Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Palkkatuki.
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Työhönvalmennuksella työelämään
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Laki sosiaalisista yrityksistä
NEO-ACT OY Kierrätysalan sosiaalisen yrityksen toimintamalli
Warkop Oy Hengitysliitto Heli ry Varkauden kaupunki Työtä KoulutustaKuntoutusta.
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Innovaatiopolitiikan suunta Toimitusjohtaja Jussi Järventaus Suomen Yrittäjät Lappeenranta
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Green Care – hyvinvointia maaseutuympäristöstä
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
– 1 – Sosiaalisten vaikutusten mittaamisesta Jaana Merenmies, Response-projekti
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Köyhyys ja t Osallistava sosiaaliturva ja perusoikeudet
HALLITUSOHJELMA /TL. HALLITUKSEN TALOUSSTRATEGIA Osaaminen, yrittäjyys ja uudistumiskyky hyvinvoinnin lisäämisen perustana: Työikäisen väestön.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Länsi-Suomen Liittojen maapäivät Työministeri Tarja Cronberg.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumetrendit Huumetilanne Suomessa Kansallinen huumevuosiraportti.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Eduskunnan tehtävät Lainsäätäminen.
SOSIAALINEN YRITTÄJYYS JA VAMMAISPALVELUJEN TARPEET Sirkka Rajala
Uudenmaan liitto | Nylands förbund 1 DialogiFoorumi IV ”Päättäminen ja arviointi – näkymät jatkotyöskentelyyn” Järvenpää Kunnat ja sosiaalinen.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Osallisuus ja työllistyminen

Työvoiman saatavuus Uudellamaalla ▪poistuma –työpaikkojen määrä kasvaa –työvoimavaje 6 500/vuosi – vuonna 2015 yhteensä jo yli LÄHTEET:
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
1 Laki sosiaalisista yrityksistä Sosvoima-seminaari Järvenpää Paavo Saikkonen Työministeriö.
1 Sosiaalisen yritystoiminnan mahdollisuudet Sininauhaliiton projektiklinikka Jaana Merenmies, SYFO Oy.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Kestävää kasvua ja työtä
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Tietohallintolaki Hannele Kerola Lainsäädäntöneuvos.
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
Keski-Pohjanmaan alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Kelpo-hanke Amisto
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
Pk-yritysbarometri, kevät 2017
38,4 M€ 65 htv Työllisyyspalvelukeskus
TE-toimiston yrityspalvelut
Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Palkkatuki ja starttiraha
Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä Eveliina Pöyhönen

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 2 Laki sosiaalisista yrityksistä voimaan määrittelee sosiaalisen yrityksen normaali, voittoa tavoitteleva yritys, voitonjakoa ei rajoitettu työvoimasta vähintään 30 % vaajakuntoisia ja pitkäaikaistyöttömiä tai vajaakuntoisia Eduskunta edellytti lain toimeenpanon ja toimivuuden selvittämistä kahden vuoden jälkeen

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 3 Lain arviointi LTT-Tutkimus Oy:n mukaan sosiaalisten yritysten syntymistä estävät tai hankaloittavat sosiaalisen yritystoiminnan riskialttius pääoman puute sopivan liikeidean kehittäminen työllistämistukien euromäärä projektituen kriteerit ja määrä

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 4 TM:n esittämät toimenpiteet palkkatuki 1,6-kertaiseksi yritystuet korotettuina projektituen osuus 75 prosenttiin hyväksyttävistä kustannuksista korvaus edelleen sijoittamisesta sosiaalisten kriteereiden käyttäminen julkisissa hankinnoissa ALV-helpotuksia sosiaalisille yrityksille? sosiaalisten yritysten tunnettavuuden lisääminen

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 5 Työelämä- ja tasa- arvovaliokunnan lausunto I tarvittavat lainsäädäntömuutokset vuoden 2007 alusta lukien olemassa olevien välineiden käyttöä yksinkertaistettava ja tehostettava työllistymisen esteiden poistaminen ja tukimuotojen kehittäminen siten, että vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien sijoittuminen myös tavallisiin yrityksiin helpottuu asennemuutosta tarvitaan

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 6 Työelämä- ja tasa- arvovaliokunnan lausunto II palkkatuki nostetaan 1,6 - kertaisiksi selvitetään mahdollisuudet myöntää korkein palkkatuki ja lisäosa nykyistä pidemmäksi aikaa palkkatukien myöntämiskäytäntö on yhtenäistettävä koko maassa sekä määrän että keston osalta

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 7 Työelämä- ja tasa- arvovaliokunnan lausunto III hallituksen tulee huolehtia sosiaalisten yritysten tarvitseman lainarahoituksen saatavuuden turvaamisesta projektituki korvataan sosiaalisten yritysten käynnistämis- ja kehittämisavustuksella sosiaalisen yritystoiminnan luoma kokonaistaloudellisuus otettava nykyistä paremmin huomioon julkisissa hankinnoissa

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 8 Työelämä- ja tasa- arvovaliokunnan lausunto IV tehostettu tiedottamiskampanja yhteistyössä yrityspalvelupisteiden kanssa lain määrittelemää kohderyhmää tulee laajentaa mielenterveyskuntoutujat kuntoutustuella olevat henkilöt eläkkeen lepäämään jättäneet henkilöt kielitaidottomat maahanmuuttajat uusi selvitys eduskunnalle vuoden kuluttua

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 9 Työelämä- ja tasa- arvovaliokunnan lausunto V Tulevaisuudessa voidaan harkita, että sosiaalinen yritys määriteltäisiin voittoa tavoittelemattomaksi sosiaalisia tarkoituksia varten perustetuksi yritykseksi korotetut pitkäaikaiset tai pysyvät palkkatuet suunnataan suoraan koko yrityskenttään

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 10 Tilanne nyt lain käsittely menossa työministeriössä lakimuutoksia ei saada voimaan vuoden 2007 alusta alkaen - siirtyvätkö vaalien ylitse? kohderyhmää ei tultane laajentamaan palkkatukeen ei merkittäviä korotuksia? projektitukeen ja yritystukiin tulossa parannuksia sosiaaliset yritykset tulevaan hallitusohjelmaan? sosiaaliset kriteerit käyttöön julkisissa hankinnoissa

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 11