Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset 18.10.2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset 18.10.2010."— Esityksen transkriptio:

1 Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset 18.10.2010

2 Kyselyyn vastanneet 192 vastausta

3 Kyselyyn vastanneet Missä olen nyt mukana

4 Tärkeät asiat

5 Aikuistumiskoulutus

6 ”Eihän me kouluteta ketään!” ”Leirillä käsitellään asioita, jotka koskee paljon tulevaisuutta ja aikuisuutta ja niiden avulla voi kasvaa ihmisenä tai silleen. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita että leiriltä päästyään olisi sitten aikuinen.” ”Ei leireiltä valmistu aikuisia!” ”Leirillä käsitellään asioita, jotka koskee paljon tulevaisuutta ja aikuisuutta ja niiden avulla voi kasvaa ihmisenä tai silleen. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita että leiriltä päästyään olisi sitten aikuinen.” ”Aikuistumiskoulutus ei välttämättä ole paras termi kuvaamaan toimintaamme, mutta paremman puutteessa käynee. Hankala löytää parempi korvaava termi.” ”Aikuistumiskoulutus on terminä kankea, mutta kuvaa silti protun toimintaa hyvin. En tähän hätään keksi muuta termiä sille, että opetetaan ihmisiä ajattelemaan itse.” ”Siitä se alkoi ja sitä se on nyt” Nykymuodossaan vaikuttaa siltä, että Protu järjestäisi yksin koko nuorten "aikuistumiskoulutuksen", eikä sitä voisi saada muualtakin.

7 Koetko tärkeäksi, että tarkoituspykälää muutetaan?

8 Tarkoituspykälän sisältö ” jollei edellisistä se selviä, tavoite/pyrkimys: päämäärä” ”Sääntöjen tarkoituspykälään ei ole mielekästä eritellä turhan tarkkaan edes toiminnan muotoja. Yhdisty saa toki "elää" ja muokata toimintamuotojaan, kunhan ne kohdistuvat pääasiassa sääntöjen tarkoituspykälän linjoilla olevaan toimintaan.” ”Pitää jättää mahdollisuus myös uusille toimintatapojen yksityiskohdille, jos arvoihin soveltuvia ideoita syntyy” ”Kunhan muistamme kohderyhmässä mainita myös aikuiset, vaikka nuoret ovatkin ensisijaisia kohderyhmässä”

9 Ehdotukset

10

11 Sääntöjen rooli

12 Leiritoiminnan periaatteet ”Periaatteet on todettu hyviksi ja toimiviksi ” ” toiminnassa tulisi ottaa paremmin huomioon omasta poikkeavien maailmankatsomusten ymmärtämiseen ja kunnioittamiseen pyrkiminen, myös uskontojen” ”Pitäisi muuttaa vastaamaan uutta tarkoituspykälää, mutta ei muuten” ”Humanistinen kasvatus kyseenalaiseksi” ”niitä on aika ajoin pohdiskeltava”

13 Tiedotus ”suullinen "kello" on paras kello” ”Yhdistyksen arvojen osalta tiedotuksessa tuskin on muutettavaa” ”Kohderyhmää pitäisi laajentaa tiedotuksen osalta” ”Selkeämpi sitoutuminen uskonnottomuuteen” ”Olisi hienoa, jos ET:n opiskelijoiden lisäksi myös uskonnonopettajille tarjottaisiin mahdollisuutta saada protun esittelijä tunnillensa kertomaan leireistä ja järjestön toiminnasta”

14 Kiitos vastaajille!


Lataa ppt "Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset 18.10.2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google