Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä 29.3.2012 Mirja Hannula.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä 29.3.2012 Mirja Hannula."— Esityksen transkriptio:

1 Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä 29.3.2012 Mirja Hannula

2 2 Hallitusohjelman ja KESU:n kirjaukset koulutustilistä Hallitusohjelma Hallitus selvittää aikuiskoulutuksen julkisen rahoituksen uudistamista tavoitteenaan tukea kansalaisten yksilöllisiin koulutustarpeisiin vastaamista siirtymällä kansalaisten yksilöllisiin koulutustileihin. Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma Aikuiskoulutustilinsä avulla kansalaisella on mahdollista hankkia itselleen omia yksilöllisiä tarpeitaan vastaavaa aikuiskoulutusta. Aikuiskoulutustilijärjestelmä soveltuu ensisijaisesti lyhytkestoiseen osallistumiseen osa-aikaiseen opiskeluun ja täydentää siten aikuisten tutkintoon johtavaa ja muuta pitkäkestoisempaa täydennyskoulutusta.

3 Mirja Hannula 3 Selvityksen toimeksianto ja aikataulu Selvityshenkilöiden Erno Lehtisen ja Ida Mielityisen tehtävänä on tehdä esitys julkiseen rahoitukseen perustuvien kansalaisten henkilökohtaisten koulutustilien muodosta ja käyttöönotosta 15.11.2012 mennessä. Raportin tulee sisältää esitykset tilien 1) toteuttamistavasta ja käytön laajuudesta 2) rahoituksesta ja rahoituksen kohdentamisesta 3) käyttöönoton aikataulusta. Selvityksessä tulee arvioida koulutustilien toteuttamisen vaikutukset aikuiskoulutukseen osallistumiseen ja koulutustarjontaan sekä koulutuksen laatuun ja vaikuttavuuteen. Ohjausryhmän tehtävänä on tukea selvityshenkilöiden työtä antamalla työn edetessä siitä palautetta ja tuomalla keskusteluun eri näkemyksiä selvityshenkilöiden tehtäväalueelta.

4 Mirja Hannula 4 Koulutustilikeskustelun näkökulmia Yksilölliset tarpeet - työnantajan tarpeet? Julkinen rahoitus - työnantajan ja/tai yksilön rahoittama? Maksuton koulutus - korkeakoulujen rahoituspohjan laajentaminen? Aikuiskoulutuksen rahoitus/tarjonta/laatu/vaikuttavuus? Aikuiskoulutuksen eri toimijoiden koulutuksen järjestämisedellytykset – tarjonta tulevaisuudessa? Laatukontrolli vai markkinaehtoinen malli?

5 Mirja Hannula 5 Kysymyksiä Mihin ongelmaan yksilöllinen koulutustili on vastaus? Mitkä ovat aikuiskoulutuksen keskeiset haasteet, joihin pitäisi etsiä myös vaihtoehtoisia ratkaisumalleja kuin koulutustili? –aliedustettujen ryhmien osallistumisen vahvistaminen –elinikäisen oppimisen ohjaus- ja neuvontapalvelut Jos rahoitusta kohdennetaan toisin – kenen lähtökohdista?


Lataa ppt "Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä 29.3.2012 Mirja Hannula."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google