Kasvillisuuskohde Villingin Vuorilahdenlampi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ROVANIEMI. Rovaniemi – Harjulampi Saapumisohje Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua kohti Rantavitikkaa. Harjulampi on toinen lampi oikealla.
Advertisements

Ylöjärven kierros Tervetuloa virtuaaliselle kierrokselle Ylöjärvelle! Valitse kartasta haluamasi kohde tai käy nähtävyydet läpi yksi kerrallaan. Ylöjärven.
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Sanginjoki – Pohjois-Suomen Nuuksio Sanginjoen ulkometsän suojeluhanke Me, aloitteen tehneet järjestöt, esitämme, että Oulun kaupungin tulee kehittää omistamaansa.
VESIKASVILLISUUSSELVITYKSET V
Katson kauas pois, silmäni saavuttavat jotain, merellä, lintu, mistä lie tulee. Meri on suurenmoinen! Pieni tuulen henkäys huojuttaa kasveja, pilvetön.
Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus
Standardimääritykset
MAAPALLO HALTUUN.
Sinisorsa Sinisorsan tieteellinen nimi Anas platyrhynchos merkitsee leveänokkaista ankkaa. Sinisorsan kesytetty muoto on ankka.
Korsika on Ranskaan kuuluva pieni saari, Joka sijaitsee Ranskan alapuolella.
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
Kotiseutukosteikot - Life: kosteikkokoulutus Jyväskylä Luonnonsuojelu- ja metsälain kohteiden huomioiminen kosteikkohankkeissa Juha Jämsén.
Sademetsä.
Verkkokasvio osana tutkimuskansiotyöskentelyä Perusasteen ja lukion ympäristöekologia.
Opintokohteista Uusien opintokohteiden päivämääristä: Uuden opintojakson ja -kokonaisuuden voimassaolon alkupäiväksi annetaan sen lukuvuoden alkupäivä,
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
SATEET.
Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC.
kasvillisuus vyöhykkeisin vaikuttavat tekijät: Espanjan tapauksessa
Globaali monimuotoisuuskeskus
5. Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen
Nettomuutto henkilön äidinkielen mukaan. Nettomuutto Vantaalle henkilön äidinkielen mukaan vuodesta 2000 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
Naali on petoeläin, joka muistuttaa kettua. Naali elää Napapiirillä, Venäjällä, Suomessa ja Jäämeren saarilla.
Sarjatalvikki (Chimaphila umbellata) SLL, Etelä-Hämeen vuoden laji 2013 Heli Jutila FT.
Luontoinventoinnit kaavoituksen ja maankäytön suunnittelun apuvälineinä Mitä luontokartoittaja tekee? Esko Vuorinen luontokartoittaja Silvestris luontoselvitys.
Tietoja muuttoliikkeestä. Nettomuutto Vantaan suuralueille PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki, Kauniainen KUUMA = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi,
Tekstin moniäänisyys tutkittavana
Elinvoimaa Hollolan kuntakeskukseen
Puun ”muisti” luonnon ja ilmaston historiankirjana
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Venäjä.
Annisofia, Siiri ja Janika
Eettiset rahastot, sijoittaminen ja sijoitusindeksit CSR-opintojaksot perusopinnoissa Tarja Jokinen kirjallisuus ja verkkolähteistä sekä Liisa Rohwederin.
Bonobo pan paniscus.
Nokian Luonto ry. Nokian Luonto ry :
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Tiedeprojektin otsikko
Yleistä opintokohteista
Rehevöityminen Yyterissä
Kasvillisuuskohde Villingin Vuorilahdenlampi.
Tundra.
Koivu Titeellinen nimi:Betula yläluokka:koivukasvi
Pietarsaari ( Jeppis ).
LAULUJOUTSEN.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
SAARISTIO-SUOMI VEERA RASMUS..
POHJANMAA ALINA JA RIKU.
Maisema on ekosysteemin koti
Lähde: Suomen Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Karjalan Punainen kirja
Indonesia.
Klikachev Denis 7.luokka koulu 17
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Monsuunimettä.
