Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska 17.3.2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska 17.3.2016."— Esityksen transkriptio:

1 PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska 17.3.2016

2 Nykyiset tilat Rakennettu 70- luvulla, lähes alkuperäiskunnossa, pieniä muutostöitä lukuunottamatta. Teholla 7 potilaspaikkaa + 1 eristyshuone Neuroteholla 4 potilaspaikkaa

3 Tarkoituksena oli selvittää, kuinka potilaat ja läheiset kokevat teho- osaston hoitoympäristönä. Kvantitatiivinen tutkimusmenetelmä Mittarina kyselylomake joka sisälsi neljä taustatietoja kartoittavaa kysymystä, 77 strukturoitua kysymystä sekä kymmenen avointa kysymystä. Kyselyitä jaettiin 50kpl aikavälillä loka-marraskuu 2014 Kyselylomakkeen kohderyhmänä oli kyselyn toteuttamisajankohtana hoidossa ollut potilas tai heidän läheisensä. Tutkimuksessa käytettiin valikoivaa otantaa, henkilökunnan arvioitavaksi jäi onko potilas tai läheinen kykenevä vastaamaan kyselyyn. Analysointimenetelmänä excel-taulukko-ohjelma, josta saatiin frekvenssit ja prosentit. Esitettiin taulukoiden ja kaavioiden avulla, avoimia kysymyksiä ei analysoitu. Kyselylomakkeen aihealueet : yleistä osastosta, akustiikka, valaistus, sisäilma, turvallisuus, yksityisyys, sosiaalisuus, ympäristön viihtyvyys ja esteettisyys, esteettömyys sekä käytettävyys.

4 Kyselylomakkeita palautui 36kpl Vastausprosentti 72% Tulokset

5

6 ”Huone, jossa kaksi tai kolme potilasta yhdessä parempi.” ”Pienetkin asiat liittyen yksityisyyteen ovat tärkeitä.” ”Kyllä tavaroita voi säilyttää lähellä LATTIALLA.”

7

8 ”Kaukaa tulevien läheisten tuloaika tuo 15min on liian vähän.” ”Pitäisi olla paremmat kommunikointimenetelmät. Nyt potilaan kännykkä on kiinni koko sen ajan kun on teholla eikä kommunikointi suju. Voisiko sallia esim. 10min aamuin/illoin lähettää txt viestejä?” ”Jos on oma puhelin.”

9

10 ”Taidetta näin omaisten huoneessa.” ”Ei ole, VANHANAIKAISET ” ”Eipä paljon viihtyisyyttä löydy.” ”VALKOINEN?!!” ”Vanhanaikaiset tilat eivät ole lainkaan viihtyisät.”

11

12 ”Käsidesi ei aina toimi, vaikka pussi täynnä.” ”Öö.. mikä pelastautumistie?, käytävät ovat kapeat ja täynnä tavaraa (tuoleja, roskiksia-> AHDASTA.) Huonokuntoinen potilas ei pääse liikkumaan pyörätuolilla, hyvä jos avustettunakaan.”

13 Yhteenveto Vastaajat tyytyväisiä turvallisuuteen Henkilökunnan läsnäolo ja saatavuus koettiin hyvänä Vierailukäytännöt koettiin hyväksi Tilat koettiin vanhanaikaisiksi ja sokkeloisiksi Viihtyvyyteen ei oltu panostettu Akustiikan ja yksityisyyden toteutumisessa koettiin puutteita Jatkossa sama kysely tullaan tekemään vuoden päästä uuden yksikön käyttöönotosta.

14 KIITOS!


Lataa ppt "PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska 17.3.2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google