Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Ohjelmistokehittäminen. Luku 2 – Windows 8 -kehittäminen.
(Made By: Jouko ja Mikko Pynnönen)
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Internetin ilmaisohjelmat
Luku 5 – Tietojen hakeminen sovelluksiin
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Pupesoft myyntireskontra
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Tututusminen uuteen ilmiöön nuorisokulttuurissa. Mitä verkkopelaaminen on?  Verkkopelaaminen on monen ihmisen yhtäaikaista tietokone- tai konsolipelaamista.
Teemu Kunnari Ti09. » Gnome ja KDE ovat graafisia työpöytäympäristöjä » Työpöytäympäristöllä luodaan ilme ja tyyli tietokoneelle » Hallinta helppoa ->
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Kurssiseittijärjestelmä Kurse1 Aapo Mäkelä
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
CT10A KANDIDAATINTYÖ Alkuraportti Avoin rajapinta antureille WLAN -reitittimeen Mikko Pukki 2010.
CT10A KANDIDAATINTYÖ Alkuraportti Avoin rajapinta antureille WLAN - reitittimeen Mikko Pukki 2007.
Ja virtualisointiohjelmistot -Marko Haaja ja Joni Suntio
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
APACHE http-serveriohjelma
OpenLab yhteistyö paikallisten yritysten kanssa - OpenLabin perustaminen - Open Source –seminaari - yhteistyömahdollisuudet muiden projektien.
Antti-Jussi Lakanen Jyväskylän yliopisto. Tervetuloa ohjelmoimaan pelejä Kurssin esittely Kurssipäivien ohjelma Ohjaajat esittäytyvät Osallistujat esittäytyvät.
LINUX Anniina Fagerström, Valtteri Karttunen, Tuukka Koivisto, Niko Liukka, Joonas Salminen ja Janne Strömberg 25/10/2013 LINUX.
A Linux -järjestelmät WINE-API SEKÄ VIRTUALISOINTIOHJELMISTOT
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Käyttöjärjestelmät ja ohjelmien päivittäminen Sami,Jarkko Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
ATP ja Axiell yhdessä Keskuskirjaston työkokous Tampereella Ab Axiell Kirjastot Oy toimitusjohtaja Janne Rouhiainen.
FINGERPORI
Novell NetWare Verkkokäyttöjärjestelmä. NOS (Network Operating System) Yleensä järjestelmäriippumaton. Antaa: Läpinäkyvän (käyttäjän kannalta protokollavapaan)
Liiketoimintamallit avoimessa ohjelmistokehityksessä Timo Heubach, Marja-Kaarina Markkanen, Mika Pennanen, Ville Qvist.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Emulaattorit Wine Wine Cedega Cedega Win4Lin Win4Lin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Saako halvalla hyvää? Linux kotistudiossa FM Sami Kainulainen
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
IHANAT APPIST ja MONIPUOLISET MOBIILIT Ei takerruta protekniikkaan Syventäjä, ei itsetarkoitus Aina syntyy uutta Jo valokuva tuo mahdollisuuksia; kävelyt,
WMware, Wine, Win4Lin & Bochs Voiko windows-ohjelmia käyttää Linuxissa ?
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
Linux pelikäytössä Kalle ”HCJorma” Lounela. Onko Linuxista siihen?  Toimivia pelejä on huomattavasti vähemmän verrattuna Windowsiin  Ideasta on vaikeampi.
VOIP &LINUX & SKYPE. VoIP Voice over Internet Protocol tekniikka jolla siirretään verkon yli reaaliaikaista ääntä ja kuvaa –internet tai lähiverkko.
Tutkimusdatapalvelut. Kehitystyön periaatteita Ketterän kehityksen periaatteet Jatkuva kehittäminen Tiivis yhteistyö sidosryhmien kanssa Datalab työpajat.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat A Linux -järjestelmät TI07TIVE Janne Räsänen.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Linux-järjestelmät (A271227) Gentoo Linux -käyttöjärjestelmä Petri Keltanen TI07.
Tietokantapalvelimet Ville Parviainen. Sisältö Yleistä tietokannoista SQL PostgreSQL MySQL MySQL vs. PostgreSQL Linux -työ.
Pelien esittely pelejä on monenlaisia esimerkiksi half life ja midtown madness counter strice leijonakunigas.
 Perustettu v.2003  Toimii kaikissa PC / MAC / LINUX koneissa  Yhteensopiva kaikkien yleisimpien Internet- selainten kanssa :Internet Explorer, Firefox,
Tietoturva. F-Secure Maksullinen ja melko kallis: vuoden lisenssi kolmelle tietokoneelle kustantaa 79.90€ Saatavilla yli 25 kielellä, myös suomeksi Sisältää.
OA julkaisemisen lisenssit Terhi Manninen, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele.
RASPBERRY PI Yhden piirilevyn tietokone.. SISÄLLYS  Yleistä tietoa  Teknistä höpinää  Käyttöjärjestelmät  Pelaaminen Raspberryllä  Yhteenveto  Kysymykset.
Digitaalisen lastenkirjallisuuden haasteet kirjastoissa
Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama.
Linux-pelikäytössä Olli Vainionpää.
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Viitanen Kimmo 2016.
Pelaaminen Linuxilla.
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
WineApi ja Virtuaaliohjelmistot
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN

Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla joukko erilaisia pelejä, vaikka sille ei tuoteta kaupallisia pelejä yhtä mittavasti kun windowsille. Tunnetuimpia avoimen koodin pelejä ovat ehkä Nethack, Enemy Territory, ja Freeciv. Linux-pelit ovat usein (kuten käyttöjärjestelmäkin), avoimeen lähdekoodiin perustuvia ja ilmaisia. Nykyisin kuitenkin suljetun koodin pelejä enemmän tarjolla kuin ennen. Kiitos mm. Steamille.

Steam Sekä Windowsille ja Linuxille saatavana oleva alusta pelaamiselle. Ei tarvitse ajaa Winellä tai muilla tämän variaatioilla. Suurehko valikoima suosittuja pelejä linuxille pelattavaksi esim: Counter- Strike, Dota2, Left 4 Dead yms. Lähes kaikki Steamin tekijän eli Valven valmistamat pelit toimivat linuxilla. Johtunee siitä että SteamOS on linux pohjainen. Steamin asennus käy kuten muukin eli terminaaliin ”install steam”.

Steam screen-cappi

Desura Desura on steamin kaltainen pelien digitaaliseen jakeluun soveltuva ohjelma. Se on saatavilla Windowsille, Linuxille ja Macille. Ohjelmalla pystyy ladata ilmaisia pelejä, maksullisia pelejä sekä modeja. Steamin tapaan pelit asentuvat napin painalluksesta ja kaikki päivitykset latutuvat automaattisesti.

Desura screen-cappi

Wine, CrossOver Games, Cedega Windows-ohjelmien/pelien ajamiseen tarkoitettua sovelluksia. Teoriassa UNIX-järjestelmille tarkoitettu Windowsin API:sta avoin toteutus. Eli ei varsinaisesti emulaattori vaan eräänlainen yhteensopivuuskerros Windows-binäärien ja Unix-käyttöjärjestelmän välissä. Miinuksena mainittakoon että peliohjaimet eivät yleensä toimi näillä hiukan keinotekoisilla työkaluilla.

Summa Summarum Linuxilla pelaaminen on hiukan nihkeää joidenkin pelien yhteensopivuus ongelmien takia mutta melkein kaikki tarvittaessa hoituu. Tätä asiaa omalla läppärillä ”testatessani” huomasin että ainakin Counter-Strike näyttäisi pyörivän selvästi sulavammin Linuxilla. Voi myös olla mielikuvitukseni tuotetta.