Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Advertisements

KANSANTAUDIT.
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSHOITOON OHJAAMINEN Käynti
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Aggressiontunne Luento nro 1..
Terveystieto 7.
Mielenterveyden häiriöt
Rajaa terveyden ja sairauden välille on vaikea vetää
ELÄMÄN LOPPUVAIHEESEEN
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Masennus eli Depressio.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Masennus; masentunut mieliala  depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä kärsii oireista Keskeinen.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
Psyykkistä terveyttä voi edistää Hurtig
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Mari Åman Department of Applied Mechanics Aalto University.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
4 Vaikeuksia ja selviytymisen taitoja Kriisit Masennus Selviytyminen.
KAIKKI SAMANLAISIA KAIKKI ERILAISIA. MIETITTÄVÄÄ Ennen kuin pystyn täysin hyväksymään muut, minun on kyettävä hyväksymään oma itseni; juuri sellaisena.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
MIELENTERVEYS JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Mitä tietoa Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimus on antanut mielen sairaudesta ja mielenterveydestä? Professori Jouko Miettunen Elinikäisen terveyden.
Mielenterveyden häiriöt
Näkyykö valoa, löytyykö iloa?
Mielenterveyden häiriö
Itsetuhoinen prosessi
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Masennus masentunut mieliala depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä
Itsetuhoisuus - usein oire MT häiriöstä
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
17 Psykoosit ovat vakavimpia mielenterveyden häiriöitä
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Mielenterveyden häiriöt
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Perimä Geneettinen perimä Sosiaalinen perimä
Unettomuus Inka ja Milga.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
Psyykkinen terveys.
63. Mielenterveyden häiriöt
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Myyttejä itsemurhista ja mitkä ovat faktat
Apua vanhusten yksinäisyyteen
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Mielenterveyden Häiriöt

Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai kuumetta. Mielialahäiriöistä tai mielen sairauksista voi olla joskus hankalaa jutella luontevasti ilman leimaamista, häpeää ja pelkoja. Ihmisten suhtautumisessa on kuitenkin tapahtunut myönteistä muutosta ja keskustelu mielen sairauksista on nykyään paljon avoimempaa kuin ennen.

Muutaman päivän kestävä alakuloinen olo kuuluu tavalliseen arkeen, eikä siitä pidä huolestua. Psyykkistä pahaa oloa ei pidä salailla ja hävetä, vaan omista tuntemuksista on hyvä keskustella läheisten kanssa samalla tavoin kuin esimerkiksi päänsärystä tai selkäkivusta. Monesti nuori tai aikuinen ei itse pysty tunnistamaan esimerkiksi masennuksensa hiljaa hiipivää hiljaa hiipivää pahenemista. Jos alakulo muuttuu pysyvämmäksi olotilaksi ja toivottomuus ja itsetuhoajatukset alkavat ahdistaa mieltä, on syytä huoleen ja silloin tarvitaan ammattiapua.

Masennus Masennus eli depressio on yleisin mielenterveyden häiriö. Masennus voi olla lievää, keskivaikeaa tai vaikeaa. Lähes joka viides kärsii masennustiloista jossain vaiheessa elämäänsä. Monesti masennus liittyy elämänmuutoksiin tai esimerkiksi runsaaseen päihteiden käyttöön. Vaikeassa ja pitempään kestäneessä, masennustilassa ihminen kokee olonsa niin toivottomaksi ja arvottomaksi, että hänen riskinsä tehdä itsemurha kasvaa. uus dia

Skitsofrenia Skitsofreniaa on kuvattu mielen pirstoutumiseksi. Sairastunut kokee harhaluuloja ja aistiharhoja. Hän saattaa kokea kuulevansa erikoisia ääniä tai olevansa joku toinen. Suomessa on todettu noin skitsofreniaa sairastavaa henkilöä. Toisaalta 5-20% paranee sairaudesta oireettomaksi lääkityksellä ja terapialla.