Aloitusseminaarin ohje

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Syksy 2011/Pirjo Kinnunen. Miten hanke etenee? IdeointiSuunnittelu KäynnistysToteutus TUOTOS PäättäminenArviointi Käyttöön otto ja seuranta.
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
… löytyykö markkinoita?
Puh Powerpoint-esitys: Ohjaus lukioon • sisältää 20 erilaista diaa • vaatii toimiakseen Microsoftin.
OPETUSMINISTERIÖN VALTIONAVUSTUKSET Avustukset
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke OHJAAJAN KANSIO TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA Tuula Rantanen
Mohammed Kertoo itsestään:
1 TUKIHAKEMUKSET KK  Kilpailukomitea voi jakaa tukea mm.  Harjoittelu- ja kilpailutoimintaan  Valmennukseen (oma valmentautuminen tai valmentajakoulutus)
Lamppu NY – Välähtävää toimintaa!. NY 6h -leiri Aurinkokennovarjostin.
Projekti ja siinä työskentely
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Lähipäivä T Business process development methods 1.
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
K 4.3. Kandidaatin tutkielma ja tutkielmaopinnot (10 op) Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Lähtökohtia portfolion tekemiseen
Slideshare koonti Mervi Isola.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Loppuyhteenveto. Miltä tuntuu session päätteeksi? Mitä on päällimmäisenä mielessä? –Uupumus? –Onnistumisen olo? –Pettymys?
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Esitysgrafiikasta.
3D-www-käyttöliittymä
Mainoselokuvalle tyypillistä Korkeat kustannukset pituuteen/kestoon nähden Täysin manipuloitu tilanne esitetään ikään kuin se olisi realismia/totta – erona.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Palvelumuotoiluprojekti Palvelumuotoiluprojektin tehtävänanto Palvelumuotoiluprojekti toteutetaan yhteistyössä Design Museon kanssa. ”Designmuseo.
AHOT - Opiskelijalle. Lomakkeen hyödyntäminen Ei menetelmiä luotuna? Hyödynnyksessä kysymyksiä? Mikä on etenemis prosessi? Miten päätös näkyväksi? Onko.
Linkit SisällysRAOTROK RAOTROK- wiki RAO, Metallisosaston esittely Kartta, Googlemaps Linkki koulun sivulle, Wilmaan jne Ajankohtaista KalenteriSyötteenlukija.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN
Asunto-Saimaan tutkimus Etelä-Saimaa Presentation name / Author Tutkimuksen taustaa Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmöijän nimi Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy/Kevät 200X Virheraportoijien jakaumat.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Mentortapaaminen Agenda Tilannekatsaus Vastuualueet Tulevaa Riskejä ja ongelmia Menetelmäharjoitukset Esitys: Kommunikaatio- ja kokouskäytännöt.
Mentortapaaminen Agenda Tilannekatsaus Vastuualueet Tulevaa Riskejä ja ongelmia Menetelmäharjoitukset Esitys: Kommunikaatio- ja kokouskäytännöt.
Lions Clubs International  Lohkon puheenjohtajan koulutus.
Tietoturvaprojekti 6h.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Monimedian työkurssi Johdantoluento Ilmari Laakkonen Huone 6535
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Opinnäytetyön eteneminen ”Karjavaunu vai karuselli?” Case - Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Hypa-seminaari
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityö Lähe: Projektityömateriaali BB:n sivulla.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Joku muu on voinut jo löytää saman
Klubin strategia työkalu KST
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
Opintojen mitoitus suhteessa opintopistemäärään
Esityksen transkriptio:

Aloitusseminaarin ohje Tarkoitus Aiheen esittely Projektisuunnitelma Arviointia

Aloitusseminaarin tarkoitus Aloitusseminaariin mennessä opiskelijaryhmät ovat valinneet aiheensa ja tutustuneet siihen alustavasti. Seminaarissa esitetään ryhmän oma käsitys siitä, mitä olleen tekemässä ja mitä työltä on odotettavissa.

Esitysmateriaali Seminaarit esitetään lähinnä power-point –sivuina, www –sivuina tai muulla tarkoitukseen sopivalla tavalla. Esitettävät tiedostot talletetaan ennen esitystä verkkohakemistoon: \\liiveri\sula\Projekti0708 projektin omaan kansioon.

Aiheen esittely Taustatietoja Sisältö Mistä aihe on lähtöisin Mihin laajempaan kokonaisuuteen se liittyy Mitä hyötyä siitä on Sisältö Miten se on tarkoitus toteuttaa Mikä on tavoiteltu lopputulos

Projektisuunnitelma Mitä erillisiä työvaiheita tai aliprojekteja se sisältää Mitä työresursseja siinä on / kuka tekee Sijoita tiedot aikatauluun, kun jaksossa 3 on 5 x 8 tuntia ja jaksossa 4 on 3 x 8 tuntia.

Arviontia Projektin vaativuustaso Mitä erikoisosaamista se vaatii Suurimmat riskit ja mahdolliset ongelmat Miten hyvin projektisuunnitelma voisi toteutua