Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Punaisen Ristin viikko Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Mediakasvatus MLL:ssa
AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
TEKOJA JA TEKIJÖITÄ ! Seniorivuosi 2013 Suomen Punaisen Ristin seniorivuosi 2013.
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Rasisminvastainen viikko
Punaisen Ristin kansainvälinen nuorisotoiminta
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Lions-piiri 107-B Toimintasuunnitelma
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Nuorisotoiminta 2013 Nuorisotoiminnan linjaus. Nuorisotoiminta 2013 TEEMME NUORISOTOIMINNAN STRATEGIAA.
Suomen Punaisen Ristin toiminta tilastoina Osastojen toimintatilastokoonti 2012.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Jäsenyys 2012 Varainhankintatiimi Jäsenyys 2011 Miksi jäseniä? Jäsentavoitteet Mitä jäsenyys on? Jäsenmaksut ja niiden jako Jäsenedut.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
APUA SINUN AVULLASI Kotimaan valmius Toimintalinjaus Ensihuollon ja henkisen tuen osaaminen ja valmius paremmaksi.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Jukka Läärä puheenjohtaja
Nuorisotoiminnan strategiamittareita
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Rasisminvastainen viikko
Opas vapaaehtoiselle  Toimintamuodot listattuna Vapaaehtoisen tukeminen – opas työntekijöille  Toimintamuototaulukko  Toimintamuotojen lyhyet kuvaukset.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Suomen Punainen Risti - The Power Of Humanity
Red Cross International Youth Camp in Evo, Finland ! TEEMOINA: Punaisen Ristin kansainvälisten periaatteiden 50. juhlavuosi Suomen luonto Kulttuurit.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
TULE MUKAAN Suomen Punainen Risti / Päihdetyö , Vapaaehtoisuuden Innopaja Päihde- ja mielenterveyspäivät.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Makupaloja monikulttuurisesta toiminnasta
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Lions tietoa uusille jäsenille
TEEMAKOULUSOPIMUS Helsingin ja Uudenmaan piiri
Oman elämän raiteilla!.
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminta

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Kasvatustavoitteet Järjestölle laadittu kasvatustavoitteet: Punaisessa Ristissä lapsi ja nuori kasvaa elämää ja erilaisuutta kunnioittavaan arvomaailmaan. Hän uskaltaa seistä hyvän puolella, hän uskoo myötätunnon tekoihin ja läsnäolon voimaan. Hänellä on rohkeutta auttaa, puhua tukea tarvitsevien puolesta ja ottaa kantaa – hänellä on rohkeutta olla ihminen. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen, 2011

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Yleistä Nuorisotoimintaa alle 29-vuotiaille 7-12-vuotiaat toimivat kerho- ja leiritoiminnassa 13–17-vuotiaat toimivat nuorisoryhmissä, ensiapuryhmissä, leireillä, järjestävät ja osallistuvat lyhytkestoisiin tempauksiin, kampanjoihin ja projekteihin sekä osallistuvat kansainvälisiin leireihin, opintomatkoihin ja ryhmävaihtoon. 18–28-vuotiaat järjestävät ja osallistuvat lyhytkestoisiin tempauksiin, kampanjoihin ja projekteihin, osallistuvat humanitaariseen oikeuteen liittyvään toimintaan, ensiapuryhmätoimintaan, ystävätoimintaan, toimivat nuorisodelegaattina, osallistuvat kansainväliseen toimintaan, ja toimivat eri ohjaaja-, kouluttaja- ja luottamustehtävissä.

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Nuorisotoiminnan linjaus ”Autamme avun tarpeessa olevia nuoria ja kasvatamme uutta auttajien sukupolvea.” Strategiset tavoitteet: Tuemme lasten ja nuorten sosiaalista vahvistumista ja hyvinvointia. Nuoret ovat osa auttamisvalmiutta. Nuoret vaikuttavat yhteiskunnassa ja järjestössä.

