Ajankohtaista ALKU-asiaa Pääsihteeri Tapio Välinoro 18.12.2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
Advertisements

Suomen aluehallinto Hallinnon kehittämisosasto 2 Valtion aluehallinto uudistui  Valtion aluehallintoa uudistettiin laajalla kokonaisuudistuksella.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
ALKU-tilanteesta Esa Halme,
1 ALUEHALLINNON UUDISTAMINEN HALLITUSOHJELMASSA ”Hallintoa uudistetaan ja kansanvaltaistetaan. Lääninhallitusten, työvoima- ja elinkeinokeskusten, muiden.
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
/ T. Välinoro Aluehallinnon uudistamishanke.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Valtion aluehallintouudistus - Onko palapeli valmis?
1 Kainuun maakuntakokeilun jatkonäkymät: Kainuun mallin 2013 valmistelusta Kajaani Kainuun malli 2013 jatkovalmistelun työvaliokunnan ja ohjausryhmän.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Aluehallinnon uudistus Tilannekatsaus
Kirjastopäivät 2015 Seinäjoki Hannu Sulin. Missä mennään kirjastolain uudistamisessa? Työryhmän asettaminen Toimikausi Työryhmän.
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen, Tarja Räty Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto (
Työvoimakoulutus v Martti Rantala Koulutusjaostolle
Esimerkkejä kuntien erilaisuudesta Lähde: Tilastokeskus PIENINMEDIAANISUURINKOKO MAA Väkiluku Sottunga Helsinki
Riitta Pitkänen Hallintojohtaja, Pohjois- Pohjanman liitto Pohjois-Pohjanmaan SOTE- hanke, projektijohtaja (oto) Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen.
POHJOIS-SAVON LIITTO PÄIJÄT-HÄMEEN ENNAKOINTIVERKOSTON SEMINAARI LAHTI HENRIK RISSANEN TYÖVOIMAN KYSYNNÄN JA TARJONNAN ENNAKOINTI HEMAASU-MALLILLA.
Teema ja strategiset alueet 2 Yhdessä 2017 Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät Suomi nyt Suomen 100 vuotta Suomi tulevaisuu- dessa.
Selvitys järjestöjen palveluista Mitä selvitettiin? Järjestöjen (rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt) tuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut Mukana.
Mikä on todellinen työttömyystilanne Suomessa?
Vekarasta vaariin Äkillisen rakennemuutoksen herkkyysmittarit Jari Järvinen Foredata Oy
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Heikki Mäenpää /kl/ /3.1. KOULUTUSTARJONTA PROJEKTI O PETUSMINISTERIÖ Opetusministeriö.
Pk-yritysbarometri Syksy Pk-yritysbarometrin aineisto 2.
Apuja omistajanvaihdokseen Martti Kankaanranta
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
Pk-yritysbarometri Syksy Pk-yritysbarometrin aineisto 2.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Aluehallinnon uudistaminen Valtiosihteeri Timo Reina KJY:n seminaari
Kauppakamarin Luotsi 1/2010 Valtakunnalliset tulokset Julkaistavissa
Kaakkois-Suomen järjestöjen aluetapaaminen , Erica Mäkipää.
YHTEISKUNTAOPPIA VALTIONEUVOSTO.  Kansankielellä sama kuin hallitus  Virallisesti kuitenkin:  Ministerit = valtioneuvosto  Valtioneuvosto + presidentti.
Etelä-Savon maakuntauudistus – valmistelutyöryhmät
Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.
Aluehallintovirastojen hallinnollisten tehtävien kokoaminen HALKO-projekti Tilannekatsaus
Eduskunnalle aluehallintouudistuksesta annettu selonteko, jatkotoimenpiteet
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
VALTION ALUEHALLINTO.
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamistilanne
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Jokaisella organisaatiolla oli oma toimintakulttuuri.
Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Ulkomaalaiset Lapissa
Yhteistoiminnan mallintaminen
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
TEK Työllisyyskatsaus huhtikuu 2014
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Vesiosuuskunnat ELY- keskuksen näkökulmasta
Henkilöstön muutostuki, osaamisen kehittäminen ja sijoittuminen
Etelä-Savon maakuntaliitto
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Ulkomaalaiset Lapissa
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista ALKU-asiaa Pääsihteeri Tapio Välinoro

