HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YLIOPISTOJEN AASIA-VERKOSTO
Advertisements

OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Kauan kaivattu lukujärjestys - Flamman Opintoni-ikkuna
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
Avoimen yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Pedagoginen kahvila Hannele Sirkkanen Aikuiskasvatustieteen työharjoittelija.
Kurssilla käytettävät työkalut
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Kevät – syksy 2014.
Ohjelmistotuotanto kevä 2010 Juho Hirvonen Mikko Nieminen Tuomas Saarela.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Tentti- ja kurssi-ilmoittautuminen. Käyttäisimmekö WebOodia, miksi?
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Käki-projekti 2. opponointi Käki-projekti 2. Opponointi
Projektisuunnitelma A12-08 Beckhoff-teollisuustietokoneen käyttöönotto Lauri Lötjönen Mikko Pulkki.
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
Opintokaaren ammatillinen juonne kasvatustieteiden koulutuksessa TIINA KEMPPAINEN OULUN YLIOPISTO
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
OPETUS 2500 h TENTIT (300 h) TUTKINTO (O 2 ) (8000 h) OPPIMISTEOT (O 0 ) ( X h) OPPIMINEN (O 1 ) NÄKÖKULMIA OPINTOJEN SEURANTAAN OPPIMISTULOS LAADUNARVIOINNIN.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ 1 Informaatioteknologian tiedekunnan opinto-opas Eija Ihanainen Vesa Lappalainen Miika Nurminen Pekka Rinne.
Opintoasiainsuunnittelija Anu Aunela Eläinlääketieteellinen tiedekunta WebOodin tenttityökalu eläinlääketieteellisessä.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
Ohjelmistotuotanto- miniprojekti Suunnittelu. Ohjelman toiminnot Kurssin tai tapahtuman  Lisäys  Poisto  Muokkaus Viikon lukujärjestyksen tarkasteleminen.
Kaakkuri Sovellusprojekti Esityksen rakenne Projektiorganisaatio Projektiorganisaatio Taustatietoja Taustatietoja Sovelluksen ominaisuudet.
Käki-projekti, Loppuesittely Käki-projekti Loppuesittely
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Kuikka-projekti Loppuesittely Projektiorganisaatio Projektiryhmä –Salla Kalermo –Sami Kosonen –Lauri Pohjola –Antti Tourunen Ohjaajat –Jukka-Pekka.
SHAMAN-projekti  Projektiryhmä Marko Andersson Mika Rinkinen Matti Törmä Timo Valonen  Tilaaja Jyväskylän yliopiston atk-keskus.
Käki-projekti, e-hops esittely Käki-projekti eHOPS-esittely
Kuikka-projekti 1.Opponointi Projektiorganisaatio Projektiryhmä –Salla Kalermo –Sami Kosonen –Lauri Pohjola –Antti Tourunen Ohjaajat –Jukka-Pekka.
Kuovi-projekti 2. Väliesittely Projektiorganisaatio Jäsenet: * Antti Hedlund * Juho Kortelainen * Jaana Ojala * Juhana Pikki Tilaaja ja tilaajan.
Projektityö Lähe: Projektityömateriaali BB:n sivulla.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Tammifuksien info 2016 Riikka Leikola. Päivän ohjelma Johdatus opiskeluun Sähkötekniikan kandidaattiohjelmassa –kurssi tammifukseille Opintojen käytännön.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Prosesseista palveluihin
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Korppi ohjauksen välineenä (Ehops)
PAKKI –sisällysluettelo, klikkaa linkkiä, paluu painikkeella
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Kotitalouden kurssit lukiossa
Opetussuunnitelmatyö
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
TUTKE2/ SePPO/ Case Omnia/Helmi
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Näkökulmia opintohallinnon prosessiin, opintohallintojärjestelmiin, TUTKE 2 toimeenpanoon ja Oppijan palveluihin– Case Koulutuskeskus Salpaus SePPO-hankkeen.
Oodin versio 2.9 Tulleet muutokset
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
Esityksen transkriptio:

HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen

Tutkimusongelmat ja tutkimuksen tarkoitus KASOPE -verkkosivuston ja KTK-KASOPE intranetin tietokantapohjaisten toimintojen kartoitus iForumin ja WebOodin päällekkäisyyksien vertailu HOPS-työkalun suunnittelu intranetiin  työkalun avulla opiskelija pystyy laatimaan itselleen henkilökohtaisen opintosuunnitelman sähköisessä muodossa  HOPS-työkalu tukee opiskelijaa opintojen suunnittelussa ja aikataulutuksessa sekä opiskelumateriaalien etsimisessä ja hankinnassa Aiheen ajankohtaisuus: opiskeluoikeus yliopistossa rajataan normiaikaan  henkilökohtaisen opintojen suunnittelun merkitys kasvaa  opetusministeriö edellyttää, että HOPS otetaan käyttöön vuoteen 2006 mennessä

Viitekehyksestä Työn tavoitteena on ollut, että Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan sivustot palvelisivat paremmin opiskelijaa opintojen suunnittelussa, aikataulutuksessa sekä opiskelumateriaalin etsimisessä ja hankinnassa HOPS-työkalun tavoitteena on tukea ja kehittää opiskelijan metakognitiivisia taitoja sekä kannustaa itseohjautuvaan oppimiseen HOPS-työkalun suunnittelussa on otettu huomioon pedagoginen käytettävyys siten, että työkalun käyttökynnys on pyritty tekemään matalaksi sekä opiskelijoille että opettajille. Tavoitteena on ollut, että työkalu tulee tarjoamaan sekä opettajille että opiskelijoille lisäarvoa opintojen/opettamisen suunnitteluun, materiaalin hallintaan ja ylläpitoon

Projektin tulokset ja tuotokset Projektikäsikirjoitus Vertailua ja kehittämisehdotuksia:HOPS-työkalun vaatimat toiminnot kuten esimerkiksi henkilökohtainen opintosuunnitelma, kalenteri ja tenttiin ilmoittautuminen puuttuvat tällä hetkellä sekä iForumista että WebOodista Toisaalta sekä iForumista että WebOodista löytyy hyviä toimintoja, joita HOPS- työkalu voi käyttää hyväkseen: iForumin lukujärjestys sekä WebOodin henkilö- ja suoritusrekisteri HOPS-työkaluun verrattavat sovellukset: Korppi-järjestelmä  kehitelty jo vuodesta 1998 lähtien Jyväskylän yliopistossa  Korppi sisältää oikeastaan kaiken sen, ja jopa enemmänkin, mitä olemme HOPS-työkaluun suunnitelleet!  Yhteistyötä eri tiedekuntien ja yliopistojen välillä olisi syytä kehittää (?) ”Miksi pitäisi keksiä pyörä uudelleen?” HOPS-työkalun web-sivustodemot (toteutettu FrontPage-ohjelmalla)  HOPS-portaali HOPS-portaali

Projektityöskentely Projektityön aikana opimme, miten projekti etenee projektisuunnitelmasta synopsiksen kautta projektikäsikirjoitukseksi Työn etenemistä jaksottivat pääasiassa  kirjallisten töiden palautuspäivät  ryhmän oma aikataulusuunnitelma Projektityöskentely koostui  lähitapaamisista  itsenäisestä työskentelystä  sähköpostiviesteilystä  hyödynsimme jokaisessa työvaiheessa työnjakoa Projektityö on vaatinut jokaiselta ryhmän jäseneltä aktiivista työskentelyä ja osallistumista

HOPS-työkalun toiminta-ajatus Tutkinnon mukaisen OPS:n kurssit ovat pohjana opiskelijan HOPS:lle Opiskelija voi katsoa luentomateriaalit lukujärjestyksensä kautta HOPS kunnossa ja ajan tasalla Onnellinen opiskelija etenee opinnoissaan suunnitelmallisesti. Opettaja päivittää kurssien luentomateriaalit ja tenttiajankohdat. Opiskelija saa automaattisesti muutoksista tiedon sähköpostiin/viestialueelle, jos muutos koskee hänen lukujärjestystään. Opiskelija saa automaattisesti tutkintonsa ja ryhmänsä mukaisen lukujärjestyksen, jota hän voi muokata oman opiskelusuunnitelmansa ja tavoitteidensa mukaisesti. Opiskelija voi lisätä tai poistaa kursseja HOPS:staan ja lukujärjestyksestään. Opiskelija voi ilmoittautua tenttiin lukujärjestyksensä kautta, jolloin tenttiaika ilmestyy lukujärjestykseen OPS TentitLuentomateriaalit Lukujärjestys HOPS Kurssit