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Viljamarkkinoiden tulevaisuusnäkymät, syksyn hintataso
tilastot päivitetään tammikuussa.
Arvonlisäys toimialoittain Raahen seutukunnassa 2016
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Nimesi | Opettajasi | Luokkasi
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Otsikon asettelu alaotsikko.
Rehevöityminen Yyterissä
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Lähde: Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Esityksen transkriptio:

Kasvillisuuskohde Villingin Vuorilahdenlampi. TUNNUS LUOKKATUNNUS NIMI 50/92 Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet Vuorilahdenlampi ympäristöineen 51/92 Villingin itäpään metsäalue 13/03 Linnustollisesti arvokas kohde Villingn pohjoisosa 14/03 Lepakkokohteet Villinki ja Itä-Villinki 242/99 Villingin länsiosa 243/99 Villingin pohjoinen keskimetsä 244/99 Villingin eteläinen keskimetsä Kasvillisuuskohde Villingin Vuorilahdenlampi. Lähde: Helsingin kaupungin kiinteistöviraston kaupunkimittausosasto ja Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Kohderaportti: Vuorilahdenlampi ympäristöineen                                                                                                                                                                                      Luokka Arvokkaat kasvillisuus- ja kasvistokohteet Tunnus 50/92  Pinta-ala 1.21 ha ARVOLUOKKA Arvon luokka Selite Arvottaja I  hyvin arvokas  Arto Kurtto  TAPAHTUMA Tapahtumatyyppi Päivitys  Kuvaus Kohteen rajausta ja tietoja on päivitetty. Päivityskartoitus on tehty vuonna 2006. Päivittäjä SEL KOHTEEN LISÄTIETO KUVAUS- JA LAJITIEDOT: Vuorilahdenlampi on kallioaltaassa sijaitseva ihastuttava, kirkasvetinen glo-lampi, joka hörppää ajoittain merivettä niittykaistan osoittaman kapean väylän kautta. Lammen vedessä kasvavat runsaina merinäkinruoho ja hapsivita sekä hyvin runsaana mukulanäkinparta (näkinpartaislevä). Lampea ympäröi kapeahko luhta- ja suoreunus, jonka runsaimpia kasveja ovat merikaisla ja merisara sekä koillisrannalla järviruoko (kaikki kolme lajia myös matalassa vedessä; kahden ensin mainitun lajin komeimpia esiintymiä Helsingissä). Reunuksella kasvavat myös mm. suomyrtti, särmäputki ja ruohokanukka sekä matalassa vedessä leveäosmankäämi ja sinikaisla. Koillisrannan yläosassa runsas hina ja niukempi jäkki muodostavat omalaatuisen kapean niittyvyön; tällä rannalla on myös pieni hirssisarakasvusto. Lammen mereen yhdistävän niittykaistan ja sen länsipuolen kallioallasniittyjen kasvistoon kuuluvat lukuisten yleisempien merenrantalajien ohella ruskokaisla, jouhiluikka, särmäputki, hentosuolake, isorantasappi ja käärmeenkieli. Rantakallioiden ulkosaaristoluonnetta osoittavat nyylähaarikko ja hernesara. ARVOLUOKKA: I (alueellisesti uhanalainen laji ruskokaisla ja Helsingissä hyvin harvinainen ympäristötyyppi glo-lampi). Lisäarvoina Helsingissä vaarantunut laji merinäkinruoho, Helsingissä silmälläpidettävät lajit merisara, hirssisara, jouhiluikka ja suomyrtti, Helsingissä muuten huomionarvoiset lajit hentosuolake, hernesara, isorantasappi, käärmeenkieli ja särmäputki sekä kohteen luonnontilaisuus, näyttävyys (kaunis lampi komeassa merimaisemassa) ja monipuolisuus (pienellä alueella monenlaisia kasvupaikkoja ja niiden myötä rikas kasvilajisto). RAJAUKSEN PÄIVITYS V. 2006: Rajausta on hieman laajennettu luonnollisemman kokonaisuuden aikaansaamiseksi. RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET: Kohde sijaitsee yksityisalueella ja osittain pihapiirissä.