ALKU-hanke ALKU Halkessa  Halke käsitteli kokouksissaan ja hankkeen alatyöryhmien ehdotuksia  Ehdotuksiin sisältyivät mm. ehdotukset aluehallinnon aluejaoista, organisoinnista, ohjauksesta ja tuottavuudesta, henkilöstöasioista, talousasioista, palvelurakenteista ja tietojärjestelmistä  Ministerityöryhmä päätti mm. uusien aluehallintoviranomaisten nimistä, aluejaoista ja toimipaikoista jatkovalmistelun pohjaksi  Päätoimipaikat ja toimipaikat päätetään valtioneuvoston asetuksella  Ministeriryhmä linjaa tarvittaessa myöhemmin alatyöryhmien esityksiin sisältyviä ja tässä vaiheessa jatkovalmistelun pohjaksi puollettuja asioita

ALKU-hanke Aluehallintovirasto  Toimialueet, päätoimipaikat ja toimipaikat: 1) Lappi, päätoimipaikka Rovaniemi 2) Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa, päätoimipaikka Oulu 3) Pirkanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa, päätoimipaikka Vaasa, toimipaikka Tampere ja Jyväskylä 4) Satakunta ja Varsinais-Suomi, päätoimipaikka Turku 5) Uusimaa, Itä-Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso, päätoimipaikka Hämeenlinna, toimipaikka Helsinki ja Kouvola 6) Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo, päätoimipaikka Mikkeli, toimipaikka Kuopio ja Joensuu

ALKU-hanke

ALKU-hanke Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, 1/2  Päätoimipaikat, joissa kaikki kolme päävastuualuetta (elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri -, liikenne ja infrastruktuuri - sekä ympäristö ja luonnonvarat - vastuualueet): 1. Lappi, päätoimipaikka Rovaniemi 2. Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa, päätoimipaikka Oulu 3. Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa, päätoimipaikka Seinäjoki 4. Keski-Suomi, päätoimipaikka Jyväskylä 5. Pirkanmaa, päätoimipaikka Tampere 6. Varsinais-Suomi ja Satakunta, päätoimipaikka Turku 7. Uusimaa, Itä-Uusimaa, Päijät-Häme ja Kanta-Häme, päätoimipaikka Helsinki 8. Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo, päätoimipaikka Kuopio 9. Kymenlaakso ja Etelä-Karjala, päätoimipaikka Kouvola

ALKU-hanke Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, 2/2  Päätoimipaikat, joissa elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri - sekä ympäristö- ja luonnonvarat -päävastuualueen tehtävät sekä tarvittava määrä liikenne ja infrastruktuuri - päävastuualueen palveluja järjestävää henkilöstöä: 10. Kainuu, päätoimipaikka Kajaani 11. Pohjois-Karjala, päätoimipaikka Joensuu 12. Etelä-Savo, päätoimipaikka Mikkeli 13. Kanta-Häme ja Päijät-Häme, päätoimipaikka Lahti  Päätoimipaikat, joissa elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri -päävastuualueen tehtävät sekä tarvittava määrä muiden vastuualueiden palveluja järjestävää henkilöstöä: 14. Pohjanmaa, päätoimipaikka Vaasa 15. Satakunta, päätoimipaikka Pori

ALKU-hanke

ALKU-hanke Keski-Pohjanmaan asema  HALKE : ” Aluejakojen valmistelussa on annettu suuri paino maakunnan liittojen esityksille. Kun Keski-Pohjanmaan sijoittumisesta uusiin aluejakoihin vallitsee alueen sisällä erilaisia näkemyksiä, hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä toivoo, että lausunnoissa arvioitaisiin myös sitä vaihtoehtoa, että Keski- Pohjanmaa olisi samassa alueessa Pohjanmaan kanssa”. ” Keski-Pohjanmaan suuntautumisella ei ole vaikutusta vaalipiirijakoon”

