Nainen ja seksi eri ikävaiheissa. Vanhan sanonnan mukaan nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana. Mutta vaikka alle parikymppinen neito onkin ulkoisesti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Vamhempien ilta Paimion 6-luokkalaisten vanhemmille
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Tasa-arvo ja seksuaalisuus kotoutumisen tueksi
Seksuaalinen väkivalta
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Seksuaalisuuden huomioiminen päihdetyössä
IKÄÄNTYVÄN SEKSUAALISUUS JA SIIHEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
SEXMYTHBUSTERS tietovisa
NAISEN ITSETUNTO.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
SEKSUAALISUUDEN TOTEUTTAMINEN IKÄÄNTYESSÄ
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
1. Median korostama seksuaalisuus painostaa nuoria hankkimaan kokemuksia. Seksikokemuksia saadaan yhä nuorempina. TV-ohjelmissa ja mainoksissa seksiä/seksuaalisuutta.
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Seksuaaliterveys.
TUKEA SEKSUAALISUUDEN TOTEUTTAMISEEN
NUORTEN SEKSUAALI- KASVATUS JA SEKSUAALITERVEYS
Miten käy? Oheisissa kaavioissa on esitetty tilanne, kun parisuhteessa oleva mies ja nainen ovat sopineet harrastavansa seksiä. Toinen tilanne on se miten.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Suomalaisten työuraan liittyvät mielipiteet keväällä 2015 Keva ja Tela Lisätietoja: Pauli Forma, , pauli.forma(at)keva.fi Suvi-Anne Siimes,
Potilastapaus 53-vuotias nainen, pituus 168 cm, paino 98 kg. MP kaksi vuotta sitten. Hankalia yö- ja päivähikoiluja. Vaatii hormonikorvaushoitoa oireiden.
4. Syntymän jälkeen.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
Hanna Tammi.  osa ihmisyyttä elämän alusta - sen loppuun  muuttuu koko elämän kaaren ajan, eikä ole koskaan valmis  on vahvasti kokemuksellinen.
Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksielämä. Raskaudet ja synnytykset voivat muuttaa seksielämän nautittavuutta suuntaan tai toiseen: jokaisen naisen.
Hurtig TE1 Seksuaaliterveys. Rakkaus, onnellisuus, hyväksyntä… ovatko ne etuoikeuksia? Love has no labels.
Sijaisperhenuorten chat – Vertaistukea turvallisesti ilman paikkasidonnaisuutta.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
ELÄMÄ TOTEUTUU SUHTEESSA MUIHIN Luku 11  Ydinsisältö.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII Heinäkuu 2016.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
LÄHEISRIIPPUVUUS PÄIHDEONGELMAISEN NAISEN PARISUHTEESSA Saara Ketolainen Päihde-ja seksuaaliterapeutti Terapeuttipiste Oy
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
8 Seksuaaliterveys Elämää yhdessä. Seksuaaliterveys Seksuaali- terveys fyysinen sosiaalinen psyykkinen.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII TOUKOKUU 2016.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
FREUD ja psykoseksuaalinen kehitys Kehityspsykologia Ruut Ruokonen 2012.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
KANSALAISKUULEMINEN PASI TURUNEN
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Sosioemotionaalinen kehitys
Eveliina Karjalainen.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Miten käy? Oheisissa kaavioissa on esitetty tilanne, kun parisuhteessa oleva mies ja nainen ovat sopineet harrastavansa seksiä. Toinen tilanne on se miten.
3 Minuudessa on kaksi puolta
AJATTELUN KEHITYS kaksi suurta teoreetikkoa A Lev Vygotsky
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Hyvinkään suun terveydenhuolto
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Esityksen transkriptio:

Nainen ja seksi eri ikävaiheissa

Vanhan sanonnan mukaan nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana. Mutta vaikka alle parikymppinen neito onkin ulkoisesti hehkeä, hän on vielä untuvikko oman seksuaalisuutensa suhteen. Naisen seksuaalisuus kehittyy vain ajan kanssa ja puhkeaa täyteen kukoistukseensa noin 40 ikävuoden tienoilla.

