Www.helsinki.fi/yliopisto Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen opintihallinnon yhteentoimivuuden viitearkkitehtuuri Raketti-fasilitaattorin näkökulma OPI-työn tuloksiin Klaus Lindberg.
Advertisements

INSSI-hanke = Tekniikan alan ammattikorkeakoulutuksen kehittämishanke INSSI Arenen tekniikan ja liikenteen alan kehittämisryhmän yhteishanke. Rahoittajina.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OPI:n arkkitehtuurityö,
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Urheiluakatemiat Korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen 3.6.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Korkeakoulujen yhteistoiminnan (SIG-työn) toimintamalli IT-pääsihteerit IT2013-päivät RAJAUS: Kohteena FUCIO/AAPA-verkostojen yhteiset työryhmät.
Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna,
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Yleiskuva CSC:n palveluista Tuija Raaska
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opiskelun ja opetuksen tuen viitearkkitehtuuri Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa tulee olla Työstänyt Synergiaryhmä Toimittanut.
CSC:n rooli hankekaudella ja sen jälkeen Kimmo Koski, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
KOKOA 1: ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM, puheenjohtaja
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-hankkeen.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden ohjaus Ilmari Hyvönen.
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
OKM–CSC-vuosisopimuksen valmistelu Juha Haataja
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen korkeakoulujen BI-kehittäjien käyttöön Tilannekatsaus Paula Merikko
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
tiedon laadun tukeminen ja
OKM keskitettyjen palveluiden rahoittajana CSC:n kautta: yhteistyöryhmien rooli ja arkkitehtuurityö Ilmari Hyvönen
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Lukukausimaksuihin liittyvä
Opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon toiminta-arkkitehtuuria eli Prosessit Pekka Linna, CSC.
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
KOOTuki-ryhmän kuulumiset
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Opiskelun, oppimisen ja opetuksen prosessit
Esityksen transkriptio:

Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto

Yhteistyö opintohallinnon ja tietohallinnon välillä tiivistynyt merkittävästi Yhteistyö yliopistojen ja amk:jen opintohallinnon välillä edennyt ”Arkkitehtuuriajattelu” läpi Standardoinnin merkityksen ja hyötyjen ymmärryksen kasvu Kansallinen (jopa kansainvälinen) näkökulma avautunut Kumppanuuksien syntymisen ”kiihdyttämö” Osaamisen kasvu ”Epäonnistumiset ovat vain väärin ymmärrettyjä edistysaskeleita” 2 Rakettihankkeen hyötyjä opintosektorin näkökulmasta

OHA forum kutsui Fucion yhteiskokoukseen tarkoituksena keskustella yhteistyön syventämisestä ja mm. näkemyksistä Raketti hankkeen päättymisen vaikutuksista Kokous laajeni käsittämään aapa ja amk:jen opintohallinnon johdon verokostot, koska OKM:n Raketti hankkeen jälkeisen ohjausrakenteen kehittämistyössä oli hahmotettu, että opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon tietojärjestelmien yhteentoimivuuden edistämisen yhteistyön organisoivat korkeakoulut itse CSC:n koordinaatiotuella  Organisoijiksi kaavailtiin näitä verkostoja 3 Elämää Raketin jälkeen?

Kokouksessa sovittiin yhteistyöryhmää valmistelevan ryhmän perustamisesta Kaksi valmistelukokousta pidetty ja Ko. verkostot tapaavat uudelleen 3.6., jolloin on tavoitteena sopia ryhmän perustamisesta 4 Eteneminen

Valmistelevan ryhmän jäsenet ‒ ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA) Matti Hartikainen (pj) ja Esko Ala-Peijari (pääsihteeri) ‒ ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden verkosto Tapio Rimpioja (pj) ‒ yliopistojen IT-johtajien verkosto (FUCIO) Markku Närhi ja Teemu Seesto (pääsihteeri) ‒ yliopistojen opintohallinnon ja -palveluiden johtajien ja päälliköiden verkosto (OHA-forum) Kati Kettunen (vara Eva-Maria Raudasoja) ja Henna Koskimäki (koordinaattori) ‒ CSC:n OPI-koordinaatio Paula Merikko / Pekka Linna alkaen 5 Eteneminen

Kehittää ja ylläpitää yhteistä korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon kokonaiskuvaa (tietojärjestelmäpalveluiden tarpeiden näkökulmasta) edistämällä ja vahvistamalla tiedonkulkua ja yhteistyötä korkeakoulujen kesken sekä korkeakoulujen ja sidosryhmien välillä suuntaamalla korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden asiantuntijaryhmien (Synergiaryhmä ja muut ryhmät) työpanos kokonaiskuvan kannalta tärkeimpiin työkohteisiin tekemällä puolivuosittain ehdotus CSC:n koordinaatiotuen resurssien allokoinnista kokonaiskuvan kannalta tärkeimpiin työkohteisiin edistämällä yhteentoimivuuden ja yhteismitallisuuden toteutumista korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluissa ja hallinnossa linjaamalla ja ohjaamalla alueen viitearkkitehtuurityötä toimimalla yhteistyössä muiden suunnitteilla olevien ohjausrakenteiden (OKM) kanssa. selvittämällä tarpeita ja saattamalla alkuun uusia valtakunnallisia järjestelmähankkeita 6 Yhteistyöryhmän tehtävien hahmotusta

Toiminnan suhde OKM:n CSC:n uuteen ohjaus / tilausmalliin – vaikuttamisen konkreettiset tavat Mahdollisuudet vaikuttaa valtakunnallisesti yhteisten hankkeiden priorisointiin ja aikataulutukseen? Tuki korkeakouluille omien ”järjestelmäinfrastuktuurien” kehityksessä ja siihen liittyvässä päätöksen teossa Samassa paketissa?: Tietohallintolain toteutumisen tukeminen ja korkeakoulujen omaehtoisen yhteistyön edistäminen Miten ryhmän työ on oikeasti vaikuttavaa? Tiedon ja näkemysten välittyminen – uusi toimintatapa  verkostot ryhmän perustajina Ryhmän 1. toimikausi 2v, jonka jälkeen arvioidaan toi- mivuus 7 Keskustelussa

Ketkä muut mukaan? Kenelle raportoidaan? Kenelle viestitään? Keskustelussa esillä ainakin: ‒ OKM ‒ UNIFI ja ARENE ‒ Opetushallitus ‒ Synergiaryhmän puheenjohtajisto ‒ Kirjastojen edustajat ‒ Opiskelijajärjestöt SAMOK ja SYL ‒ Muita asiantuntijoita (esim. opetushenkilökunta) 8 Ryhmän yhteistyösuhteiden rakentuminen?

Lähde: OKM/IH CSC:ltä ostettavien palveluiden ohjaus