Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
Tervetuloa tutustumaan Vuoden Kylään
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
•Kausi on K-Vantaa Idän juhlakausi ja sen kunniaksi julistetaan jääkiekkoaiheinen piirustus- ja valokuvakilpailu. •Kilpailussa on kaksi sarjaa:
LEIJONAKIEKKOKOULU Pohjoinen alue Jari Huttu 1.
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Nuoret puhtausalan kesätöissä
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Usein kysyttyä.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Nuorten peliohjelmointi 2011
Mohammed Kertoo itsestään:
Keskuspuiston ammattiopisto Ava - koulutus
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tutorin muistio Tutor on ryhmän toiminnan asiantuntija. Ei siis välttämättä sisältöasiantuntija. ohjaa ja auttaa opiskelijoita näkemään aihetta eri näkökulmista.
Oulun aikuislukio 2014.
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
TEAM työsuojeluviikko
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Kollegavalmennuksen sovellus toisen asteen koulutuksessa Elina Lehto Tampereen Ammattiopisto.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Nuorisotoiminnan strategiamittareita
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
SJL / Janne Mäkitalo1 LEIJONAKIEKKOKOULU Länsirannikon alue.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Tytöt teknologian taitajiksi
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
IHMISEN FYYSINEN KASVU, KEHITYS JA HYVINVOINTI Materiaali: Minna Sipponen Opettaja: Mari Tero
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään Sodankylässä Koulutus.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
Päiväperhekuntoutus. Perhekuntoutusta ma-su klo (8)9-20 välisenä aikana 0-7- vuotiaiden lasten perheille klo 9-15 arkisin (ma-pe) Huom! Vaavi –kuntoutus.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
MEHILÄINEN SALO ICE2017 KESÄLEIRI 3-10 vuotiaille pojille ja tytöille
OTSO SALKKARIN Luistelun talvileiri– pojille ja tytöille
Lukiossa on tärkeää saada hyviä arvosanoja.
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
talven hauska ulkopeli meille kaikille
LEIJONAKIEKKOKOULU Pohjoinen alue Tapio Kontio 1.
Elämyksellinen tiedepäivä
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Aineistoja taloustiedon opetukseen Iina Lario Suomen Pankki
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
LEIJONAKIEKKOKOULU Lapin alue
Tervetuloa uudelle luokalle!
TAITOTASSUT Leiri 12-18v koiraharrastajille
Periaatteita.
Sepon koulu Info Olettekaikki lämpimästi tervetulleita tänne Konalan ala-asteelle. Olen koulun v.s.rehtori Saija Holopainen ja tässä tilaisuudessa.
Esityksen transkriptio:

Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014

Lasten yliopisto Lasten yliopiston tavoitteena on lasten aitoa uteliaisuutta ja kekseliäisyyttä hyödyntämällä auttaa heitä oppimaan uusia taitoja sekä kannustaa etsimään uutta tietoa. Lasten yliopiston tietosisällöt liittyvät aina johonkin yliopistolliseen tieteenalaan ja kouluttajina toimivat akateemiset asiantuntijat Opetussisällöt vaihtelevat luonnontieteistä tekniikkaan ja humanistisiin sisältöihin.

Yleistä Lasten yliopistosta Tavoitteena tarjota turvallinen vaihtoehto vapaa-ajan viettoon mukavassa seurassa samalla tieteen ihmeisiin tutustuen Toiminta on suunnattu 7-12 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Kaikilla leireillä on yhteensä lapsia tänä kesänä n.220. Toimintaa järjestetään Kuopiossa sekä maakunnassa.

Yleistä kurssien kulusta Lapset ohjeistettu joka aamu saapumaan kurssipaikalle (Tukikohta) Kursseilla lähdetään ohjaajan johdolla opetuspaikalle Opetusta on leireillä ja kursseilla klo 9-15 Opetuksen välissä on n. tunnin ruokatauko, jonne mennään ohjaajan johdolla Huomioikaa erityisruokavaliot, merkitty osallistujalistoihin!

Valokuvaus, kuvien julkaisu ja tuotoksien julkaisu Lasten vanhempia on pyydetty ilmoittamaan, mikäli lasta ei saa kuvata tai lapsen kuvia tai tuotoksia ei saa julkaista Kuvauskiellosta on merkintä lisätiedoissa osallistujalistassa! Kannattaa olla tarkkana. Ohjaajat valvovat hienovaraisesti, että lapset, joilla ei ole kuvauslupaa, eivät esiinny kuvissa.

Ohjaajan työstä Ryhmien ohjaajat sopivat ja keskustelevat keskenään työtehtävien jaosta (jos useampi ohjaaja) Ohjaaja: Kiinnittää opasteet leiripaikalle Vastaanottaa lapset kursseilla ja vie opetuspaikalle Ohjaaja ei poistu ennen kuin kaikki lapset on haettu Toimii opetuspaikalla apuna opettajan ohjeiden mukaan Valvoo lapsia ruokailussa Hakee ja tarjoilee välipalan (jos on) Turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää!

Ohjaajan työstä Turvallisuudesta: Lapset on vakuutettu leirin/kurssin ajaksi Ohjaaja valvoo lapsia ja vastaa turvallisuudesta Tapaturmista ym. ilmoitettava. Yleinen hätänumero 112. Viihtymisestä: Leireillä ja kursseilla ei ole oppivelvollisuutta – ei pakko oppia Ohjaaja pyrkii ryhmäyttämään lapsia KiVa-koulu –käytännöt soveltuvin osin Kunnioitetaan toisia, kiusaamiseen yms. puututaan Tyttö-poika-järjestys? Jos ohjaaja sairastuu, otettava yhteyttä kunnan yhteyshenkilöön

Yhteystiedot Tero Leinonen, koordinaattori, tiedekasvatussuunnittelija p Soili Meklin, rehtori (myös virka-ajan ulkopuolella) P