Valtiotieteellisen tdk:n laatu ohjausryhmän kokous 4.10.2011 Klo 14-16 kokoushuone1014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Toimeentulotuen palvelukohtaiset asiakirjat
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Kääntäjät osana EU-viestintää
TTL Sosiaalisessa mediassa
Asiantuntijaryhmän työskentely
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Informaatioteknologian tiedekunta 2006 Prosessien mallinnus IT-tiedekunnassa Pro.Laatu.Pro Tommi Kärkkäinen Olli Hokkanen Miika Nurminen.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
VAPAAEHTOISTOIMINNAN LAATU JA TUKIRAKENNE Valtakunnallinen asiantuntijaseminaari ja neuvottelupäivä Keski-Suomen Museo, OHJELMA 9.30 – Ilmoittautuminen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Ohjausta junioreille – tiedekunnan mentorointijärjestelmä Kalle Romanov, yliopistonlehtori TUKE, lääketieteellinen tiedekunta, HY.
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Seurasuunnittelupäivä Johtokunta Open
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opot
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
OSAAMISINTENSIIVISEN YRITTÄJYYDEN EDISTÄMINEN JA UUDEN LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMINEN = OiLi
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Palveluverkkotyöryhmän kokous Työsuunnitelma ja kokousaikataulut.
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
 toimintakäsikirjan päivitysten tilanne  prosessikuvausten tilanne (voimme tarkastella jo päivitettyjä prosessikuvauksia)  Flamma-julkaisujärjestelmän.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Anne Haarala-Muhonen Anni Tuomela Olli Wikberg
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
Katumuksen sakramentti
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Prosesseista palveluihin
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Arvioinnista arkipäivää
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Esityksen transkriptio:

Valtiotieteellisen tdk:n laatu ohjausryhmän kokous Klo kokoushuone1014

Kokouksen aiheina: Toimintakäsikirjan päivitykset HY:n laadunvarmistustiimin vierailu tiedekunnassa klo Perehdytysprosessikuvaus Toimintalinjat kommentti-/lausunto- /priorisointipyyntöjä varten Muut asiat

Toimintakäsikirjan tilanne Toimintakäsikirjan muokkaustilanne osa-alueittain YVV ja verkkoviestintä (Eveliina Kotilainen):tekstiä päivitetty, ei vielä qpr- kuvauksia kommentit viestintäryhmältä Tutkimus- ja jatkokoulutus (Petra Autio ja Marjukka Laakso)  muokattu jonkin verran, joitain lisäyksiä, tämän hetkisen tavoiteohjelman mukaiseksi ja uuden johtosäännön mukaisesti päivitetty, prosessikaavioita ollaan muokkaamassa Opetus (Ari Haukkala & Tuula Hakkola): tekstejä päivitetty ja tiivistetty (aikaisemmin liian laaja) KV (Marianne Järveläinen): ei vielä päivityksiä Hallinto (Riitta Honkala): työn alla, mutta vielä kesken Talous (Tuula Pietilä): työn alla, mutta vielä kesken Viestintä (Eveliina Kotilainen): ryhmä kasaan, tekstiä on jo, mutta päätökset vastuista uupuu, tiedotetaan myös Mari Peltoselle Seuraava deadline 15. marraskuuta

HY:n laadunvarmistustiimin vierailu tiedekunnassa klo 14-16, Paikka: Tiedekuntaneuvoston kokoushuone Mitä heiltä odotamme: HY:n toimintakäsikirjan tämänhetkinen tilanne Miten laatu määritellään? Mitä laadulla tavoitellaan? Onko keskushallinnolla näkemystä siitä mihin toimintakäsikirjaa käytetään ja kuka sitä käyttää? Keskushallinnon tuki: kuinka paljon keskushallinto tarjoaa yhteistä pohjaa ja kuinka paljon tdk joutuu itse pohtimaan toimintakäsikirjan sisältöjä jne. Pyrkiikö yliopisto yhdenmukaistamaan hyviä käytänteitä vai jatketaanko kirjavalla pohjalla? Läpinäkyvyyttä tulisi lisätä

Laatuvierailun käytännöt Kutsu lähetetty dekaanin nimissä laatuohjausryhmälle, tiedekunnan johtoryhmälle sekä tiedoksi (cc:nä) oppiainevastaaville, mutta kaikki kiinnostuneet saavat tulla kenelle ajankohta sopii

Perehdytysprosessi Jonna Nieminen osallistunut koulutus- ja kehittämiskeskuksen perehdytyskoulutukseen, josta voimme saada hyvän sabloonan Almassa prosessikaavio perehdyttämisestä + 3 lomaketta (myös 3 kielellä) Jonna Nieminen on perehtynyt tähän asiaan, joten hänet valtuutettiin ”imuroimaan” perehdytysaineistoa ja kokoamaan siitä paketti Perehdyttämisprosessin lopuksi olisi hyvä tarkistaa miten perehdytyksessä onnistuttiin ja jos on tarvetta, mietitään miten kehitetään (Eveliinan ehdotus)

Toimintalinjat kommentti-/lausunto- /priorisointipyyntöjä varten Toimiva prosessi on jo olemassa Lausuntopyynnöt keskushallinnosta tulevat yleensä dekaanille, hallintopäällikölle ja/tai talouspäällikölle Hallintopäällikkö vie asian dekaanille (ja varadekaaneille) sekä tarvittaville asiantuntijoille /työryhmälle Valmiin lausunnon lähettäminen tulisi laittaa myös tiedoksi dekaanille ja hallintopäällikölle Prosessi toimii hyvin eli ei vaadi toistaiseksi toimenpiteitä. Mutta jos ongelmia tulee, ne paikallistetaan ja tehdään sen jälkeen päätös tarvitaanko prosessia tarkentaa.

Muut asiat Uusi opiskelijajäsen Daniel Jyllikosken tilalle Kannunvalajat on valinnut Maikki Sipisen. Tervetuloa! Toiminnan kehittämisestä (Hannu Niemi): – Jatkuva parantaminen, toimintamallien kehittäminen tulisi olla mielessä, ei ainoastaan tekstien muokkaaminen ja päivittäminen (vrt. UEF laatutyö)laatutyö – Lähtökohta toiminnan kehittämisessä oltava se, että tehdään kerralla asiat oikein – Laadun jalkauttaminen kaikille tasoille, niin että siitä tulisi jokaiselle toimiva työkalu