Nainen on seksuaalinen olento syntyessään, tai oikeastaan jo ennen sitä. Arvostetussa amerikkalaisessa lääketieteellisessä julkaisussa on kirjoitettu tyttösikiöstä, jonka todettiin hyväilevän kohdussa itseään orgasmiin asti. On myös havaittu, että sikiö erittää emättimen nestettä jo kohdussa.

Myös pienet lapset ovat seksuaalisia olentoja, jotka tekevät löytöretkiä kiehtovaan vartaloonsa. Varsinainen eroottinen viritys tulee kuitenkin kuvaan mukaan vasta murrosiässä. Vartalo alkaa naisistua ja tytöt saavat ensimmäiset kokemuksensa seksistä itsetyydytyksen kautta. Neitsyytensä suomalaiset tytöt menettävät nykyään keskimäärin 16 vuoden iässä. Tästä alkaa huima kehitys, jonka aikana nainen tutustuu perin pohjin itseensä ja seksuaalisuuteensa.

20-vuotiaat naiset etsivät uusia kokemuksia Parikymppiset nuoret naiset hakevat vielä itseään ja seksuaalisuuttaan. He ovat innokkaita kokeilemaan erilaisia asioita ja oppimaan uutta seksin saralla. Seksiä voi leimata myös halu miellyttää miestä - omat toiveet ja vaatimukset ovat vielä taka-alalla. Parikymppinen nainen joutuu usein myös etsimään sopivaa ehkäisyä ja kokeilee kenties useitakin pillerimerkkejä, ennen kuin löytää sopivan. Miellyttävän ehkäisyn etsiminen voi muuttaa naisen seksuaalisuutta, sillä eräät pillerimerkit saattavat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen.

30-vuoden rajapyykki tuo varmuutta seksiin Kolmikymppinen nainen on jo hieman paremmin sinut oman seksuaalisuutensa kanssa, hän tietää mitä seksiltä toivoo. Monen kolmikymppisen naisen elämä saattaa olla vielä ulkoisesti vakiintumatonta; parisuhde on epävakaa ja työkin pätkittäistä. Toisaalta osa kolmikymppisistä naisista on ehtinyt jo äideiksi, mikä sekin vaikuttaa oleellisesti naisen seksuaalisuuteen. Raskausaika on naiselle usein seksuaalisesti täyteläistä aikaa, mutta synnytyksen aiheuttamat muutokset vartalossa saattavat masentaa. Tällaisessa tilanteessa naisen itsetunnolla on suuri merkitys. Jos hän kokee ylpeyttä äitiydestään, se tuo lisätyydytystä seksuaalisuuteen.

40-vuotias nainen löytää seksin ilot Nainen on nelikymppisenä seksuaalisesti parhaassa iässään. Hän on löytänyt seksuaalisuuden ytimen ja oivaltanut sen, mistä seksissä on kysymys. Nelikymppinen nainen osaa antautua seksuaalisuuteen, käyttää mielikuvitustaan ja leikitellä. Tämä ikävaihe saattaa tosin olla ahdistava niille naisille, jotka eivät vielä ole yrittämisestä huolimatta saaneet lapsia. Biologisen kellon tikitys kuulostaa heidän korvissaan jo kuminalta.

50-vuotias nainen nauttii seksistä - vaihdevuosista huolimatta Osa naisista kokee helpottavana sen, että naisen biologinen tehtävä (lasten synnyttäminen) on takanapäin. Vaihdevuodet voivat kuitenkin tehdä tämän ikävaiheen naiselle vaikeaksi. Hormonimuutokset aiheuttavat seksuaalista haluttomuutta ja fysiologisia vaivoja, kuten limakalvojen kuivumista. Moni saa kuitenkin avun hormonihoidoista.

Seksi maistuu vielä vanhankin Naisen seksuaalisuus ei pääty eläkeikään eikä vanhuuteen, sillä seksuaalisuudelle ei ole olemassa yläikärajaa. Huomattavan iäkäätkin naiset nauttivat vielä säännöllisestä seksistä, joka on tosin muodoltaan erilaista kuin nuoremmilla naisilla. Ikääntyneiden seksissä hellyydellä ja koskettelulla on keskeinen merkitys pelkän yhdynnän sijaan. Kari Heusalan teos "Naisen seksuaalisuus"