IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopion maaseutuohjelma
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
PALVELURAKENNEUUDISTUS
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Päijät–Hämeen ennakointiverkoston seminaari TULOKSISTA TULEVAISUUTEEN Risto Ilomäki Lahti
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
MAASEUTUPOLIITTINEN SELONTEKO MAASEUTUPOLIITTINEN KOKONAISOHJELMA ”Maaseutu – hyvinvoinnin lähde” Valmisteluprosessi ja.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Tampereen seutu valtakunnallisesta alueiden kehittämisen näkökulmasta Seutufoorumi Tampere Ulla-Maija Laiho, kehitysjohtaja SM/aluekeskusohjelma.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Hallituksen asuntopoliittinen ohjelma vuosille.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Hallituksen strategia-asiakirja 2003 Hallitus.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelma.
Terveys kansanterveysohjelma
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelma.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntaohjelma Keski-Suomen.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Peruspalveluohjelma Peruspalveluohjelmassa.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Seppo Laakso Näkökulmia väestöennusteisiin
KESTÄVYYSVAJE.
Pelastustoimen uudistaminen
Aluekehittämisen näkökulma ennakointiin Satakuntaliitto
KESTÄVYYSVAJE.
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston pitkän aikavälin tulevaisuutta käsittelevä selonteko keskittyy maamme alueelliseen kehitykseen Tarkasteltavana ovat eri tyyppisten alueiden väestö-, tuotanto- ja työllisyysnäkymät seuraavien 15 vuoden aikana Rajaus pohjautuu eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan esittämiin toivomuksiin sekä eduskunnan ehdotukseen väestöpoliittisen selonteon sisällyttämisestä pitkän aikavälin tulevaisuusselontekoon Selonteko perustuu eri ministeriöiden tulevaisuus- ja strategiatyöhön. Se on valmisteltu valtioneuvoston kansliassa yhteistyössä ministeriöiden sekä Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa Selonteon aineistona on käytetty väestöennusteita sekä eri tahoilla laadittuja, selonteon aihepiiriin kuuluvia tuoreita selvityksiä, tutkimuksia ja muita asiakirjoja

IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Selonteon taustaksi on laadittu selvitykset väestön, työllisyyden ja tuotannon kehityksestä sekä alueellisesta väestö- ja työvoimakehityksestä Hallitus pitää tärkeänä tukea tasapainoista alueellista kehitystä ja alueiden omaehtoista kehittämistyötä, vastata ikääntymisen haasteisiin ja ottaa huomioon muidenkin ikäryhmien erityistarpeet, parantaa tasa- arvoa, turvata kestävän kehityksen edellytykset sekä tarjota hyvinvointipalvelut kaikilla alueilla Erityisesti yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat nousseet tärkeiksi toimijoiksi, ja yhteistyössä yritysten kanssa ne ovat merkittävä osaamisresurssi monilla alueilla

IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Työssä jatkamista voidaan parantaa kehittämällä työelämää, varhaiskuntoutusta ja työkykyä ylläpitävää toimintaa Ikääntyneen väestön erityistarpeet otetaan huomioon asumisessa, liikenteessä ja muissakin toiminnoissa, kuten kulttuuri- ja liikuntapalveluissa Kulttuuri- ja liikuntapalvelut vahvistavat alueiden kilpailukykyä, ne ovat vetovoimatekijä asukkaiden ja yritystoiminnan houkuttelemiseksi alueille Alueellisesti kattavat kulttuuri- ja liikuntapalvelumme, muu kulttuuritoiminta verkostoineen sekä kulttuuriteollisuus tulee integroida nykyistä tehokkaammin alueiden kehittämiseen

IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Koulutus-, sosiaali- ja terveyspalvelujen alueellisesti kattava tarjonta parantaa kansalaisten hyvinvointia ja työkykyä sekä tuotantoedellytyksiä Hyvinvointipalvelujen perustan muodostavat tulevaisuudessakin kuntien järjestämät verorahoitteiset palvelut, jotka ovat kaikkien saatavilla sosiaalisesta, taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta Palvelujen järjestämis- ja tuottamisvastuuta selkiinnytetään Uusien toimintamallien, laatukriteereiden ja uusimman teknologian hyväksikäyttöä lisätään palveluissa Kuntia rohkaistaan verkottumalla tehostamaan voimavarojen käyttöä, jolloin niillä on mahdollisuus tarjota myös erityispalveluja