Saksan demokraattinen tasavalta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Historia-aineiden yhteinen opetus Lähteet 2013 – suullisesta perimätiedosta digitaalisiin lähteisiin Professori Seppo Hentilä
Advertisements

Kunnat työnantajina • Suomen 320 kuntaa ja noin 140 kuntayhtymää toimivat itsenäisiä työnantajia • Työpaikkamme sijoittuvat halki Suomen: voit valita.
Heidi ”Andreas” Krieger
Mikä on suomalaisen alkoholin käytön kuva
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Nuorten suosima nettiyhteisö
Teollisuustyöläisten elämää
Berliini järjestyksen kourissa
Valehtelu.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Lasten vaikutus äidin palkkaan Perhevapaiden palkkavaikutukset -seminaari Jenni Kellokumpu.
LIETTUA LIETUVA.
BERLIINI SAKSAN PÄÄKAUPUNKINA
Kaupunki työnantajana
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Oikea nimi: Pertti Olavi Pasanen Syntymäaika: 10.huhtikuuta 1930 Syntymäpaikka: Kuopio, Suomi Ammatti: Viihdetaiteilija Kuolinaika: 7.syyskuuta 2001 Kirkkonummella.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
”Urheilun avulla kansamme parhaaksi
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Työn ja työsuhteiden muutos
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Kommunismin romahdus ja kylmän sodan loppu:
1.Jalkapalloijan ura 2.Pelaajayhdistys 3.Pelaaja-agentit 4.Match-Fixing & doping 5.Pelaajasopimukset Sisältö.
Turkki – Aasian läntisin maa
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Malta.
LUTERILAINEN KIRKKO.
1. Eurooppa-idea Weimarin tasavallassa 2. Hitlerin Eurooppa-visio
Sano suomeksi. She teaches me to play the piano
Saksojen yhdentyminen
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Kielivalinnat 2. luokalla
Kaksi Saksaa – mutta miten niistä saatiin yksi?
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Kylmän sodan kriisejä.
Kylmä sota Kahden valtion välinen valtataistelu, lähes sotatila, jossa ei käytetä suoria sotilaallisia toimia. Turvaudutaan propagandaan, vakoiluun, taloudellisiin.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2011 Esa Arajärvi, Nina Knape
Oikeus ja kamppailut 7. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Ensimmäinen tapaus.
Papisto turvaa jatkuvuuden
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Luku Kolme maailmaa, s. 170–174 KOLME MAAILMAA. Kolme maailmaa Maailma vuonna Kokoa kolmen maailman keskeiset tunnuspiirteet ja vertaile niitä.
Kylmän sodan todellisuus. Kylmän sodan areenat – asevarustelu: konventionaaliset aseet ja ydinaseet  kauhun tasapaino.
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
Toisen maailmansodan loppu ja kylmän sodan alku
Alex Mattson Laura Saare.
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
Afrikkalainen kulttuuri
Venäjän uskonto.
11 Suomi talvisodassa s. 80–84.
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Bmw Bmw on yritys joka valmistaa henkilöautoja ja moottoripyöriä.
Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan
KIRKKOJEN JA KOMMUNISMIN KAKSINKAMPPAILU ITÄ-EUROOPASSA
AATTEET 1900-luvulla Länsimaissa yksilöllä yhä enemmän mahdollisuuksia muodostaa oma itsenäinen käsityksensä maailmasta Yksilön vapaudet ja oikeudet.
Republikanismi Toiselta nimeltään "Tasavaltaisuus"
Kylmän sodan kriisit Berliinin kriisit s
11. Kaksinapainen maailma
Esityksen transkriptio:

Saksan demokraattinen tasavalta DDR Saksan demokraattinen tasavalta (saks. Deutsche Demokratische Republik epäviralliselta nimeltään Itä-Saksa)

Kadonnut valtio Valtio, joka syntyi Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeelle 1949 Tunnusti marxismi-leninismiä virallisena ideologianaan Hajosi 3.10.1990 Saksojen yhdistyttyä Kansalaisilla ei ollut vapautta matkustaa tai vapautta ilmaista mielipidettään Arkielämässä jonotettiin kulutustavaroita esim. jääkaappeja ja puhelimia Joitakin elintarvikkeita oli tarjolla rajoitetusti. Eksoottisia hedelmiä sai vain harvoin esim. banaaneja ja appelsiineja vain joulun tienoilla. Ei ollut oliiveja, lohta tai kunnon juustoa. . " Vanha DDR-vitsi kuuluikin: "miksi banaani on käyrä: koska se kiertää DDR:n." (Claudia Rusch: Stasi pöydän takana)

Ostalgia-kaipuu mennesseen aikaan Ossis >< Wessis DDR:ssä hyvää mm. kaikilla töitä, asunto, ilmaiset lääkkeet, kaikilla lapsilla tarhapaikka, naiset myös miesten ammateissa Yhdistyminen ei tuonutkaan hyvinvointia ja vaurautta Ostalgie-Partys

Ministerium für Staatssicherheit, lyhennettynä MfS, kansanomaisesti Stasi, oli DDR:n valtiollinen turvallisuuselin 1950–1989. Tämä Itä-Saksan vakoilu-, tiedustelu- ja ilmiantosysteemi toimi kuin valtio valtiossa Stasi oli maailman suurin salainen poliisi suhteutettuna DDR:n asukaslukuun (noin 16 miljoonaa). Palveluksessa oli DDR:n loppuvaiheessa noin 91 000 päätoimista työntekijää ja 300 000 epävirallista työntekijää (IM, Inoffizieller Mitarbeiter) Kukaan ei säästynyt vakoilulta jopa äidit vakoilivat lapsiaan, lapset vanhempiaan, leikkikaverit toisiaan jne.

RETRO-VALTIO DDR Pihanperän Trabantit taas suosiossa. Ampelmann joka puolella Berliiniä Spreewaldgurken ja Rotkäppchen ja lentokentällä myyntituotteena Ossiladen täynnä DDR:n kulutustavaroita

DDR jäi mieleen valtiona, jota johti Honecker niminen ”koomikko” hassuine silmälaseineen. Jossa ihmiset odottivat vuosia ja vuosia Trabant-autoaan, puhelinta tai jääkaappiaan. Jossa ei kuunneltu pop-musiikkia, katsottu amerikkalaisia Hollywood-elokuvia, syöty banaaneja tai pizzaa, juotu Coke colaa, matkusteltu tai käyty kirkossa. Joka menestyi urheilussa kuin urheilussa ja sai dopingia käyttämällä naisetkin muuttumaan miehiksi.