Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JOUTJÄRVEN SEURAKUNTA vuotiaiden seurakuntalaisuuden kehittämisohjelma.
Advertisements

Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Asukkaan asialla - mahdollisuuksia, voimavaroja ja tekemisen meininkiä Mira Sillanpää Asukasagentti, Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Hämeenlinna.
Harvialan koulu ja päiväkoti
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Nuoret puhtausalan kesätöissä
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
TURVALLISUUSSUUNNITTELU POHJOIS-SAVOSSA Turvallisuusseminaari
Nuorten peliohjelmointi 2011
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Nuorten Palvelu ry Archipelago-hankkeen esittely Nuoret nuorten tukena.
Suurin satsaus kotoutumistyöhön Suomessa Tarkoituksena on kehittää ja kokeilla uusia toimintatapoja, koulutuksia ym. joita voisi sitten levittää koko.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Museoiden ja koulujen välinen yhteistyö Kymenlaakson museon koulutuspäivä Merikeskus Vellamo Marja Salmijärvi.
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Palvelumuotoilulla monitoimijuutta
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
HUIPPU – NUORTEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVIEN HYVIEN KÄYTÄNTÖJEN LEVITTÄMINEN Kv-tapaamisen tulokset Groningen, Hollanti 11. –
”LÄNTISTÄ LÄHIDEMOKRATIAA” Lohjan ja Raaseporin alueiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Kommunikaatio parisuhteessa
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Eija Leppäjärvi - Kajaani YHTEISÖLLISYYS TOIMINTATAPANA KYLÄTOIMINNASSA TAATUSTI TURVASSA – huolehtiva kyläyhteisö.
Nuorisotilojen auditointi Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut 2014 Mikko Virta (Vaasa )
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
Tampere NYSSE TULEE ELI TYÖVÄENLIIKE KOKOONTUU! -Aina on saatu suuria aikaan, kun on kokoonnuttu isolla porukalla yhteen. -Niin saadaan nytkin!
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Ops seminaari Askola.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
GÖTEBORGIN KAUPUNGIN NUORISOTILA (YLI 16 NUORILLE) Kaksi nuorisokäyttöön remontoitua koulurakennusta (yht. n m²) 3-4 nuoriso-ohjaajaa kaupunki ei.
Polku hyvinvointiin Eduskunnassa
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
NUORTEN STARTTI 2012−2014 NUORTEN STARTIN ESITTELY Matti Heinämäki Yksilövalmentaja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KUULEMISTILAISUUS JA JATKOTYÖSTÖ NUORTEN KUULEMINEN PORVOOSSA.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu
Kohtaamisia pelimaailmassa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Yhteisvastuukeräyksestä
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
talven hauska ulkopeli meille kaikille
KUMMIPÄIVÄ.
Osallistava kerhotoiminta
Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus
Kellon asukastupa suunnannäyttäjänä
Esityksen transkriptio:

Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen käyttäjälähtöisesti ja perinteisiä sektorirajoja rohkeasti ylittäen. Rahoittajana toimivat Sitra ja Hämeenlinnan kaupunki. Hankkeen tavoitteet: 1) lisätä asukas- ja asiakasymmärrystä 2) kehittää lisääntyneen asukas- ja asiakasymmärryksen avulla uusia palvelukokonaisuuksia ja monituottajuutta sekä alueellista sopimusmallia 3) luoda malli alueellisen yhteisöllisyyden kehittämisestä sekä 4) löytää eri asuinalueilla uudenlaista ”tekemisen meininkiä” ja voimaantumista.

Toimenpiteet ja kokeilut Agenttityö - asukasagentin tekemää verkostoitumista, kohtaamista, läsnäoloa asukkaiden, järjestöjen, yritysten ja kaupungin oman palvelutuotannon kanssa. - hankkeen tärkeänä tehtävänä pidetään pyrkimystä saada asiat ja ihmiset liikkeelle tuottamaan alueelleen toimintaa ja voimaantumista. Minipilotit – mitä voin tehdä itse? - pieniä, 2-3 eri toimijan yhdessä tekemiä kokeiluja, joihin myönnetty 500€ avustus - Minipilotti on tuote, prosessi tai toimintatapa, joka on uutta tietyssä ympäristössä. Tärkeintä on koettu uutuus, muutos ja hyödyllisyys. Sähköiset palvelut - sosiaalisen median eri kanavia hyödynnetään asukaskohtaamisiin ja tarjotaan yhteinen paikka tulla nähdyksi ja kuulluksi - Nuorten itsensä tekemät mobiilihaastattelut ja kyselyt sekä päiväkirjahuonenauhoitukset ovat välineitä nuorten osallistamiseen ja kuulemismenetelmien kehittämiseen

Esimerkkejä saavutetuista tuloksista Nuorten miesten etsivätyö Lähiön nuoren tekemän etsivän työn kautta on löydetty yli 50 syrjäytymisvaarassa olevaa vuotiasta nuorta miestä liikunnan pariin kolme kertaa viikossa. Toimintaan tulee koko ajan uusia kasvoja ja osan tie jatkuu eteenpäin esim. kouluun tai töihin. Yli 10 nuorta on saanut ensimmäisen työpaikan toimintaan mukaan tulemisen jälkeen. Nyt nämä pojat ovat luvanneet järjestää kesällä 2012 kahvakuulajumppaa omalla alueella kiitokseksi tästä mahdollisuudesta. - hankkeessa on toteutettu 120 kokeilua. Lisäksi se on synnyttänyt kymmeniä kokeiluja ja uudenlaista yhteistyötä ilman 500€ avustusta. - kohtaaminen asukkaiden arjessa on tuonut esiin todellista voimaantumista ja yhdessä tekemistä Elämänkaarikahvila Elämänkaarikahvila on Kalvolan SPR:n, kolmen eläkeläisjärjestön ja Iittalan kouluvanhempien suunnittelema ja aloittama toiminta. Vapaaehtoiset eläkeläiset pitävät nuorisotilassa tiistaisin avointa kahvilaa, joka kokoaa viikoittain eläkeläistä ja koululaista. Ikäihmisten tarjoama kohtaamisen paikka sekä toisilleen että koululaisille on synnyttänyt mm. yhteisiä retkiä ja rikastuttanut koululaisten oppitunteja. Oppilaat ovat vastaavasti opettaneet mm. atk-taitoja, jotka ovat vahvistavat ikäihmisten itsetuntoa ja mahdollisuutta hoitaa omia asioita sähköisten palveluiden lisääntyessä.