. K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Advertisements

Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo Yhteishaku klo Omnian ammattiopisto klo Espoonlahden lukio.
Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen.
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla. Tutkinnon suorittaminen ulkomailla Tutkintoon johtavaa opiskelua, jonka kesto riippuu suoritettavasta tutkinnosta: 2. asteen.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Case Norssi. Norssin opintojen pakollinen ohjaus (ns. Opo 1 –kurssi) karkeasti yleistettynä: 1. vsk syksy, lukio-opiskeluihin ohjaaminen (1. vuonna n.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Vanhempainillan ohjelma
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Hakuinfo Kevät 2017.
Tutkinto alkaa ja päättyy
Jatko-opintoinfo 2017.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YKKÖSTEN JATKO-OPINNOT
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Jatko-opintojen hakuinfo
Vanhempainilta Tervetuloa!.
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Jatko-opintoinfo 2018.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lukio.
Kiinnostaako lukio?
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Opiskelijavalinnat ja korkeakoulu-opintojen nopeuttaminen
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Opetushallitus / Jaana Saha
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Omnia.fi/yhteishaku.
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
v Lääketiede ja hammaslääketiede
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Lukiolaisen jatko-opinnot
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

H AKUINFO KEVÄT 2016

K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Yliopistossa kiintiö käytössä lähes kaikilla aloilla n. 70% (Oulun yliopiston lääketieteellisessä tdk:ssa kiintiö on 65%, arkkitehtuurissa 20% ja diplomi-insinööreillä 50%) Ensikertalaiskiintiöön lasketaan hakijat, joilla ei ole korkeakoulututkintoa Suomesta ja jotka eivät ole ottaneet vastaan korkeakoulupaikkaa v tai 2015 Miten kiintiö vaikuttaa vai vaikuttaako mitenkään opiskelupaikan saamiseen, on vielä epäselvää

V ALINTOJEN TEKEMINEN EI OLE HELPPOA Kannattaa hakea vain sellaista opiskelupaikkaa, jossa on valmis aloittamaan opinnot, muuten kiintiöitä ei kannata miettiä Monesti nuoret lykkäävät hakemista, koska pelkäävät valitsevansa väärin Alan vaihtamista helpottaa: - yliopistoissa laaja-alaiset kandi-ohjelmat, joiden pohjalta voi hakea useisiin maisteriohjelmiin - siirto-opiskelijahaun kehittäminen (tämän varaan ei voi laskea) Koskaan ei voi saada 100%:a varmuutta siitä, että ala jonne hakee on itselle oikea, ja ns. oikeita aloja on useampia

K EVÄÄN 2016 UUDISTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUVALINTOIHIN Päättötodistusta ei pisteytetä enää ollenkaan Valinta 1. Pelkkä valintakoe 2. Ylioppilastodistus ja valintakoe - ylioppilastodistuksesta katsotaan äidinkielen vieraan kielen matematiikan tai reaaliaineen arvosana (tekniikan alalla molemmat) 3. Valintakoe ja työkokemus (monimuotokoulutus)

A MMATTIKORKEAKOULUJEN VALINTAKOEUUDISTUKSIA Kaikki hakijat kutsutaan ensimmäisen vaiheen valintakokeeseen Iso muutos sosiaali-ja terveysalalla Sosiaali-ja terveysalan sähköinen esivalintakoe , jonka perusteella osa hakijoista kutsutaan toisen vaiheen valintakokeeseen

O PISKELIJAVALINTA YLIOPISTOISSA Ei radikaaleja muutoksia Valinta 1. Ylioppilastodistuksen perusteella (Matematiikka ja kemia sekä tekniikka) 2. Ylioppilastutkinnon ja valintakoepisteiden perusteella 3. Valintakokeen perusteella 4. - useimmissa koulutusohjelmissa käytetään valintatapaa 2 ja 3

H AKEMINEN JA HAKUAJAT Haku ammatillisen koulutuksen ylioppilaslinjoille – Ylioppilaat hakevat ammatillisissa oppilaitoksissa pääsääntöisesti aikuisopintoihin (omat hakusysteemi, tiedot pitäisi olla opintopolussa) Haku korkeakouluihin I Haku Ammattikorkeakoulujen vieraskieliset linjat - Taideyliopisto II Haku – 6.4. Muut korkeakoulut

H AKEMINEN Ensimmäisessä ja toisessa korkeakouluhaussa voi hakea yhteensä kuuteen paikkaan, eikä ensimmäisen haun hakutoivejärjestystä voi enää vaihtaa Korkeakouluhaussa voi saada vain yhden opiskelupaikan hakemuksen prioriteettijärjestyksen mukaan - Jos ottaa opiskelupaikan vastaan niin opiskelut on myös aloitettava, ensimmäisenä opiskeluvuonna ei voi ilmoittautua poissaolevaksi kuin seuraavista syistä - - ase-tai siviilipalveluksen suorittaminen - - perhevapaa - - sairausloma

K ANNATTAAKO ABI - VUONNA HAKEA - Lukio-opintojen loppuun saattaminen, ylioppilastutkinnon suorittaminen, jatko-opiskelupaikan hakeminen sekä valintakokeisiin valmistautuminen tuntuu joistain abeista liian rankalta ja he päätyvät pitämään välivuoden - Silloin, kun valintakoe perustuu lukion oppimääriin olisi varmasti järkevää hakea opiskelupaikkaa abi-keväänä - Asepalveluksen suorittaminen voi hankaloittaa hakemista seuraava vuonna - Ajankäyttöä kannattaa suunnitella (onko realistista hakea useampaan paikkaan) - Hakijatilastoja ei kannata säikähtää

E NTÄ JOS EI SAA TAI EI HALUA OPISKELUPAIKKAA … Ei tarvitse pelätä leimautuvansa luuseriksi Hakeminen ei ole kerran elämässä tilanne Välivuosi voi olla elämän paras vuosi, ja sen avulla voi edistää tavoitellun opiskelupaikan saamista esim. avoimen korkeakoulun opinnot tai työkokemus Hae vain, jos olet valmis ottamaan opiskelupaikan vastaan ”Valitse sydämellä, muuten seuraavat 50 vuotta voivat olla tervanjuontia”

O IKEUS TYÖTTÖMYYSETUUTEEN EDELLYTTÄÄ Hakemista keväällä vähintään kahteen tutkintoon johtavaan koulutukseen Osallistumista kaikkien niiden koulutusohjelmien valintakokeisiin, joihin on hakenut ja joihin on oikeus mennä