Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ilmi Villacís Lukemisen monet tavat. Lukukeskus on valtakunnallinen lukemista edistävä järjestö sekä lukemisen ja lukutaidon asiantuntija.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ilmi Villacís Lukemisen monet tavat. Lukukeskus on valtakunnallinen lukemista edistävä järjestö sekä lukemisen ja lukutaidon asiantuntija."— Esityksen transkriptio:

1 Ilmi Villacís Lukemisen monet tavat

2 Lukukeskus on valtakunnallinen lukemista edistävä järjestö sekä lukemisen ja lukutaidon asiantuntija

3 Lisää tietoisuutta lukutaidon ja lukemisen merkityksestä yleisölle, päättäjille ja medialle. Palvelee kirjastoja ja kouluja. Toimii asiantuntijana kansainvälisissä asiantuntijaverkostoissa, kuten Elinetissä. Olemme lukemisen asiantuntija

4 Kirjailijavierailut Lukukeskuksen kirjailijatietokannassa on yli 700 kirjailijaa. Vuodessa järjestetään yli 1000 kirjailijavierailua. Vierailuja tilataan muun muassa kouluihin, kirjastoihin, opistoihin ja yleisötilaisuuksiin. Esiintyjäksi voi tilata runoilijoita, kaunokirjailijoita, tietokirjailijoita, käsikirjoittajia, sarjakuvataiteilijoita, kääntäjiä ja kuvittajia.

5 Kirjallisuuslehdet Vinski on alakouluikäisten oma kirjallisuuslehti. Lukufiilis innostaa yläkoulu- ja lukioikäisiä lukemaan ja kirjoittamaan. Kiiltomato on kirjallisuuden kritiikin arvostettu verkkolehti.

6 Lukukami Satavuotiaan Suomen uusi lukutaito – sähköinen lukudiplomi

7 Satavuotiaan Suomen uusi lukutaito – sähköinen lukudiplomi OKM:n rahoittama pilottihanke sähköisen oppimisen tueksi. Hankkeen suunnittelu käynnistyi 2014 ja loppuselvitys hankkeesta ilmestyy 2016 syksyllä. Hanketta tukee WSOY antamalla lasten käyttöön sekä sähkökirjat että fyysiset kirjat. Testataan miten sähköinen lukeminen vaikuttaa 4-luokkalaisten lukuintoon.

8 Taustaa Suomen on oltava mukana digitaalisessa murroksessa (hallitusohjelma). Lukutaitotulosten heikentyminen lukutaitotutkimusten perusteella. Kirjojen myynnin lasku. Yhä useammat Suomen koulut käyttävät jo tablettia opetuksessa.

9 Tavoitteet Hankkeessa selvitetään muun muassa lisääntyykö tabletteja käyttävien oppilaiden lukuinto suhteessa verrokkiluokkiin, jotka lukevat fyysisiä kirjoja. Onko e-kirjoihin mahdollista liittää sellaisia toimintoja, jotka lisäävät kiinnostusta lukemista kohtaan. Miten tekstin ymmärtämisen kyvyt kehittyvät, mitä tunteita luettu herättää sekä miten lukukokemusta jaetaan.

10 Keinot Hankkeessa testataan rinnakkaisia koululuokkia kolmella paikkakunnalla. Yhteensä selvityksen piirissä on 140 lasta. Lukemisen tueksi on luotu vuorovaikutusta helpottavat välineet. Tutkimuskysymykset ovat laatineet ja tutkimusaineistoa analysoivat tutkijat, jotka ovat perehtyneet aihepiiriin. Lasten reaktioita tutkitaan etukäteen valmisteltujen kyselyjen avulla.

11 Lukukami.fi Koko hanketta tukemaan on luotu sivusta www.lukukami.fiwww.lukukami.fi Sivuilta löytyy ohjeita opettajille, esittelyt kirjoista sekä blogi, jossa on kannustavia ja inspiroivia tehtäviä. Oppilailla on mahdollisuus tuottaa sivuille omat kirja-arviot joko kirjoittamalla, piirtämällä tai videoimalla. Molemmille ryhmille (pilotti ja verrokki) on jaettu lukuvihkot tunnemerkintöjä varten sekä eri tunteita kuvaavat tarrapaketit.

12 Seuraava askel Pilotti päättyy keväällä ja sen jälkeen olisi tarkoitus soveltaa opittuja käytäntöjä laajemmin lasten sähköisen lukemisen edistämiseen. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus vihon sijasta luoda sovellus, joka mahdollistaisi lukukokemuksen jakamisen muiden oppilaiden kanssa. Todennäköisesti suurimpia haasteita on rahoituksen löytäminen applikaation kehittämiseksi ja sähköisten kirjojen oikeuksien kustannukset.

13 Kiitos!


Lataa ppt "Ilmi Villacís Lukemisen monet tavat. Lukukeskus on valtakunnallinen lukemista edistävä järjestö sekä lukemisen ja lukutaidon asiantuntija."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google