Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo. 18.00-18.30 Yhteishaku klo. 18.30-19.00 Omnian ammattiopisto klo. 19.00-19.30 Espoonlahden lukio.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo. 18.00-18.30 Yhteishaku klo. 18.30-19.00 Omnian ammattiopisto klo. 19.00-19.30 Espoonlahden lukio."— Esityksen transkriptio:

1 Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo. 18.00-18.30 Yhteishaku klo. 18.30-19.00 Omnian ammattiopisto klo. 19.00-19.30 Espoonlahden lukio

2 Yhteishakuun valmistautuminen Kysytään Wilma-lomakkeella yhteisesti: Huoltajan ja oppilaan lupa tiedonsiirtoon ja huoltajan kuuleminen kevään 2016 yhteishakua varten Lupalomake täytetään huoltajan wilmassa 7.1.-2.2.2016 välillä Lomakkeella annetaan lupa siirtää oppilaan henkilötiedot opetushallituksen yhteishakujärjestelmään: Opintopolku Hallintolaki edellyttää huoltajan kuulemista: sähköistä hakemusta ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä ole syytä epäillä. Lomakkeella huoltaja päättää tekeekö nuori haun koulussa vai kotona.

3 Minne hakisin? www.opintopolku.fi Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot – opas (jaettu) Avoimet ovat oppilaitoksissa Oppilaitosten kotisivut Henkilökohtainen ohjaus/oma opo Katsokaa yhdessä matkat oppilaitokseen Huoltajan tuki nuoren pohdinnoille ja valinnoille tärkeää

4 Yhteishaun aikataulu Sähköinen hakulomake www.opintopolku.fi tai www.studieinfo.fiwww.opintopolku.fi www.studieinfo.fi Hakulomake täytetään hakuaikana hakuaika 23.2. – 15.3.2016 klo 15.00. Harjoitushakua voi tehdä helmikuun puoliväliin: demo.opintopolku.fi (demohaku) Mahdolliset pääsy- soveltuvuus ja kielikokeet 22.4 - 23.5.

5 Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku Sähköinen haku 16.3-6.4.2016 opintopolku.fi Erityisopetuksena järjestettävä ammatillinen koulutus, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus TELMA www.keskuspuisto.fi (lisätietoa)www.keskuspuisto.fi Oppilaitokset ilmoittavat valintojen tulokset aikaisintaan 16.6 ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa

6 Hakemisesta Yhteishaussa voi hakea 5 eri hakutoiveeseen (myös sekä lukioon että ammatilliseen) Yhteishaussa hakutoivejärjestys on sitova. Hakuajan päättymisen jälkeen muutoksia ei toiveisiin voi tehdä. Ensimmäinen hakutoive tulee miettiä huolella. Viimeiseksi hakutoiveeksi tulee miettiä ”varma nakki”. Jos on epävarma siitä ovatko hakutoiveet realistisia kannattaa konsultoida opoa ennen hakemuksen tekemistä. Lukioiden keskiarvorajat löytyvät mm. pedanetistä ja ammatillisen pisterajat ovat opolla. Hakijat valitaan saamansa pistemäärän ja hakutoivejärjestyksen perusteella. Ylin hakutoive mihin pisteet tai keskiarvo riittää!

7 Opiskelijaksi ottaminen ammatillisiin perustutkintoihin Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta Espoonlahden koulun peda.net sivuilla on koulumme opetussuunnitelma Ammatilliseen koulutuksessa puhutaan pistemääristä Pisteitä saa (tarkemmin Opintopolku.fi): opiskelupaikkaa vailla oleva, päättötodistuksesta, ensimmäisestä hakutoiveesta, yleinen koulumenestys, painotetut taito- ja taideaineet, mahdollisesti sukupuolesta, mahdollisesti pääsykokeista ym. Mahdollisista pääsykokeista: (Omnialla ei ole) Jos järjestetään, niin kokeisiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat.

