Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Palvelut ja tiedot käyttöön: Palveluväylä
Advertisements

SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Kansallinen digitaalinen kirjasto - lyhyt johdatus Jukka Liedes
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Funet Boksi -pilvitallennuspalvelu IT 2013 –päivät, Tampere Movember 2013
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC – IT Center for Science Ltd. Avoinyliopisto.fi johtoryhmä työpaja klo 9.30 – lounas klo 12.
FINNA Koulutus Aki Lassila Kehittämispäällikkö Arkistot
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Turvallinen ja tehokas kertakirjautuminen webbipalveluihin Pekka Lindqvist
Työskentely verkoissa Jaana Holvikivi EVTEK Tietojenkäsittelyn historiaa luku 2001 Ensimmäiset tietokoneet PC:t Suuret tietokoneet laskentaan,
Office 365:een siirtyminen
Yhteenvetoa ydin- rajapintojen aamupäivän PlugIT-työpajasta Marko Sormunen PlugIT, Kuopion yliopiston atk-keskus
Visual Studio 2008 ja sovellusten elinkaaren hallinta Matti Antila Jukka Wallasvaara Iikka Paavolainen Microsoft Oy.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Sähköinen itsepalvelu olemassa oleviin järjestelmiin
Kuusamon kunnan tietohallinto
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa
Tietohallintostrategia
Etäkäyttö ja tietoturvatasot
Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Mobiilit ohjaajat. Pedagogiset lähtökohdat Kokemuksellisen oppimisen kehässä korostuu oppimisen prosessi. Lähde: David Kolb, 1984.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM:n) toimialan ja sidosryhmien yhteinen sähköinen palveluympäristö. Eduuni-palveluiden tarkoituksena on mahdollistaa.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Logican tilannekatsaus ISO20022 XML B2C tili- ja tapahtumaraportoinnista Logica IPS/Financial Services, Finland, Markku Havukainen
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
ECM by SYSOPENDIGIA - APPETITE ©2007 E.S.A. Tietokanta Timo Holm Mika Kilpeläinen.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla on laajalti omaksuttu verkostomainen sähköinen työskentely yli organisaatiorajojen. Kuluttajille tarkoitettujen.
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Single Sign On ja kirjastoverkkopalvelut Markku Heinäsenaho
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ toteutusvaihtoehtojen tutkiminen Minna Kivinen, UKJ-ohjausryhmän kokous
Standardisointi Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC – IT Center for Science Ltd. Federoidun identiteetin hyödyt Tieteen tietotekniikan keskus CSC.
Johdatus luottamusverkostoihin
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Office 365.
Liiketoimintaverkostojen hallintapaneeli HABA 2004: Ahti Kare Antti Mäki Marko Lähde Mika Stenberg Riina Henriksson Teemu Virtanen.
Avointen aineistojen julkaisualusta AVAA © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Virkamiehen tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta -hanke Haka-käyttäjien kokoontuminen Mikael Linden tieteen tietotekniikan keskus CSC.
Office 365 palvelut ryhmätyöskentelyssä opetuskäytössä (Osa1: palvelukokonaisuuden esittely) Jukka Niinimäki HAMK /Ammatillinen.
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu ja ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen palautekysely (AVOP) Paula Merikko
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
AVOP-työpaja: Päätössanat
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Eduuni - tehokkaan yhteistyön edellytykset
Korkeakoulun ja CSC:n puitesopimus
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
EXAM-SÄHKÖInEN osaamisen ARVIOINnin järjestelmä
Esityksen transkriptio:

Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö

Yleistä Eduuni on sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö. – Eduuni toteuttaa osaltaan OKM:n hallinnonalan tietohallintostrategiaa (2006–2015), jonka keskeisiä sanomia ovat sähköinen työskentely ja verkostomainen toimintatapa. Eduuni koostuu sisäisistä ja organisaatioiden omista palveluista. – Kaikkien Eduuni-palvelujen yhteenliimaava tekijä on Eduuni-ID identiteetin- ja käyttöoikeuksienhallintaratkaisu. – Eduunin palvelut tuotetaan in-house periaatteella toimialalle (lisäpalveluna CSC:n ja OKM:n välisessä sopimuksessa) Eduunia ylläpitää ja kehittää CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy yhteistyössä OKM:n ja asiakasorganisaatioiden kanssa.

Eduuni tarjoaa toimialan organisaatioille ja verkostoille mahdollisimman joustavan työskentely-ympäristön seuraavin periaattein: Organisaatioriippumattomuus – Eduuni-ID:n hajautettu identiteetin- ja käyttöoikeuksienhallinta tarjoaa kaikille samanarvoisen mahdollisuuden osallistua ja verkostoitua. Laite- ja selainriippumattomuus – Eduunissa käytettyjen tuotteiden räätälöintiä pyritään minimoimaan niin, että se ei vaaranna päivityksiä uudempiin versioihin paremman laite- ja selaintuen saavuttamiseksi. Työkaluriippumattomuus – Eduuniin pyritään tuomaan vaihtoehtoisia tuotteita käytettäväksi huomioiden toimialan käyttäjien tottumukset ja vaatimukset. – Toimialan organisaatiot voivat käyttää omien palvelujen identiteetin ja käyttöoikeuksien hallintaan Eduuni-ID:tä. Periaatteet

Eduuni-ID:n hajautettu malli

Eduuni-palvelut – Atlassian Confluence 5 -wikisivustoja organisaatioiden tai verkostojen tarpeisiin. – Microsoft SharePoint työtiloja organisaatioiden tai verkostojen tarpeisiin. – Office Web Apps 2013 mahdollistaa Office-dokumenttien käsittelyn selaimessa ja myös mobiililaitteissa. – OneDrive for business mahdollistaa omien tiedostojen käytön selaimella tai synkronoimalle ne työasemalle (Windows 7 tai uudempi tai Mac OS X tulossa 2014) – Identiteetin- ja käyttöoikeuksienhallinta yli organisaatiorajojen (#ryhmät – Eduuni-ID:n hyödyntäminen organisaatioiden omissa palveluissa palveluissa – Tapahtumien seurannan ja ketterän (agile) projektihallinnan työväline. – Atlassian JIRA 6 ja JIRA Agile ominaisuudet Lisää tietoa:

Eduuni - tietoturva Eduuni-palveluympäristöä hallinnoidaan valtion tietoturvallisuusasetuksen mukaisen korotetun tason (Vahti 2/2010) mukaisesti, joka varmistetaan säännöllisillä auditoinneilla CSC:n ja ulkopuolisen auditoijan toimesta. – Tämän perusteella Eduuni-palveluympäristön sisäisiä palveluja voidaan käyttää suojaustasoa IV, käyttö rajoitettu, edellyttävälle aineistolle.

Pää pilvissä, jalat maassa Office 365 Education ja Google Apps for Education Tarjolla veloituksetta, mutta huomioitava:  Käyttöönottokustannukset  Käyttäjien provisiointi  Sopimus-, tietoturva- ja tietosuoja-asiat Taipuuko julkisen pilven alustat yhteistyöhön?  Asiakkuus (tenant) on organisaatiokohtainen ”siilo”  Sidosryhmiä voi kutsua sähköpostilla, mutta identiteettiä ei vahvisteta Office 365 ja Eduuni toimii myös rinnakkain samalla OneDrive sovelluksella Windows ja Mac (tulossa 2014) työasemissa.  OneDrive for Business

Kiitos Eduuni-tiimi: Sami Saarikoski Toni Sormunen Mikko Pitkänen Marko Tikkanen