Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Globaaliin maankäyttöön liittyviä näkökohtia Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus Ilmastopaneelin tiedotustilaisuus
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Kosteikkojen ja suojavyöhykkeiden yleissuunnittelu ja toteuttaminen
Hirvionnettomuuksien kehitys
Ilmasto-oikeudenmukaisuus ja luonnonvarojen kestävä käyttö Muutosfoorumi Eero Yrjö-Koskinen.
Ruokakriisi tänään ja tulevaisuudessa
Luonnonmukainen vesirakennus peltojen kuivatuksessa Tartto 2. 6
Ilmastonmuutos ja Aavikoituminen
Vegaani Elämäntapa, jossa vältetään kaikkia tuotteita, joissa on eläinperäisiä aineksia tai joiden tuottamisessa on loukattu eläinten oikeuksia elämään,
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Luomutilan mahdollisuudet omavaraiseen rehuvalkuaisen tuotantoon
Maatalous.
Maatalouden vesiensuojelu
Väder- och Klimatförändringar
RAVINTEIDEN KIERRÄTYS
Lauri Lamminmäki Uuden Kouvolan terveydenhuolto Asiantuntijaseminaari Uudistuksen lähtökohdat Lauri Lamminmäki kaupunginjohtaja.
Sään vaihtelut Sää vs. ilmasto? Sään vaihtelut johtuvat tuulten ja merivirtojen muutoksista –Vaikuttavina tekijöinä pinnanmuodot, sijainti pohjois-etelä.
6. Luonnon happamoituminen
Rikki
GMO.
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
kasvillisuus vyöhykkeisin vaikuttavat tekijät: Espanjan tapauksessa
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Uusi aika koittaa: siirtomaat ja kansainvälinen kauppa.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Ravinteiden kierto ja sen häiriöt Marianna, Anna, Veeti, Janne ja Joel.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Maanviljelyn synty.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Rehevöityminen ja sen esiintyminen Nerkoossa ja Kirkkojärvessä.
Maapallon metsät.
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Jokilaaksot.
Suomen luonnon erityispiirteet
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
Sään vaihtelut Sää vs. ilmasto?
Tupakan haittavaikutukset
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Vesistöjen rehevöityminen
Eroosio.
Köyhyys maailmassa.
TUPAKKA KPL 23.
Eroosio.
Hiili ja sen yhdisteet Hiiltä on kaikessa elollisessa (kasvit,
5 Vesi.
Maiseman muutos Eksogeeniset ilmiöt muokkaavat maankamaraa ja muuttavat maisemaa (rapautuminen, eroosio, massaliikunnot) maanviljely, ylilaidunnus, metsien.
Eroosio ja aavikoituminen
Rehevöityminen Yyterissä
Ruokatrendit.
Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010.
MINÄ ITSE – SUHTEIDEN LÄHTÖKOHTA
Väestönkasvu ja kaupungistuminen
LUONNONVARAT Luonnon omissa prosesseissa syntyneitä, ihmisille hyödyllisiä / tarpeellisia varoja Luonnonvarat jaetaan: uusiutumattomat / uusiutuvat aineelliset.
Väestönkehityksen näkymät
Ruoka (ravinnon tuotanto + nälänhätä)
Muista nämä aineisto- tai dokumenttitehtävään vastatessasi:
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
KÖYHYYS.
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
Maapallon aridit alueet
Viljamarkkinoiden tulevaisuusnäkymät, syksyn hintataso
Uudistuksen lähtökohdat
Mehiläistalous Suomessa
Viljat.
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Näkökulmia kuvien ja tehtävien avaukseen: jokilaaksot
Reilulla kaupalla on merkitystä
Uusi tuotantomuoto metsänomistajalle
Veden säästäminen.
Jari Luokkakallio ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Esityksen transkriptio:

Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot Arttu ja Jaakko

Maailman ravitsemustilanne Ravitsemustilanteella tarkoitetaan väestön ruokavalion laadun ja saatavuuden tilanne YK:n terveysjärjestön WHO:n mukaan joka 7. ihminen näkee nälkää(n. 800 milj. ihmistä on aliravittu) Nälän seurauksena vastustuskyky heikkenee selvästi, ja se johtaa kuolleisuuden lisääntymiseen Nälänhätä on yleinen ongelma kehitysmaissa Hyvinvointivaltioissa ravinnon laatu voi kärsiä, jolloin tärkeät

Syyt huonoon ravitsemustilanteeseen Kuivilla alueilla veden puute Lihan tuotanto Liian yksipuolista ravitsemusta Ruoan tuhlaaminen Rahakasvien viljely vähentää ravintokasvien viljelyä kehitysmaissa

Ravinnontuotannon parantamiskeinoja Erilaiset kastelumenetelmät Geenimuuntelu Kalastuksen lisääminen Kasviravinnon suosiminen Hyönteisten viljely

Tehtävä 19 Raivaustoiminnan lisääminen Kastelun tehostaminen + lisää viljelyyn kelpaavan maan alaa ja - etenkin sademetsien raivaaminen uhkaa luonnon monipuolisuutta ja lisää maaperän eroosiota Kastelun tehostaminen + saadaan suurin mahdollinen sato - merivedellä kasteleminen suolaa maaperän ja pelloilta valuvat ravinteikkaat vedet etenkin sisämaassa rehevöittää vesistöt Koneistuksen lisääminen ja monipuolistaminen + maksimoi sadon - tiivistää maaperää

Tuholaistorjunnan tehostaminen + lisää sadon kokoa -työntekijöille haitallisten aineiden käyttö kehitysmaissa johtaa usein työturvallisuuden luistamiseen Lannoituksen lisääminen + mahdollistaa viljelyn niukkaravinteisessa maaperässä - ravinteikasvesi rehevöittää vesistöjä Uusien eläin- ja kasvilajien jalostamismenetelmien toteuttaminen + sato kasvaa ja kyetään tuottamaan entistä vastustuskykyisempiä tuotantokasveja ja –eläimiä - jalostus ei ole evolutiivisesti korrektia