Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Sri Lanka.
Eurooppalaiset kulttuurit
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Intiaanikulttuurien tuho
GHANA…VALTIO AFRIKAN LÄNSIPUOLELLA
LIETTUA LIETUVA.
Englanniksi on : Estonia. Viron pääkaupunki on Tallinna
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Kiina.
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Italia Iina, Satu, Paula.
Malta.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Italia.
ANGLO-AMERIKKA.
Inkat.
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Maanjäristykset.
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Tsunami.
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
IRAK Historia YLEISTÄ Pääkaupunki: Bagdad Pääkaupunki: Bagdad Pinta-ala: km² Pinta-ala: km² Väkiluku: Väkiluku: Viralliset.
PAKISTAN Iman, Ittehad, Tanzeem (Yhtenäisyys, kurinalaisuus, usko)
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Haiti Pääkaupunki: Port-au-Prince Haitin kielet: Haitin kreoli ja ranska Valuutta: Haitin gourde Pinta-ala: - yhteensä km² – josta sisävesiä0,7 Väkiluku:9.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
HAVAIJI.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Jenna Muhonen ja Oona Koskela
Sri Lanka Tuomo, Joonatan, Reko.
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Juha Nirvinen.
Henna Kiviharju ja Neea Hakulinen
Latinalaisen Amerikan
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
My Home . By:Ines.N.
Jamaika Jere ja Vili.
Pietarsaari ( Jeppis ).
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
AFRIKKA s
Esityksen transkriptio:

Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta niemimaasta joiden välissä on Gonâvenlahti. Haitin naapurimaat ovat Kuuba, Jamaika ja Dominikaaninen tasavalta.

Haitin perustiedot Haitin pinta-ala on 27 750 km². Haitilla asuu noin 10 miljoonaa ihmistä. Haitilla puhutaan ranskaa ja kreolia. Haitin raha yksikkö on gourde. Haitilaiset ovat 80% katolilaisia, 16% protestanttisia, muita 3% ja ei mitään 1% Haiti on tasavalta..

Haitin pääkaupunki on Port-au-Prince, jossa asuu 1 235 000 ihmistä. Tammikuussa 2010 pääkaupunki kärsi suuria tuhoja maanjäristyksissä. Maanjäristyksen voimakkuus oli 7.0. Kuolon uhreja oli tuhansista satoihin tuhansiin. Järistys sorrutti parlamenttirakennuksen, kouluja, sairaaloita ja verotoimiston. Kaupungin lentokenttä säilyn kuitenkin valmiina vastaan ottamaan apua, vaikka sen lennonjohtotorni romahti.

Ilmasto ja Elinkeinot Haitissa on trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat ovat 30 asteen yläpuolella ympäri vuoden. Haitin merkittävimmät luonnonvarat ovat bauksiitti, kupari, kalsiumkarbonaatti, kulta, marmori ja vesivoima. Merkittävimmät vientituotteet ovat vaatteet, mangot, tuotantoteollisuudentuotteet, kahvi ja kaakao. Yli 90% viennistä suuntautuu Yhdysvaltoihin.

Voodoo on afrikkalais-karibialainen uskonto Voodoo on afrikkalais-karibialainen uskonto. Voodoo on monijumalainen uskonto jossa esi-isien palvonta ja fetisseille uhraaminen ovat tärkeässä osassa. Voodoo levisi orjakaupan myötä Amerikkaan, missä se on suosittua etenkin Haitissa.

LÄHTEET fi.wikipedia.org/wiki/Haiti www.iltalehti.fi www.mtv.fi www.theguardian.com