Kansainväliset hankkeet Anneli Pienimäki Päihdetyön kehittämispäällikkö Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sininauhaliitto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Advertisements

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Jukka Leino Viestinnän prosessi TAHTOTILA.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kommenttipuheenvuoro ”Kumppanin kylijessä”
Barents-Parents Lapin yliopiston harjoittelukoulu.
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
WP6 Kampanjakalenteri 2011 KKPvmAktiviteetti Tammi Englanninkieliset www-sivut + digi käytössä Google ads -kampanja englanniksi.
Ehkäisevän päihdetyön kehittämishanke Jari Päkkilä Turun kaupungin terveystoimi.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Kuntaliitto tutkii ja opastaa: selvitykset Suomen Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma Suvi Kuusi 1.
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
Sulle, mulle, sulle, mulle Ympäristöliikkeen historia yhdessä talteen - yhteistyössä museot, arkistot ja kansalaisjärjestöt Harri Hölttä Projektitutkija.
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Erityisesti Isä-projekti
pieni kokoelma mekaniikan suurejärjestelmästä Mikko Rahikka 2001
VUODEN PSYKOLOGI Sovittelu vaihtoehdoksi oikeudenkäynnille Laki riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa.
Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Perusopetuksen ryhmäkoko
TEAM työsuojeluviikko
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
maarit.kairala (et) poskelappi.fi
YyyY SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YRITYSTEN PALVELUPOLKU PALVELUSETELI HELSINGISSÄ Yritystä Stadiin -tapahtuma Marja-Leena Vaittinen
Esa Fabrin Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Muutot henkilön äidinkielen mukaan vuosina Vantaalle muuttaneiden nettomuutto lähtöalueen mukaan Tietopalveluyksikkö Hannu Kyttälä
RISKIEN HALLINTA TEKNOLOGITEOLLISUUDEN YRITYKSESSÄ
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtuu Lappeenranta.
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Kuntien kulttuuritoiminnan kustannukset vuonna 2013 Suomen Kuntaliitto, 24 kaupunkia ja Cupore
Lukutikku ja rihvelitaulu aihevinkkausta senioreille
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄJYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Marja Kankaanranta Tiedottaminen verkostojen.
Valtakunnallisen alkoholiohjelman rahoituksen saanut kehittämishanke
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtunutta Kotka.
Kehittämishanke: Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Akateeminen terveyskeskus / STM Perustana Mari Heikkisen ja Kaarina Järvenpään tutkimukset.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Akateeminen terveyskeskus/STM.  Valtioneuvoston v hyväksymä kansanterveysohjelma Terveys 2015  Ohjelmassa painotetaan terveyden edistämistä 
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Professori Matti Erosen ADVANCE-10K- projektin tutkimusryhmä, johon kuuluu tutkijoita Metlan sekä Helsingin ja Joen- suun yliopistoista, päätti vuonna.
Kansainvälinen yhteistyö
Esityksen transkriptio:

Kansainväliset hankkeet Anneli Pienimäki Päihdetyön kehittämispäällikkö Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sininauhaliitto

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke Toteutus Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke verkostoi Pietarin päihdetyön toimijoita, kuten järjestöjä, seurakuntia ja kaupungin toimijoita päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä kokonaisvaltaisemmaksi auttamiseksi ja tukemiksesi www.sininauhaliitto.fi2

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke Tavoitteena on päihdeongelman varhaisempi havaitsemisen ja mini- intervention edistämien. Hankkeen rahoittaa Ulkoasiainministeriö www.sininauhaliitto.fi3

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke Ensimmäisenä vuonna 2010 pidetty mm. verkostoitumisseminaari eri toimijoille, mukana kaupungin, läänin(=valtion), järjestöjen ja seurakuntien edustajia. Venäjällä eri toimijoiden yhteistyö ei ole lainkaan niin tavallista kuin Suomessa www.sininauhaliitto.fi4

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke meneillään pilottihanke Moskovan kaupunginosassa, missä järjestetty koulutus yhteistyössä Pietarin yliopiston kanssa aloitusseminaari oli marraskuussa 2010, Suomesta kouluttajina oli Petri Kylmänen ja Marja Aira koulutus päättyi maalisuussa, 22 sai todistuksen koulutuksen suorittamisesta (yliopiston järjestämään täydennyskoulutukseen osallistuvilla täytyy olla korkeakoulututkinto) www.sininauhaliitto.fi5

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke Hankkeessa on käännetty WHO:n mini-interventio manuaali, joka odottaa edelleen WHO:n painatuslupaa, että materiaalissa saa käyttää WHO:n logoa (WHO:n täytyy hyväksyä käännös) Alkoholiohjelman venäjänkielisiä esitteitä viety Pietariin (10 kysymystä ja Vähennetään vähän – esite) www.sininauhaliitto.fi10

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke Tänä vuonna käännetään mahdollisesti Jyväskylän Katulähetyksen Perhepolku-projektissa tuotettu työkirja lapsen kanssa työskentelyyn. Järjestetään vertaisryhmäohjaajakoulutus. Lisäksi järjestetään seminaari, jossa käsitellään verkostoitumista sekä työmenetelmien arviointia www.sininauhaliitto.fi11

Pietarin päihdetyön koulutus- ja verkostoitumishanke Venäjällä ja Pietarissa on suuret haasteet, alkoholia kulutetaan paljon: lit. / asukas Hoitojärjestelmä on puutteellinen Alkoholinkäytöstä kysyminen ei kuulu rutiineihin terveydenhuollossa Terveys ei ole venäläisille välttämättä arvo sinänsä www.sininauhaliitto.fi12

Polttopisteessä lapsi Polttopisteessä lapsi - Päihdeongelman kansainväliset kasvot namibialaisen lapsen silmin on viestintä- ja kehityskasvatushanke. Toteutus Hankkeen rahoittaa Ulkoasiainministeriö www.sininauhaliitto.fi13

Polttopisteessä lapsi Tavoitteena on lisätä tietoa päihdeongelmien yhteydestä köyhyyteen, epätasa-arvoon, rikollisuuteen sekä HIV:n ja AIDS:n leviämiseen kehitysmaissa www.sininauhaliitto.fi14

Polttopisteessä lapsi Namibia dvd saanut paljon myönteistä palautetta Hankkeen avulla on mm. herätetty keskustelua alkoholin käytön ja köyhyyden yhteen linkittymisestä sekä päihteiden huomioimisesta kehitysyhteistyössä www.sininauhaliitto.fi15

Polttopisteessä lapsi hankkeeseen liittyviä lehtiartikkeleita julkaistu mm. Diakoni lehdessä, Kepan Maailman kuvalehdessä, Terveys ry:n Terveyslehdessä, lisäksi tulossa jutut Tesso lehteen sekä mahdollisesti Etuliiton Esikko lehteen www.sininauhaliitto.fi16