NUORISOKULTTURIEN SYNTY

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
Nuorten Tietokoneenkäyttö.
EVU:n 40-v. historiakirja Alustava suunnitelma Kari Kallio
Luther, regimenttioppi, lähetys
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
 Sähkökitara on kielisoitin, jossa sähkömagneettiset mikrofonit muuttavat kielten värähtelyn sähköisiksi signaaleiksi, jotka sitten kitaravahvistin vahvistaa.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
SATTUMAAKO... ? TÄMÄ INFORMAATIO ON TÄYDELLISESTI TOTTA JA SE ON TARKISTETTAVISSA..
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Mihin Vanhan Testamentin kertomukseen kuvat liittyvät? Mitä muita Vanhasta Testamentista tuttuja kertomuksia muistatte?
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
TEJAKES DAKINI NAMAHU ”DAKI”. Helmikuu2009 Daki ja kolme kultaista pentua.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Top 10 parhaat näyttelijät
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
Pohjana Jeesuksen elämä ja opetus.
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
Baha’i.
Oikeustapauksia ”Pacta sunt servanda”?.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
1 Suomen Numerot Numpac Oy Numeronsiirtotilastot
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Analyysissä huomioitavaa
Modernismin tulo Suomeen
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Kivihiili. Maailman eniten käytetty sähkötuotannon polttoaine Öljyn jälkeen maailman tärkein energianlähde.
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Modernismi ja populaarikulttuuri s Modernismi 1920-luvulla 1920-lukua kutsutaan modernismin vuosikymmeneksi: kaupungit kasvoivat, autot ja lentokoneet.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
MEDIAKULTTUURIN NOUSU
Nuorisokulttuuri 1950-luvulta nykyhetkeen.
Salibandy.
Koulu-kirjasto-yhteistyön vuosikello
Henkilöstö- ja työllisyysjaosto
Modernin kulttuurin synty
Suomen vähemmistöjen musiikki
Suomen vähemmistöjen musiikki
Suomen Numerot Numpac Oy Numeronsiirtotilastot
Tammikuu 2010 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
Vuosikellon otsikko Tekstiä tähän Tekstiä
RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN LUKUVUOSI TYÖ- JA LOMA-AJAT
1960-LUVUN PROTESTI: HIPEISTÄ KANSALAIS-OIKEUKSIIN
Islamin synty ja Koraani
HISTORIAA 1990-luvulle saakka
KUOLEMANTUOMIO s
Tammikuu 2010 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN LUKUVUOSI TYÖ- JA LOMA-AJAT
Jere Humppi Johnny Depp.
Tammikuu 2010 SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI
MAP– eli mormonikirkko
FACEBOOK Facebookin avulla pidät yhteyttä elämäsi ihmisiin ja jaat tietoja heidän kanssaan!
Suomen Numerot NUMPAC Oy Numeronsiirtotilastot
MAP-kirkko - MAP = Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko - USA:ssa 1800-luvun alkupuolella, perustaja Joseph Smith - Smith sai ilmestyksen,
Pöytätennis.
Elokuu 2009 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
REALISMI (1850-).
Suomen Numerot NUMPAC Oy Numeronsiirtotilastot
Suomen Numerot NUMPAC Oy Numeronsiirtotilastot
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

NUORISOKULTTURIEN SYNTY

SYNTYI YHDYSVALLOISSA! Mitä on? SYNTYI YHDYSVALLOISSA! Nuorisokulttuuri on teinien tai laajemmin nuorten alakulttuuri, joka koostuu nuorten tulkinnasta nykymaailmasta ja siitä pohjautuvasta käyttäytymis- ja pukeutumistavoista, se on myös nuorien reaktio sille mitä senhetkinen elämänympäristö on, ja se mitä nuorilta vaaditaan ja odotetaan aikuisena. Se on yhteiskunnallinen ilmiö, joka on saanut alkunsa Yhdysvalloissa 1950-luvun alkupuolella, leviten hiljattains myöhemmin myös muihin läntisiin teollisuusmaihin.

Ensimmäiset idolit 1950-luvulla nuorisokulttuurin suurimmat idolit olivat Elvis Presley, James Dean ja Marilyn Monroe Rock-musiikki levisi mustan väestön keskuudesta valkoisten musiikiksi. Suomessa ensimmäiset nuorisokulttuurin muodot olivat lättähatut ja villamyssymissit.

Marilyn monroe Marilyn Monroe (1. kesäkuuta 1926 Los Angeles, Kalifornia – 5. elokuuta 1962 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli. Hänen varhaiset roolinsa olivat pieniä, mutta hänen suorituksensa elokuvissa Asfalttiviidakko ja Kaikki Eevasta (molemmat vuodelta 1950) saivat hyvän vastaanoton. Hänen komediennen kykyjään ylistettiin muun muassa elokuvissa Herrat pitävät vaaleaveriköistä (1953), Kuinka miljonääri naidaan (1953) ja Kesäleski (1955), ja hänestä tuli yksi Hollywoodin kirkkaimmista ja samalla koko maailman palvotuimmista tähdistä.

JAMES DEAN James Byron Dean (8. helmikuuta 1931 – 30. syyskuuta 1955) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen maineensa perustuu kolmeen lyhyessä ajassa kuvattuun Hollywood-elokuvaan ja traagiseen kuolemaan auto-onnettomuudessa vain 24-vuotiaana. Dean oli ehdolla Oscar- palkinnon saajaksi elokuvista Eedenistä itään (1955) ja Jättiläinen (1956). Dean on ainoa näyttelijä, joka on ollut kuolemansa jälkeen ehdolla kahdesti. 1950-luvun nuorille James Dean antoi roolimallin Jim Starkina elokuvassa Nuori kapinallinen (1955). Varhainen poismeno teki hänestä jälkimaailman ikinuoren palvonnan kohteen ja valkokankaan kuolemattoman ikonin.

Elvis presley Elvis Aaron Presley (8. tammikuuta 1935 Tupelo, Mississippi – 16. elokuuta 1977 Memphis, Tennessee), lyhyesti Elvis, oli yksi maailman tunnetuimpia laulajia. Elvis Presleyn levyjä on myyty maailmanlaajuisesti arvioiden mukaan noin 2,5 miljardia. Tämä tekee hänestä kaikkien aikojen myydyimmän artistin. Elvistä kutsutaan yleisesti ”Rock and rollin kuninkaaksi” tai ”Kuninkaaksi”. Elviksellä on myös eniten kultalevyjä (82), platinalevyjä (45) ja tuplaplatinalevyjä (24).[3]

Nuorisokulttuurin vuosikymmenet 1950-luku: Elvis, Marilyn ja James Dean/ Rock-musiikki yleistyy/ Suomessa lättähatut ja Villamyssymissit 1960-luku: Beatlemania/The Rolling Stones/ Pori Jazz ja Ruisrock Suomessa/Hippiliike/Woodstock 1970-luku: Disco-musiikin kulta-aika/ Punk-musiikki syntyy, Sex Pistols 1980-luku: Heavy Metal/Dingohysteria Suomessa/Michael Jackson 1990-luku: Tyttö-ja poikabändit suursuosiossa esim. Spice Girls 2000-luku: Tosi-tv, Anssi Kela, Lordi