By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Ajatuksia elämästä .....
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Leikkialueiden talviturvallisuus Tukes – viranomaisen näkemys talviturvallisuuteen.
Puimuri - kaava.
Koulutusaineistoa EIGA TP 12.
Puimuri - kaava.
Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
Kirja •Kirjan nimi:Loppan och Ceasar •paino: 266g •sivumäärä:123 •kirjailija:Kerstin Gavander •julkaisuvuosi:
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Tulipalot ja palokuolemat
Ajatuksia elämästä..
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Sähköturvallisuus = tietoa, tahtoa ja tekoja
Mittaus ja etuliitteet
TUKES Kolme säädöstä palovaroittimista Jussi Rahikainen SM pelastusosasto.
Sähköä ilmassa! Onkijat ja sähköturvallisuus Willy Toiviainen TUKES.
Myrkytystapaturmat.
SÄHKÖTURVALLISUUS ALOITA
 Eri laitteiden sähkötehoja Eri laitteiden sähkötehoja  Pöytätietokone on joka neljännen kerrostalokodin sähkösyöpöin laite. Tuoreen tutkimuksen mukaan.
NALLE PUH.
SFS 6002 SÄHKÖTYÖTURVALLISUUS, PÄIVITYSVERSIO 2005
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Työturvallisuus ja sairastuminen
Mittaus- ja ryhmätyökeskukset
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Univaikeudet.
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Sähköpalokuolemat Suomessa Antti Nenonen, Tukes Sähköpalokuolemat Suomessa Tilastollinen tutkimus Ylitarkastaja Antti Nenonen.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Asiakkaan rauhoittaminen
Sähkölaitteiden palot 00:4001:3502:2003:53 Kuvasarja television polttokokeesta, kuvattu VTT:n palolaboratoriossa 2000.
13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle.
14. Aine laajenee lämmetessään
5. Sähkökemiaa Oppilastyö: Kaksi eri metallia ioniliuoksessa.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
Kemikaalit ja työturvallisuus
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
VTT Technical Research Centre of Finland August 2007Jukka Hietaniemi Senior Research Scientist, VTT Fire Safety Engineering KOTIEN SUOJAAMINEN TULIPALOILTA.
Tiedoston nimi Rakennusmies löytyi hukkuneena rakennustyömaan montusta, jossa uppopumppu TOT 29/1997.
Myrkytystapaturmat.
Kanta-Hämeen pelastuslaitos on yksi maamme 22 alueellisesta pelastuslaitoksesta. Sen toiminta-alueen muodostavat maakunnan 11 kuntaa: Forssa, Hattula,
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Sähköturvallisuus = tietoa, tahtoa ja tekoja
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
Tietoturva.
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
Moottorin kuluttama sähköenergia
Ilmoita heti opettajalle vahingosta
Sähköturvallisuus = tietoa, tahtoa ja tekoja
KÄYTTÖTURVATIEDOTTEET
TERVEYSTIETO PALOTURVALLISUUS.
Esityksen transkriptio:

By: Carita, Kaisa & Minna

 Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava, rakennettava, valmistettava ja korjattava niin sekä niitä on huollettava ja käytettävä niin, että niistä ei aiheudu kenenkään hengelle, terveydelle tai omaisuudelle vaaraa.  Työntekijällä on velvollisuus ilmoittaa esimiehelleen ja muille työntekijöille viallisesta sähkölaitteesta  Sähköturvallisuus varmistetaan kun sähköasennukset ja laitteet eivät aiheuta sähköiskun vaaraa tai palovaaraa

 Useimmat tulipalot johtuvat viallisista sähkölaitteista tai laitteiden väärinkäytöstä.  On myös erittäin tärkeää muistaa, että sähkölaitteita tulee käyttää erityisen varovasti veden lähettyvillä sähköiskuvaaran vuoksi.  Erityisesti vesi, metallit, ruostumaton teräs, sekä ihmisruumis johtavat hyvin sähköä. Vesi + Sähkö =

 Jännitteisten osien eristäminen : Johtimet eristetään muovi- tai kumieristeillä.  Jännitteisten osien kotelointi  Suojaaminen esteellä: nykyään ei käytetä kiinteistössä, esimerkiksi suurten muuntamoiden läheisyydessä kylläkin.  Sijoitus kosketusetäisyyden ulkopuolelle  On myös esimiehen velvollisuus tiedottaa uusille työntekijöille mahdollisesti vaarallisien sähkölaitteiden määräykset.

 Sähköonnettomuuden sattuessa on äärimmäisen tärkeää katkaista sähkölaitteen virta  Mikäli näet jonkun joka on saanut sähköiskun on tärkeää ettet koske siihen henkilöön paljain käsin, sillä sähkö johtuu myös sinuun.  Mikäli joku on menettänyt tajuntansa, selvitä onko hän herätettävissä, mikäli ei soita 112.  Sähköshokinoireet: huimaus, jano, nopea syke, kalpea kylmänhikinen iho. Ensiapu: aseta autettava makuulle, nosta jalat koholle, pidä potilas lämpimänä, ole rauhallinen

 Sähkölaitteissa on arvokilvet joista näkee laitteen erilaisia ominaisuuksia esim. valmistaja ja tuotenimi, malli, jännite, virta ja teho  On hyvin tärkeää huolehtia sähkölaitteiden ja johtojen kunnosta, sillä rikkinäinen laite tai johto on aina turvallisuusriski !  Muista noudattaa sähkölaitteen ohjeita ja käytä laitetta vain sille tarkoitetuissa tehtävissä.  Älä käytä jatkojohtoja keittiössä tai leiki sähkömiestä ja yritä korjata viallista laitetta mikäli et tiedä varmasti mitä teet.

 Mikä on yleisin syy tulipalon syttymiseen?  Kerro kolme hyvää tapaa ehkäistä sähköonnettomuuk sia  Mainitse kolme sähköshokin oiretta ja kolme ensiapu ohjetta.  Vialliset sähkölaitteet tai niiden väärinkäyttö  Osien eristäminen ja suojaaminen, sijoitus kosketusetäisyyden ulkopuolelle ja maalaisjärjen käyttäminen  huimaus, jano, nopea syke, kalpea kylmänhikinen iho. aseta autettava makuulle, nosta jalat koholle, pidä potilas lämpimänä, ole rauhallinen

 Ravitsemisalan fysiikka ja kemia  Wikipedia