ALKU-hanke Pohjanmaan ja Etelä- Pohjanmaan ELY:t  ELYn kolmen päävastuualueen tehtäväkokonaisuudet ja johto Seinäjoelle – Vaasaan elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri-päävastuualue sekä tarvittava määrä muiden vastuualueiden henkilöstöä * Palvelutarjonnasta tehdään erillinen suunnitelma * Tarkempi resurssijako tehdään alueellisessa muutosryhmässä * Seinäjoella ja Vaasassa kolmen päävastuualueen johtoryhmät – lisäksi yhteinen johtoryhmä

ALKU-hanke Muita päätöksiä  ALKU-hankkeen määräaikaa jatketaan saakka hankkeessa hyväksyttyjen linjausten toteuttamiseksi  Jatkovalmistelun painopistettä siirretään alueilla tehtävään valmistelutyöhön  Valtakunnan tasolla tarkennetaan periaatteita ja koordinoidaan ja tuetaan alueellista valmistelua  Perustetaan valtakunnallisia ja alueellisia työryhmiä

ALKU-hanke A) Valtakunnalliset työryhmät 1.Aluehallintovirasto-työryhmä 2.Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus – työryhmä 3.Talous- ja toiminnansuunnitteluryhmä 4.Henkilöstötyöryhmä 5.Palkkausjärjestelmätyöryhmä 6.Tietojärjestelmätyöryhmä

ALKU-hanke B) Alueelliset työryhmät  Muutosryhmät  Perustetaan jokaiselle viranomaiselle ( = 21)  Tehtävät:  valmistella ja johtaa muutosprosessia  laatia muutossuunnitelma, joka sisältää ainakin  tehtävien sijoitussuunnitelman  virastokohtaisen henkilöstön sijoittumissuunnitelman  virastokohtaisen henkilöstösuunnitelman  virastokohtaisen toimitilasuunnitelman  virastokohtaisen viestintäsuunnitelman  viranomaiskohtaisen tietojärjestelmäsuunnitelman  Kokoonpano: edustajat kustakin nykyisestä virastosta, henkilöstön edustajat, viestinnän edustaja  Nimeäminen: Kukin nykyinen virasto valitsee edustajansa, jotka valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan  Tarvittava määrä aluekohtaisia työryhmiä  Lisäksi nimetään virastokohtaiset henkilöstökoordinaattorit

ALKU-hanke Muita asioita  HALKE 11.12:  Alueiden kehittämislain 10 a §:n mukaisia toimenpiteitä valmistellaan ja koordinoidaan ALKU-hankkeen väliraportissa linjatulla tavalla työ- ja elinkeinoministeriön asettamassa alueiden kehittämislain muutoksia valmistelevassa työryhmässä (TEM224:00/2008). Työryhmä tekee tätä koskevat esitykset ALKU-hankkeen ohjausryhmälle sekä edelleen hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmälle mennessä.  Selvitetään muita uuteen aluehallintoon koottavia toimintoja.

ALKU-hanke Jatkoaikataulu 2009  HE-luonnoksen käsittely Halkessa tammikuussa 29.1  Lausuntokierros helmi-maaliskuussa  HE:n käsittely Halkessa maaliskuun lopussa  HE eduskuntaan huhtikuun alussa

ALKU-hanke Aluetilaisuudet alkuvuodesta 2009  ALKU-hanke järjestää neljä alueellista kutsuseminaaria helmi-maaliskuussa  Tilaisuuksien paikkakunnat ja ajankohdat ovat:  Hämeenlinna  Rovaniemi  Mikkeli  Vaasa

ALKU-hanke Tärkeimmät asiat maakunnan liittojen kannalta  aluekehityslain uudistus/10a2 § ja TOTSUjen kytkeminen valtion TA- ja tujo -prosessiin  OPM:n EAKR- tehtävät lääninhallituksista  maakuntien yhteistoiminta-alueiden asema ja niiden muodostaminen (maalis-lokakuu) toimintakykyisiksi viranomaistehtäviin – VN:n päätös (marraskuu)  valtiolta siirtyviin tehtäviin tarvittavat voimavarat (1-1½ htv:n henkilöstökustannukset/liitto)  Kaakkois- Suomen ja Pirkanmaan ELYjen liikenne- ja infratehtävät  lausuntokierros helmi-maaliskuu ja alueellisiin muutosryhmiin osallistuminen sekä kuulemistilaisuudet (2.2 tai 2.3)