KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ ja avoimen lähdekoodin järjestelmät Petteri Kivimäki Tietojärjestelmäasiantuntija Linnea2- ja AMKIT-konsortioiden.
Advertisements

F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Toisen sukupolven tilastotietokanta Helsinki, KITT2. Nyt!
Kansallinen digitaalinen kirjasto - lyhyt johdatus Jukka Liedes
Kansalliskirjasto, DSpace ja julkaisuarkistot FinnOA:n julkaisuarkistoworkshop, Jyrki Ilva, Kansalliskirjasto
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
Tutkimusdatapalvelut
Esiselvitys valtion tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
OKM: N J ULKAISUTIETOJENKERUUPROSESSI JA SEN KEHITTÄMINEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut ONKI-projekti Dataportaali
Yliopistotutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus - profiiliryhmän selvityksiä Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ 2013 Ari Ahlqvist kehittämispäällikkö AMKIT-Linnea2 –yhteiskokous
Tutkijan identifiointi -esiselvitys Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy RAKETTI-tulosseminaari
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Julkaisutiedonkeruuseen liittyminen, toteutus ja aikataulu Informaatio- ja keskustelutilaisuus tutkimuslaitosten ja yliopistosairaaloiden liittymisestä.
OKM- JULKAISUTIEDONKERUUN KÄYTÄNNÖT JA V IPUNEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014
Tiedonlaadun kehittämisen ja tietojen tarkastamisen palvelut.
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ 2014 ja vähän sen jälkeen Ari Ahlqvist kehittämispäällikkö AMKIT-Linnea2 -yhteiskokous
VIRTA-julkaisutietopalvelu julkaisutiedonkeruuseminaari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
J ULKAISUTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUKSET OKM: N NÄKÖKULMASTA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Ehdotus CSC:n bibliometriikkapalveluista 1.Korkeakoulujen vuosittainen julkaisutiedonkeruu 2.Korkeakoulujen julkaisutietojen tilastointi ja raportit 3.WoS-
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finna-projektisuunnitelma 2015 ja siirtoresursointi 2015–2016 Konsortioryhmän kokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Julkaisutiedot valtakunnalliseksi tietovarannoksi Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto -seminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
OKM: N JULKAISUTIEDONKERUU Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Haravointi & indeksointi … mitä on hyvä tietää, kun omia aineistoja tarkistaa Finnassa Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon.
Julkaisutietovirrat Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Juulin kehittäminen: tilannekatsaus
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
VIRTA-julkaisutietopalvelun toteutuksen eteneminen
Tieteellisten seurain valtuuskunta
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Julkaisujen syöttöpalvelu
Juuli-julkaisutietoportaali
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
OKM:N HALLINNONALALLE
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
OKM-julkaisutiedonkeruun käytännöt
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Esityksen transkriptio:

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta OKM, Jukola, Jyrki Ilva,

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli: perustehtävät  OKM:n korkeakouluilta keräämille julkaisujen viitetiedoille rakennettu selailu- ja hakukäyttöliittymä (  Lisää OKM:n tiedonkeruun läpinäkyvyyttä ja auttaa kehittämään tietojen laatua  Suomalaisten korkeakoulujen henkilökunnan julkaisutiedot (sekä kansainväliset että kotimaiset julkaisut) kootusti yhtenäisessä formaatissa, yhdessä paikassa Lassi Lager

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli: lähtökohdat  Kehittäminen kevyt ja nopea projekti  Työ alkoi syksyllä 2012, avattiin kesäkuussa 2013  Toteutettu avoimen lähdekoodin VuFind-ohjelmistolla  Tiedot kerätään korkeakoulujen omista järjestelmistä, ei keskitettyä tietojen syöttöä  Juuli osa OKM:n rahoittamaa ja CSC:n koordinoimaa bibliometriikkaan liittyvien palveluiden kokonaisuutta  Kansalliskirjasto vastaa kehittämisestä ja ylläpidosta  Tietojen keräämisessä ja tarkistamisessa mukana OKM, CSC, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja korkeakoulut  Samaa dataa hyödynnetään myös CSC:n ylläpitämässä Vipunen-portaalissa (

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut

Juuli ja julkaisudata  Juuli sisältää vain korkeakoulujen raportoimaa dataa  Yliopistot vuodesta 2011, amk:t vuodesta 2012  Vanhempaa dataa ei kattavasti saatavilla + laatu kirjavaa  Kukin julkaisu mukana vain kerran  Tekijöitä ei tunnistettu (tarvittaisiin tunnisteet/tutkijarekisteri)  Mitä datalle tehdään Juulissa?  Data saadaan toistaiseksi Excel-tiedostoina  Yhteisjulkaisujen tiedot yhdistetään automaattisesti; eri korkeakoulujen raportoimista tiedoista valitaan kenttä kerrallaan yksi versio  Korjataan ja siivotaan dataa automaattisesti (esim. tekijöiden nimiä)  Generoidaan tietojen pohjalta joitakin uusia kenttiä (mm. tekijä- korkeakoulu-parit)  Yksittäisiä virheellisiä tietoja ei pääsääntöisesti korjata Juulin tasolla

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juulin käyttömahdollisuuksia  Käyttöliittymässä monenlaisia haku- ja selailumahdolli- suuksia

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Tietuenäyttö

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Haku lehdessä ilmestyneistä artikkeleista

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yhteisjulkaisut yhtenä tietueena

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Sivupalkissa runsaasti tietoa…

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Tiedot muuttuvat rajauksen mukaan

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Tarkennetussa haussa lisää rajausmahdollisuuksia

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Lisää mahdollisuuksia…

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Noin 200 kävijää / arkipäivä

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Tutkimuslaitokset ja yliopistolliset sairaalat?  Uusien organisaatioiden saaminen Juuliin edellyttää osallistumista keskitettyyn tiedonkeruuseen  Tiedot yhdenmukaisessa formaatissa  Tulevaisuudessa VIRTA-malli  Tietojen jatkuva päivittyminen, eivät koskaan kerralla ”valmiita”  Edellyttää myös lähdejärjestelmien ja prosessien kehittämistä

KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Lisätietoja