Uusi kylähanke Päin kylää Yhteisöhautomo Kotikylä? Kyläläinen? Toimiva, kehittyvä? Nukkumalähiöstä kyläksi? Uusikylä? Aktiivinen asukas? Kotiseutu? Aktiivinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuuluuko kylien ääni Hämeenlinnassa? Maaseutusuunnittelija Marja Leena Souru Hämeenlinnan kaupunki, kehittämispalvelut.
Advertisements

TAUNO LINKORANTA VARSINAIS-SUOMEN KYLÄT RY KYLÄ VÄLITTÄÄ -HANKE FORSSA/KYLÄSUUNNITTELUTREFFIT Maaseutupoliittiset ohjelmat & kyläsuunnittelu.
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Kylähyvinvoinnin teematyöryhmä
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Kylämatkailuhankkeen kuulumiset Projektipäällikkö Tiina Perämäki
Juuan kyläkierros Tulokset 2014.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 3. kokoontuminen klo – Siilinjärvi Kyläsuunnitelman hyödyntäminen Ohjelma Klo
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Kyläkyselyt Tietoa ja ideoita toimijoilta ja kyläläisiltä Joensuun seudun Leader -yhdistys Päivi Keronen Kyläisännöitsijä-hanke
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla.  Pohjois-Savossa 3 Leader- ryhmää, joilla jokaisella oma, paikallinen kehittämisohjelmansa  Rahoitus kohdentuu sekä.
Tulevaisuuden kylä -seminaari Nakertaja PUOLANKA ESIMERKKI Kylien välinen yhteistyö Yhteiset kyläsuunnitelmat Yhteinen kylähanke Simo Kemppainen.
Kylä maaseutupolitiikan kokonaisuudessa Eero Uusitalo professori, maaseutuneuvos, YTR:n pääsihteeri SYTY:n puheenjohtaja VOIMISTUVAT KYLÄT -kampanja
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Kyläsuunnittelumalli
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Kyläsuunnittelumalli
Joensuun kylien foorumi Teematyöskentely Joensuun kaupungin asukastoimintastrategia, miten voin vaikuttaa ja osallistua - Aktiivinen vuorovaikutus.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
tee-se-itse: KYLÄSUUNNITELMA
MITÄ OPPIA, TUKEA,TAITOJA? Järjestöille/ Ihmisille
Kalle Nieminen, Kajaanin yliopistokeskus (2011) KYLÄPARLAMENTIT – HYVIÄ TOIMINTATAPOJA.
Palveluasiamies - hanke Palveluasiamies Seppo Laitila, p
Kylä maaseutupolitiikan kokonaisuudessa Eero Uusitalo professori SYTY:n puheenjohtaja VOIMISTUVAT KYLÄT -kampanja Syyskausi 2012.
Lähidemokratiaselvitys Konginkangas - Äänekoski. Lähidemokratian nykytilan kartoitus, kehittämistarpeiden tunnistaminen ja toimintamallin kehittäminen.
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kylä välittää –hanke Tampere
Kyläportaali – portti onneen? Juha Heikkilä
“Vapaaehtoisena vaikutat”. ” Vapaaehtoistoiminta hyödyttää sekä yksilöitä, yhteisöjä että koko yhteiskuntaa. Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistoiminnan.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
”LÄNTISTÄ LÄHIDEMOKRATIAA” Lohjan ja Raaseporin alueiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke.
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Leader Leader -toimintaa Karkkilassa, Lohjalla, Salossa ja Vihdissä Salo Maarit Teuri.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Kimmo Aalto Toiminnanjohtaja, Lomalaidun ry Miten tästä eteenpäin kylämatkailun kehittämisessä ?
JAKE-hanke kylien hyvinvointia edistämässä Kyläasiamies Tuomo Eronen
Maaseudun kehittämisyhdistys ry Rauman seudun ja Vakka-Suomen 7 kunnan alueella toimiva leader-ryhmä, johon kaikki voivat liittyä jäseniksi!
Voimistuvat kylät-kampanja kaikkien toimintaryhmien alueilla - alueellista jatkotyötä Eero Uusitalo YTR:n pääsihteeri SYTY ry:n puheenjohtaja.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Kulttuuripalvelut Kulttuuri ja hyvinvointi.
Nurmeksen kyläkierros 2014
Kylien Salo Muurla Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi.
Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.
KÄSÄMÄ Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
TA Palvelurakenneuudistusprojekti II Päätöksenteko ja demokratia-työryhmä 2007.
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Itsearviointien seurantaseminaarit Esiin nousseita laadunhallintaan liittyviä näkökohtia JR
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007–2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY - keskukset.
Sodankylän sivukylien esittelyelokuvat Seita-säätiö Mediapaja Marko Keinonen.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Rauman seutu ja Vakka-Suomi
5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE
Laajakaista – kylät nousuun osuustoiminnalla
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Sisä-Suomen kalatalousryhmä
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Mainiot maisemat -hanke
Yhdistysten tilat ja talot
Kynäkuva: Linda Saukko-Rauta, Redanredan Oy ja Sujuva ESR -hanke
TE-toimiston yrityspalvelut
Kylähyvinvointi teematyöryhmän tiekartta 2015
Kylä maaseutupolitiikan kokonaisuudessa
Esityksen transkriptio:

Uusi kylähanke Päin kylää Yhteisöhautomo Kotikylä? Kyläläinen? Toimiva, kehittyvä? Nukkumalähiöstä kyläksi? Uusikylä? Aktiivinen asukas? Kotiseutu? Aktiivinen asukas?

Tavoitteet Aktiivisia ja suunnitelmallisesti toimivia kyliä Lähidemokratiaa ja paikallista vaikuttavuutta Uusia asukkaita ja lisää aktiivisia toimijoita Laadukasta yhdistystoimintaa Tarkoituksenmukaisia toimitiloja mielekkäillä sisällöillä Kansainvälistyminen, verkostoituminen Imagon, itsetunnon ja näkyvyyden vahvistaminen Kylät ovat mieletön matkailukohde!

Kyläsuunnitelmat Kyläsuunnitelma itseisarvoinen prosessina Kyläsuunnitelmien vaikuttavuuden lisääminen kuntiin ja kylienneuvottelukuntiin Monimediaisuus, linkitettävyys, kyläsuunnitelma markkinointimateriaalina Karttojen ja paikkatiedon hyödyntäminen suunnittelussa Muita palveluita Nettisivuilta:

Toimenpiteet Monitavoitteisia kyläsuunnitelmia Kylien neuvottelukuntien toiminnan tukeminen ja kehittäminen Näkyvyyden lisääminen netissä, uusien asukkaiden vastaanottamisen ja integroimisen kehittäminen Kylätalot kuntoon sisältä (toiminta ja sisällöt) ja ulkoa (rakennus), virkistyskohteet ja reitit Laadukasta yhdistystoimintaa: koulutusta ja konsultointia Ympäristötaidetta ”Walon kylät” Kumppanien haku ja tutustumismatkat maakuntiin ja ulkomaille Tapahtumat ja kylät matkailunäkökulmasta esille

Leader Ravakka Vihtorinkatu Laitila p