Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ROVANIEMI. Rovaniemi – Harjulampi Saapumisohje Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua kohti Rantavitikkaa. Harjulampi on toinen lampi oikealla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ROVANIEMI. Rovaniemi – Harjulampi Saapumisohje Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua kohti Rantavitikkaa. Harjulampi on toinen lampi oikealla."— Esityksen transkriptio:

1 ROVANIEMI

2

3 Rovaniemi – Harjulampi Saapumisohje Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua kohti Rantavitikkaa. Harjulampi on toinen lampi oikealla. Opasteet lintutornille lähtevät Yliopistonkadun ja Korvanrannan tienristeyksen kohdalta. Auton voi tarvittaessa jättää läheisen koulun parkkipaikalle. Kevyen liikenteen väylältä matkaa tornille on noin 50 metriä. Kulkuväylä on laudoitettu ja helppokulkuinen. Lintupaikalla on kaksikerroksinen lintutorni, joka on hyvässä kunnossa. Ympäristö Harjulampi on kaupunkiympäristössä sijaitseva rehevöitynyt lampi. Rannoilla on mäntyjä, koivuja ja matalampia pensaita sekä myös hoidettuja viheralueita. Linnusto Noin 30 lajia pesii vakituisesti Harjulammella, 17 lintulajia pesii lammella satunnaisesti ja noin 40 lajia tavataan satunnaisesti lammella. Parhaat lintuajat ovat toukokuu sekä syksyllä elo-syyskuu. Vuoden 1960 lopun jälkeen lammella on havaittu kaikkiaan 85 lintulajia. Yleisimmät tavattavat lokit ja sorsalinnut ovat naurulokki, kalalokki, tukkasotka, telkkä ja sinisorsa. Rantalinnuista alueella tavataan mm. ruokokerttusia, pajusirkkuja ja keltavästäräkkejä. Kahlaajalinnuista suokukko, liro ja kuovi ovat Harjulammella tavattavia lintuja. Harvinaisimpia havaintoja on saatu mm. meriharakasta, tundrakurmitsasta ja vesipääskystä. Koordinaatit 7377802:3443268


Lataa ppt "ROVANIEMI. Rovaniemi – Harjulampi Saapumisohje Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua kohti Rantavitikkaa. Harjulampi on toinen lampi oikealla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google