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Reddie Kids kohderyhmä 7-12-vuotiaat paikallisosaston järjestämää säännöllistä ja pitkäjänteistä toimintaa kerhoa ohjaa yli 15-vuotias koulutettu ohjaaja kerhotoiminta tutustuttaa varhaisnuoria Punaisen Ristin arvomaailmaan ja toimintaan Kolme teemaa ohjenuorana Punainen Risti, Ensiapu, Moninaisuus Ohjaajan koulutus ja opas

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Nuorisoryhmätoiminta Nuorisoryhmätoiminnan opas Antaa vuotiaille mahdollisuuden vaikuttaa lähiympäristössään ja ottamaan kantaa paremman arjen ja heikompien puolesta Nuorisopromo voi toimia nuorisoryhmän ohjaajana Nuorisopromokoulutus

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Kansainvälinen nuorisotoiminta Tarkoituksena lisätä nuorten kv- vuorovaikutusta, heidän välistä yhteisymmärrystään sekä suvaitsevaisuutta SPR:n nuorten kv-liikkuvuutta edistetään ja rahoitetaan Folke Bernadotten muistosäätiön varoin Kansainväliset leirit: SPR:n jäsenet voivat hakea muiden maiden kansallisten yhdistysten järjestämille kv-leireille. Kutsumme osallistujia muista kansallisista yhdistyksistä myös Suomessa järjestettäville kv- leireille. Opintomatkat: koulutukset ja konferenssit sekä eri vapaaehtoisryhmille järjestetyt opintomatkat. Opintomatkoilla aina teema ja rajattu työskentelyaika. Tavoitteena tiedon ja parhaiden käytäntöjen jakaminen sekä eri maiden nuorten välisen vuorovaikutuksen lisääminen. Lähialueyhteistyö: keskustoimisto ja kyseiset piirit koordinoivat lähialueyhteistyötä. Tällä hetkellä Savo-Karjala (yhteistyö Karjalan PR:n) ja Lappi (Barents-maiden kanssa).

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Nuorisodelegaattitoiminta Koulutukseen valitaan 18 – 28-vuotiaita SPR:n nuorisojäseniä, joilla on hyvä englanninkielen taito ja kokemusta järjestö- ja vapaaehtoistyöstä. Järjestökehitystyö on paikallista toimintaa jota rahoitetaan mm. katastrofirahaston rahoituksella. Tavoitteena on auttaa toista kansallista yhdistystä kehittämään nuorisotoimintaansa ja sen rakenteita. SPR:llä yhteistyöprojekteja muiden kansallisten yhdistysten kanssa eri teemojen ympärillä. Nuorisodelegaatit toimivat myös aktiivisesti kotimaan toiminnassa sekä vapaaehtoisina opintomatkojen vetäjinä.

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Nuorten ystävätoiminta Nuoret toimivat ystävinä nuorille Nuoret aikuiset toimivat ystävinä ikäihmisille Kertaluonteisissa tehtävissä esim. Iloa ystävyydestä-tapahtumat, vanhainkodin valtaukset Oppilaitoksissa perehdytään ystävätoimintaan Nuoret ystävätoiminnan asiakkaina (Nuorten turvatalot)

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Leiritoiminta Osastojen ja piirien järjestämät Erilaiset teemat ja sisällöt Lapsille, nuorille, perheille suunnattuja Leiritoiminnan koulutus Leiriohjaaja Leiripomo Kuva: Santtu Hyytinen, 2011

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Viestintä Nettisivut: Blogi Henry goes live Sosiaalinen media: FRC youth, Punaisen Ristin Nuoret Rednet Nuorisotoiminnan esite Nuoria remmiin esite

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Koulutukset Reddie Kids- ohjaajakoulutus Nuorisopromokoulutus Leiritoiminnan koulutus (leiriohjaajat, leiripomot) Nuorisokouluttajia n. 40 Kouluttajakoulutus Kuva: Alejandro Lorenzo, 2011

Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Luottamustoiminta Nuorten vuosikokous syksyisin Valtakunnallinen nuoriso- toimikunta Piirien nuorisovalio- /toimikunnat Piirien nuorten foorumit Ohjeistus piirien nuorisotoimikunnille Kuva: Jani Rutanen, 2014