Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Advertisements

Suomen koulutusjärjestelmä
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS 2004 Suunnittelu- ja päätöksentekotilanne marraskuussa 2003 Pentti Malinen
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
Tietojenkäsittelytieteen laitos Helsingin yliopisto
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Yliopistojen näkökulma avoimen yliopiston alueelliseen tehtävään. Erno Lehtinen Turun yliopisto.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 YLIOPISTOT JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN SUUNTAVIIVAT.
Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Yliopistokeskukset.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
VAPAA SIVISTYSTYÖ Eeva-Inkeri Sirelius
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valtakunnallinen konteksti Valtioneuvoston periaatepäätös julkisen tutkimusjärjestelmän rakenteellisesta kehittämisestä.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 ELINIKÄINEN OPPIMINEN YLIOPISTOISSA -TYÖRYHMÄ.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
MONISÄRMÄINEN HUMANISMI Keksi tähän kuva? kulttuurit taiteet traditiot yhteisöt yhteiskunnat.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
ONKO SUKUPUOLELLA MERKITYSTÄ TYÖELÄMÄSSÄ? Korkeakoulututkinnon suorittaneiden naisten ja miesten työelämään sijoittuminen Päivi Vuorinen AMK-tutkimuspäivät.
Sosiaalialan opetus- ja tutkimusklinikka - siivu kaste-hanketta LA
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius - hyvänä käytänteenä opinto-ohjaus ja -neuvonta Parempaa aikuiskoulutusta
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 70  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Tekniikan koulutus OULUN AMMATTIKORKEAKOULU. Oamkista valmistuu informaatioteknologian, energian ja automaation, konetekniikan sekä rakentamistekniikan.
Korkeakoulujen kehittäminen Satakunnassa Markku Linna.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Erilaisia vaihtoehtoja….
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Opiskelu Oulun yliopistossa
Saimaan ammattiopisto Sampo
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
MITKO-ryhmän työskentelyä
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistot, jotka tuovat alueelle omaa osaamistaan ja vastaavat itsenäisesti omien alojensa opetuksen ja tutkimuksen järjestämisestä. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tekee tiivistä yhteistyötä myös Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun sekä alueen elinkeinoelämän kanssa.

Yliopistokeskukset Vuoden 2004 alussa Suomeen perustettiin kuusi yliopistokeskusta: Kajaani, Kokkola, Lahti, Mikkeli, Pori ja Seinäjoki. Yliopistokeskukset on perustettu paikkakunnille, joilla ei ole yliopistoa, mutta joilla on useamman yliopiston paikallista toimintaa. Yliopistokeskukset toimivat sateenvarjo- organisaatioina, jotka koordinoivat yliopistojen aluetoimintaa. Tavoitteena on parantaa yliopistojen toiminnan näkyvyyttä alueilla. Synergiaetuja saavutetaan järjestämällä yhteisiä palveluja.

Yliopistokeskukset Yliopistokeskusten toivotaan verkottuvan alueellaan muiden koulutuksen järjestäjien ja elinkeinoelämän kanssa. Yliopistokeskukset toteuttavat erityisesti yliopistojen ns. kolmatta tehtävää: yliopistojen kuuluu edistää tarjoamansa koulutuksen ja harjoittamansa tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Keski-Pohjanmaan kehittäjä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tehtävänä on Keski-Pohjanmaan aineellisen ja henkisen kasvun tukeminen koulutuksen ja tutkimuksen avulla. Toiminta-ajatuksena on tarjota tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa laadukasta yliopistollista aikuiskoulutusta, joka edistää yksilöiden, yhteisöjen ja alueen kehittymistä. Toiminnassa vaalitaan Anders Chydeniuksen elämäntyön perintöä.

Arvot Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toimintaa ohjaavia arvoja ovat yliopistollisuus, (yksilöllinen ja alueellinen) tasa-arvo, innovatiivisuus ja yhteisöllisyys. Yliopistollisuus on nojautumista tieteellisyyteen ja koulutuksen ja tutkimuksen korkeaan laatuun sekä akateemisen perinteen kunnioittamista. Tasa-arvo nähdään pyrkimyksenä alueelliseen ja koulutukselliseen tasa-arvoon sekä tasa-arvoon työyhteisön sisällä. Innovatiivisuuden ja opiskelijalähtöisyyden kautta huolehditaan uudistumiskyvystä ja mahdollistetaan elinikäinen oppiminen. Yhteisöllisyys on jaettua asiantuntijuutta ja verkostomaista toimintatapaa.

Aikuiskoulutuksen laatuyksikkö Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on opetuksen laadusta palkittu aikuiskoulutuksen huippuosaaja. Kokkolan yliopistokeskus järjestää: –tutkintoon johtavaa koulutusta –avoimen yliopiston opintoja –täydennyskoulutusta –tutkimus- ja kehittämispalveluja. Kokkolan yliopistokeskuksessa opiskelee vuosittain noin 5000 opiskelijaa, työntekijöitä on lähes 100.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koulutus- ja tutkimusalat: kasvatustieteet (Jyväskylän yliopisto) tietotekniikka (Jyväskylän yliopisto) yhteiskuntatieteet (Jyväskylän yliopisto) kauppatieteet (Vaasan yliopisto) lääketiede ja terveydenhoitoala (Oulun yliopisto) luonnontieteet, erityisesti kemia (Oulun yliopisto).

Tutkintotavoitteinen koulutus Kokkolan yliopistokeskuksessa luodaan aikuiskoulutusväyliä, joiden avulla akateemisia opintoja jo suorittaneet ihmiset voivat hakeutua uusiin ammatteihin: –opettajankoulutus (JY) –sosiaalityö (JY) –tietotekniikka (JY) –kauppatieteet (VY) –kemia (OY) –monitieteinen tohtorikoulutus (JY, OY, VY). Koulutuksen tasosta vastaavat yliopistokeskuksessa mukana olevat yliopistot, jotka myös myöntävät tutkinnot.

Tavoitteita Vuonna 2012 Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on: yhdeksän professoria viisi maisteriohjelmaa, joista valmistuu 75 maisteria vuosittain monitieteinen tohtorikoulutus, josta valmistuu vuosittain 3 tohtoria monipuolinen ja laaja avoin yliopisto, jossa opiskelee vuosittain 2500 opiskelijaa laadukas, asiakaslähtöinen ja tutkimukseen perustuva palvelutarjonta tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetään ajan ja paikan suhteen joustavat tutkimus- ja opiskelumahdollisuuksia.

Visio Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on vuonna 2012: –laajasti verkostoitunut –alueen johtava, monialainen koulutus- ja tutkimuslaitos, jolla on vakiintuneet tehtävät suomalaisessa korkeakoulujärjestelmässä. Kokkolan yliopistokeskus tunnetaan erityisesti työelämälähtöisten ja joustavien koulutusmallien kehittäjänä.

Henkilöstö 2009

Rahoitus 2009