Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vaino lapsiperheen arjessa
Advertisements

Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
TERVETULOA TAMPEREEN LYSEON LUKION EUROOPPA-LINJALLE!
Seksuaalinen väkivalta
Yksilö ostajana.
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Akavan toiveet ja tavoitteet työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelun vastuualueiden työsuojelulautakuntien seminaari
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Tasa-arvo terveyden edistämisessä – kokemuksia Salosta lehtori Irmeli Leino Turun ammattikorkeakoulu
Kirjasto mediakasvattajana Koulun “käsikassara” vai itsenäinen toimija? Kirjastot ja media kyselyn satoa Vaasan kaupunginkirjasto Pohjanmaan maakuntakirjasto.
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin.
2/2009 MUUTKIN HALUAVAT TIETÄÄ Kerro hankkeesta ja sen tuloksista NR/2011.
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Siviilipalveluksen kehittäminen kansalaispalvelu- näkökulmasta Dosentti (TaY), HT Pirjo Jukarainen.
BPMN ja hiukan prosessien määrittelystä
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Mihin kiusaamisen muotoihin KiVa Koulu vaikuttaa?
VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND SYSTEEMINEN NÄKÖKULMA ASIANTUNTIJAYHTEISTYÖHÖN Systeemiälytapaaminen Kristiina Hukki.
Koulujen turvallisuus
Unohdettu rauha - sodat ja konfliktit historianopetuksessa.
Lapsen kaltoinkohtelu sijaishuollossa – tunnistaminen ja puuttuminen
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Miten Kouvolan seutu selviytyy? janne a. Panostukset korkea-asteen koulutukseen Lähde: worldmapper.org © Copyright SASI Group (University of Sheffield)
Lapsen oikeus palveluihin – ihmisoikeusnäkökulma , Prof. E. Pirjatanniemi.
Raiskauksen uhrin asema ennen ja nyt
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
Hakkerointi.
DISKURSSIEN VALTA Oppikirja s
Tulevaisuuden osaamistarpeet verkostomaisesti toimivassa taloudessa:
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
Hallintolainsäädäntö kalastuksenvalvonnassa
Kokkolan ammattiopisto
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
LASTENKULTTUURI -luento
Kriisitilanteet ja matkustusturvallisuus ulkomailla – Mitä UM tekee?
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Tutkinnon suorittamisen problematiikka tietopuolisen koulutuksen järjestäjän näkökulmasta oppisopimuksessa Jyväskylä
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Pekka Aula Topiantti Äikäs
Tupakointi ja seksi.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
” Monesti kaupan päälle pyydetään suukkoa” Seksuaalinen häirintä palvelualoilla – kyselyn tuloksia
1-3-vuotiaan vuorovaikutus
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö Jyväskylä Matti Tolvanen OTT, rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen OTT, rikos ja prosessioikeuden.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen Pekka Linna, Koulutuksen arviointikeskus.
Lapseen kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö Tuija Valkonen, Äänekosken perheneuvola, sosiaalityöntekijä Päivi Paavilainen, johtava sosiaalityöntekijä.
ELÄMÄ TOTEUTUU SUHTEESSA MUIHIN Luku 11  Ydinsisältö.
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Yhdenvertaisuus sisältää tasa-arvon
Kunniakulttuurin näkymiä arjen työssä - seminaari Vanha Kirjastotalo to Marianne Rautiokoski.
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Asiaa itsemurhasta Tilastoja Itsemurhariski
Esityksen transkriptio:

Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari Kunniaväkivalta Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari

Kunniaväkivalta Väkivaltaa, jonka vaikutin on kunniasääntöjen rikkominen Liittyy moraalisen kunnian käsitettä korostaviin kulttuureihin Taustalla siveysperiaatteiden loukkaaminen Kohdistuu useimmiten naisiin

Kunnian menettämiseen johtavia tekijöitä Seksuaaliset kontaktit - neitsyys, avioliittoa edeltävät suhteet Puolison valinta - järjestetyn kihlautumisen tai avioliiton vastustaminen, uudelleen avioituminen ei hyväksytyn henkilön kanssa Raskaus ja vanhemmuus - Avioliiton ulkopuoliset lapset tai raskaus Säännöistä kieltäytyminen ja kapinointi

Kunniaväkivallan muotoja Uhkailu Rajoittaminen Eristäminen Painostaminen Pakkoavioliitto Pahoinpitely Silpominen Ulkonäön turmeleminen Itsemurhaan pakottaminen Murha

Avaimia työskentelyyn Riskisignaalien ja taustatekijöiden tunnistaminen Toimijat ja tilannekartoitus - taustojen selvittäminen: tukiverkosto, auttamiskeinot, toimintasuunnitelma Keskusteluyhteyden luominen - kokonaiskuvan muodostuminen, tavoitteena luottamuksellinen ilmapiiri. Haasteena epäluottamus viranomaisia kohtaan. Konfliktin osapuoliin kohdistuva neuvottelutyö - rauhanomainen ratkaisu uhrin ja uhkaavien osapuolten välille.

Keinoja ennaltaehkäisyyn Tiedottaminen - omankielisen tiedon tarjoaminen maahanmuuttajille valtaväestön arvoista, kulttuurista sekä tasa-arvoon ja väkivaltaan liittyvästä lainsäädännöstä Kotouttamiseen liittyvät toimenpiteet Vuorovaikutus valtaväestön ja maahanmuuttajien välillä

Haasteita Kunniaväkivaltaa ei tilastoida suomessa erikseen ja se piiloutuu muiden kategorioiden alle. Ilmiötä ei vielä tunneta tarpeeksi ja asiantuntijoiden koulutuksessa sitä käsitellään hajanaisesti. Ilmiöön liittyvä painostamisen ja uhkailun ilmapiiri.

Väkivallan ja kunniaväkivallan erot? Tunnistamisen vaikeus? Mielipiteitä, kokemuksia?

Lähteet MLL, Tauro T. & Van Dijken, M. 2009. Kunnia konfliktina – näkökulmia ilmiön tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Aldus, Lahti http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunniaväkivalta luettu 24.3.2011 Minnan lähde