Kotitehtävä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elimistö puolustautuu
Advertisements

Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
ILMANSAASTE – PLANEETTAMME ONGELMA Astma, allergiat, keuhkolaajentuma, keuhkoputkentulehdus, syöpä, sydäntaudit… Viimeisen 10 vuoden aikana sairastuneiden.
ASEPTIIKKA Elävän kudoksen tai steriilin materiaalin suojaaminen mikrobikontaminaatiolta poistamalla, estämällä tai tuhoamalla mikrobit ASEPTINEN mikrobeilta.
Kansantaudit.
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Ruusu Jenni Pajulahti.
Aseptiikan käsitteitä
Elimistö puolustautuu
Elimistön puolustusjärjestelmä
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
Tartuntataudit s
Syöpälääkehoito.
IgE-laboratorioanalytiikka atopian diagnostiikassa, 2013
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Allergiat s
Helena Rimali Mankkaan koulu
Allergiat.
7. MIKROBIT JA ELIMISTÖN PUOLUSTUSMENETELMÄT
DIABETES.
Allergiat.
Allergiat.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄ
RUOKA-ALLERGIAT Terhi Kinnunen 2012.
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
ASTMAN HOITOTYÖ. Astma eli asthma bronchiale Minkälainen sairaus on astma? -Keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus  Keuhkoputket ahtautuvat tulehduksen.
Allergia s. 88 Puolustusjärjestelmän epätarkoituksenmukainen reagointi ympäristössä esiintyviin aineisiin (proteiini / molekyyli / hiukkanen )  allergeenit.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Multaa kynsien alla – allergiaterveitä lapsia? Hyppysellisessä maata:  milj. bakteeria  Miljoonia alkueläimiä  Miljoona sientä (hiivat, homeet.
Astma on lapsuusiän tavallisin pitkäaikaissairaus. Noin prosenttia lapsista potee astmaa ja lisäksi noin viidellä prosentilla on astman kaltaisia.
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Allergiassa immuunipuolustus reagoi poikkeavalla tavalla - tunnistaa aiheuttajan viholliseksi ja alkaa puolustautua  allergisen elimistössä on vasta-aineita.
Oireiden vaikeus ja haittaavuus
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Lehtisaaren koulun sisäilmasto-oirekysely
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
SYÖVÄLLE ALTISTAVAT MIKROBIT
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Kpl 34 Monien ihmisten ruokavalioita rajoittaa jokin allergia tai sairaus, jolloin elimistö ei siedä jotakin ruoka-ainetta.
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
Elimistön puolustautumisjärjestelmät
Itsehoito ja itsehoitolääkkeet
IHOTTUMAT.
Valtimonkovetustauti eli ateroskleroosi
Lapsuus ja nuoruus.
ADHD:N ja ADD:N lääkehoito
Perinnöllisyystieteen perusteita
Altistuskokeista A. Savolainen 2013
ASEPTIIKKA Elävän kudoksen tai steriilin materiaalin suojaaminen mikrobikontaminaatiolta poistamalla, estämällä tai tuhoamalla mikrobit ASEPTINEN mikrobeilta.
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Allergiamekanismit Aleksi Lamminen.
Oireiden vaikeus ja haittaavuus
Esityksen transkriptio:

Kotitehtävä

Astma Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus. Limakalvon tulehduksen syynä on tavallisesti allergian tai mikrobien (bakteerit) aiheuttama tulehdus.

Astmaoireet hoidetaan ensisijaisesti lääkkeillä, jotka poistavat oireet usein kokonaan. Allergisessa astmassa vähennetään hengitettävän allergeenipölyn määrää kotona ja työpaikalla.

Astman taustalla on usein allergista taipumusta, joka on vahvasti perinnöllinen. Astmaa voi myös olla allergiasta riippumatta.

Allergia Joka toinen kärsii jossain elämänsä vaiheessa allergiasta.

Jos elimistöön pääsee vieraita aineita, kuten bakteereja tai myrkyllisiä aineita, se puolustautuu. Allergisen ihmisen immuunijärjestelmä toimii epäjohdonmukaisesti ja elimistö puolustautuu vaarattomia aineita, kuten siitepölyä tai ruoka-aineita vastaan.

Syynmukaisinta hoitoa on allergeenien poistaminen elinympäristöstä Syynmukaisinta hoitoa on allergeenien poistaminen elinympäristöstä. Se voi onnistua kotona, koulussa tai työpaikalla tai ravintoa muuttamalla. Oireet voivat hävitä kokonaan. Joitakin allergeeneja kohtaan voidaan kehittää sietokykyä siedätyshoidon avulla. Lisäksi käytetään myös lääkehoitoa.

Hyvä kunto ehkäisee allergioita Hyvä kunto ehkäisee allergioita. Tupakansavu lisää allergisoitumisen riskiä sikiöajasta pitkälle aikuisuuteen. Atooppinen allergia on perinnöllistä.