Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
PowerPoint MS Office 2013 Diaesityksen luominen
Interaktiivinen taulu SMART Board
Tietoturvallisuuden huonetaulu
EUROOPAN MAISEMIA EUROOPAN LUONTO 8LK.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Tietoturva, 2 ov
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
Jakaminen ja yhteistyö
Julkista tietoa - saa levittää vapaasti Kimmo Rousku – Kyberturvaopas Esitys käynnistyy painamalla F5 ja etenee automaattisesti.
Tietoturvattu etätyö – rutiinia Valtakunnallinen TIVA-seminaari Tietoturvapäällikkö Kari Keskitalo.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lync-kokouksen ajoittaminen Jos käytät Outlookia, voit ajoittaa Lync-kokouksen käyttämällä Lyncin.
Elävöitä esitystäsi kampuskuvilla Valikoima sisältää valokuvia kampuksilta eri vuodenaikoina. Suositus on käyttää muutama kuva/esitys. Suurempi kuvamäärä.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
 Yleistavoite (valtakunnallinen): musiikin käyttö ja vaikutusmahdollisuudet eri taidemuodoissa ja mediassa  Kurssi rakentuu Lontooseen suuntautuvan opintomatkan.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Mikä on DecaSolution?. DecaSolution tarjoaa käyttäjälle nopeasti opittavan henkilökohtaisen ratkaisun/työvälineen digitaalisen tiedon hallintaan, jäsentämiseen,
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Mitä on nettiketti? Esite A Ohjeita netin turvalliseen käyttöön Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessasi Älä kirjoita sähköpostissa.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
Tietoturva internetissä
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Työpisteen ergonomia.
Mobiilitietoturva.
Järjestöt työnantajina
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva.
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Tietoturva Internetissä
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Hero-Henkilöroolirekisteri
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Tämän dian lisääminen esitykseen
Joitakin voi miellyttää joskus…
Voit lisätä tämän dian esitykseesi seuraavasti:
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Esityksen transkriptio:

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

Tietoturvaviikko esitys 3/5 Älä anna ulkopuolisten nähdä tietokoneesi näyttöruutua, kun käsittelet salassa pidettävää tietoa, tai näppäimistöä, kun syötät käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Jos työskentelet työpaikkasi ulkopuolella, noudata erityistä varovaisuutta. Kaikkia työasioita ei saa hoitaa toimitilojen ulkopuolella. Pankkiautomaatillakin suojaat tunnuslukusi ja tarkkailet ympäristöäsi. Noudata vastaavaa varovaisuutta työpaikallasi.

Älä selaa sellaisia www-sivustoja, jotka eivät millään tavalla liity työtehtäviisi. Sivujen kautta saatetaan yrittää upottaa päätelaitteeseesi haitta- tai vakoiluohjelmia. Ole varovainen – valitse tarvittaessa Peruuta, jos www-sivu ei vaikuta luotettavalta ja sivusto ehdottaa tai edellyttää tiedoston suorittamista tietokoneellasi! Pyydä tarvittaessa apua. Käytä työhösi liittyviä tietoaineistoja ja organisaatiosi käyttöösi antamia työvälineitä vain työtehtäviesi hoitamiseen. Tietoturvaviikko esitys 3/5

Älä asenna ohjelmistoja tai tee niiden asetusmuutoksia, ellei tämä kuulu työtehtäviisi. Oletuksena sinulla ei pitäisi olla oikeuksia asentaa ohjelmia, vaan organisaatiosi tietohallinto vastaa siitä. ICT-tukihenkilö: ole huolellinen salliessasi sovellusten ajamisen omassa tai asiakkaan pääte- laitteessa tai palvelimella!

Tietoturvaviikko esitys 3/5 Tallenna laatimasi asiakirjat organisaatiossa ohjeistetulla tavalla sellaiseen paikkaan, mistä tiedot varmistetaan keskitetysti. Ovathan laatimasi asiakirjat tallessa muuallakin kuin tällä tietokoneella … Oho! Mikäs se sieltä pilkistää? Ovathan laatimasi asiakirjat tallessa muuallakin kuin tällä tietokoneella … tai usb- muistilla?

Tätä esitystä tehdessä on ”kulutettu” yksi usb-muisti. Palaute ja kehitysideat: Tietoturvaviikko esitys 3/5 Esitysten aiheet pohjautuva valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen.(VAHTI)