0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Advertisements

Perusterveydenhuolto
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Esitys Juha Mieskolainen
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
LÄPIMURTOJA MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖSSÄ Mielen avain- hankkeen läpimurtotyöskentelyn seminaari Teema: Mielenterveys- ja päihdepalvelujen.
Kuntapäättäjien seminaari
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
Avauspuheenvuoro Sosiaalialan AMK- verkostopäivillä Subjektiivisia näkökulmia sosiaalialan osaamistarpeeseen [ ] Juha Luomala.
Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.
Hoitoon pääsy toiminta- mallien muuttuessa Hannu Hämäläinen
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
Kiireellisen hoidon kriteerit valmistelussa Selvitystyön eteneminen Päivi Koivuranta-Vaara HYL Kuntaliitto.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
Päihdepäivät - paneeli opioidikorvaushoidosta
Esiselvitys.
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Perusterveydenhuolto
Ryhmäkuntoutus ammattilais-vertaisyhteistyönä
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Henkilöstöhallinnon käsikirja
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Oikea palvelut oikeaan aikaan
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Aikuissosiaalityö moniammatillisessa päihde- ja mielenterveystyössä Monialaisen yhteistyön asiakaslähtöinen palvelumalli PPPR hankkeen päätösseminaari.
Gerontologisen kokonaisarvioinnin prosessimalli
Opetussuunnitelman rakennekuva ENSIHOITAJA 240 OP
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Hyvin integroitu on puoliksi tehty! Uusimaa 2019-hankevalmistelusta
OmaTori ydinkeskustassa torin laidalla, osana muuta palvelukorttelia…
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Työikäisten kuntoutus
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
LAPSIBUDJETOINTI.
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Esityksen transkriptio:

0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa ja sen tulee olla helposti saavutettavissa matalan kynnyksen lähipalveluna !  ”Case manager” –toiminta on otettava käyttöön läpi kaikkien palvelukokonaisuuksien ja palveluiden suurkäyttäjien / riskissä olevien tunnistamista tulee kehittää  Palvelut ja päätöksenteko aina niin lähellä asiakasta/potilasta, kuin se kohtuudella on mahdollista (”yhteiset ja tarpeen mukaan jalkautuvat resurssit”)  Palvelujen yhdenvertaisuus, myös saatavuuden ja saavutettavuuden näkökulmasta (väestötiheys ja välimatkat huomioiden)  Osaamiskeskusajattelu. Kunkin palvelukokonaisuuden perustehtävään kuuluu oman alansa osaamisen vahvistaminen ja toimintamallien kehittäminen sekä kouluttaminen  Osaoptimoinnin minimoiminen erityisesti rajapinnoilla: avopalvelut vs. laitos/asumispalvelut, ennaltaehkäisevät vs. korjaavat palvelut, perusterveydenhuolto vs. erikoissairaanhoito

Vammaisten, vaikeavammaisten ja kehitysvammaisten palvelukokonaisuus VAMMAISPALVELUT Mielenterveys- ja päihdepotilaiden sekä aikuissosiaalityön asiakkaiden palvelukokonaisuus MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUT SEKÄ AIKUISSOSIAALITYÖ Avoterveydenhuollon potilaan palvelukokonaisuus VASTAANOTTOPALVELUT Avoterapia- ja laitoskuntoutuspotilaan sekä apuvälinepalveluiden asiakkaan palvelukokonaisuus KUNTOUTUSPALVELUT Lyhytaikaisosastohoito- ja perustason osastokuntoutus HOITO- JA HOIVAPALVELUT Kiireellisen hoidon ja avun tarpeessa olevan potilaan ja sosiaalihuollon asiakkaan palvelukokonaisuus PÄIVYSTYSPALVELUT Erityisen kalliin ja/tai vaativan erikoissairaanhoidon tarpeessa olevan potilaan palvelukokonaisuus VAATIVA ERIKOISSAIRAANHOITO Yhteiset palvelut: palvelukokonaisuudet CASE MANAGER- TOIMINTA JA MONIALAISET HOITO- JA PALVELUSUUNNITELMAT Varsinaisia asiakaspalvelukokonaisuuksia tukeva laboratorio ja kuvantamistoiminta KLIINISET TUKIPALVELUT

2 VÄESTÖN HYVINVOINNIN- JA TERVEYDENEDISTÄMISTYÖ VASTAANOTTOPALVELUT VAMMAISPALVELUT KUNTOUTUSPALVELUT MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUT SEKÄ AIKUISSOSIAALITYÖ PALVELUOHJAUS PÄIVYSTYSPALVELUT VAATIVA ERIKOISSAIRAANHOITO HOITO- JA HOIVAPALVELUT Case manager -toiminta / monialaiset hoito- ja palvelusuunnitelmat ASIAKAS Yhteiset palvelut: asiakkaan palveluprosessi