8 Harkinnanvarainen haku Ammatilliseen koulutukseen voi hakea harkinnanvaraisessa haussa Koulutuksen järjestäjä voi erityisen syyn perusteella valita enintään 30 % hakijoista valintayksikköön valintapistemääristä riippumatta Oltava erityinen syy: Voit hakea harkintaan perustuvassa valinnassa jos sinulla on perusteltuja syitä (oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten vertailuvaikeudet tai koulutodistusten puuttuminen), jotka voit osoittaa oppilaitokseen toimitettavilla liitteillä. Myös lukioon voi hakea joustavasti, mutta perusteina ainoastaan ulkomainen tutkintotodistus tai perusopetuksen päättötodistuksen puuttuminen.

9 Opiskelijaksi ottaminen lukioon Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta, joka arvioidaan päättöarvioinnin kriteerein Hakijat valitaan lukuaineiden keskiarvon ja hakutoivejärjestyksen perusteella. Erityistehtävän saaneet lukiot/erillisillä lukiolinjoilla voidaan painottaa jotain ainetta, käyttää pääsy- ja soveltuvuuskokeita, huomioida muita näyttöjä. Espoo – Kauniainen - Kirkkonummi keskiarvoraja: 7,0 Tasapistetilanteessa katsotaan ensin hakutoivejärjestys ja sitten lasketaan keskiarvo.

10 Hakutoiveiden muuttaminen Yhdellä henkilötunnuksella voi tehdä vain yhden hakemuksen. Opo/huoltaja eivät voi muuttaa lähetettyä sähköistä hakulomaketta hakutoiveiden osalta. Hakutoiveita voi muuttaa oppilaan omasta hakemukseen merkitystä sähköpostiosoitteesta hakuaikana. Oppilaan sähköpostiin tulee vahvistusviesti hakemuksesta ja viesti sisältää myös muokkauslinkin, jonka kautta pääset vielä hakuaikana lisäämään ja poistamaan hakutoiveita tai vaihtamaan hakutoiveidesi järjestystä. Säilytä saamasi vahvistusviesti muokkausta varten! Opintopolun hakuneuvonta: Puhelin: 029 533 1010 (ark 9- 13) Sähköposti: neuvonta@opintopolku.fi

11 Huomioita! Ensimmäisestä hakutoiveesta saa (2p.) ammatilliseen koulutukseen. Ammatilliseen valintakokeita enää harvalle alalle ja kokeisiin kutsutaan kaikki. Peruskoulun päättäneet hakevat ammatilliseen koulutukseen hakiessa pk-pohjaisiin koulutuksiin. (ei yo) Terveydelliset esteet huomioita ammatilliseen Alustavat Espoon lukioiden ainevalinnat tehdään ainevalintakorttiin yhteishaun aikana Erikoislukioihin hakijoiden tulee itse huolehtia valmentajien lausuntojen ym. palauttamisesta hakuajan puitteissa

12 Huomioita opintopolku.fi täytöstä Huolehtikaa, että oppilaan sähköpostiosoite on oikein. Siihen tulee tieto, että hakemus mennyt perille. Jos kotipaikka/osoitemuutoksia tulee ennen kesää niin tieto asiasta opolle – päivittää tiedon järjestelmään. Urheilulinjalle hakevat tarvitsevat valmentajan tietoja jo hakulomakkeen täytön aikana.

13 Yhteishaun tulokset Tieto valituille ja ei-valituille postitetaan 16.6.2016 Opoille järjestelmä avautuu 17.6.2016 Opiskelupaikan varmistaminen viimeistään 30.6.2016 henkilökohtaisesti. Suosittelen käymään koululla heti tulosten tultua varasijajärjestelmän toimivuuden takia. Varasijat voimassa 20.9.2016 asti Opo koululla 17.6. ja ottaa yhteyttä opiskelijoihin, joilla ei koulupaikkaa. Myös jälkiohjauskirjeet tulevat heille. Lisähakuja vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin ja valmistaviin koulutuksiin, kuten kymppiluokille 24.5-26.7.2016 InfoOmnia info@omnia.fi palvelee kaikkia hakijoita (omnia, lukio) läpi kesän, 0438243453info@omnia.fi etsivanuorisotyo@omnia.fi


Lataa ppt "Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo. 18.00-18.30 Yhteishaku klo. 18.30-19.00 Omnian ammattiopisto klo. 19.00-19.30 Espoonlahden lukio."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google