Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Maire Mäki Johtaja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
TSEMPPI JATKO-OPINTOIHIN VALMENTAVA KOULUTUS PERUSOPETUKSEN SUORITTANEILLE NUORILLE JA NUORILLE AIKUISILLE 12 OV – VALKEALAN KRISTILLINEN.
Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla 2009
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Taustaa Valtaosa suomalaisista nuorista voi hyvin, mutta sosiaalinen ja henkinen syrjäytyminen on lasten ja nuorten keskuudessa lisääntynyt yhteiskunnan.
Taustaa Valtaosa suomalaisista nuorista voi hyvin, mutta sosiaalinen ja henkinen syrjäytyminen on lasten ja nuorten keskuudessa lisääntynyt yhteiskunnan.
Jäsenkysely 2011 Tarja Ikonen Kyselyn toteuttaminen ja palautetut lomakkeet •Kysely lähetettiin 245 jäsenelle Kemin kaupungin varhaiskasvatuksen.
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Nuorisotoimen ja oppilaitosten yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet
Väestö Vantaan osa-alueilla
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
LOHJAN KAUPUNGIN KOULUTUSTAKUU- JÄRJESTELMÄ - KAIKKI JATKAA.
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Nuorisotoimi Nuorten työpajatoiminta Lapissa 2009.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Työpaikat toimialoittain Lähde: Tilastokeskus
NUORISOLAKIUUDISTUS Monialainen viranomaisyhteistyö ja etsivä nuorisotyö nuorisolaissa (Laki 693/2010) (HE 1/2010 vp) Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Etsivä nuorisotyö.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Energiavuosi 2014 Sähkö Energiateollisuus ry.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
1 Työvoiman työssäolo 2009 Kokoaikatyössä olevat palkansaajat Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2009 aineisto
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
SOS-hanke/Aikuissosiaalityö
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Nuorisolain uudistaminen
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö, mitä se on? Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. (http://www.minedu.fi/OPM/Nuoriso/nuorisotyoen_kohteet_ja_rahoitus/etsiva_nuorisotyo/)

Etsivä nuorisotyön tehtävä Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa. (http://www.minedu.fi/OPM/Nuoriso/nuorisotyoen_kohteet_ja_rahoitus/etsiva_nuorisotyo/)

Etsivä nuorisotyö Nuorisolain muutoksessa (voimaanastuminen 1.1.2011) (laki 693/2010 ja HE 1/2010 vp) säädetään mm. etsivästä nuorisotyöstä. Laissa todetaan, että kunta TARVITTAESSA toteuttaa etsivää nuorisotyötä. (http://www.minedu.fi/OPM/Nuoriso/nuorisotyoen_kohteet_ja_rahoitus/etsiva_nuorisotyo/)

Etsivä nuorisotyö Nuorisolaki 27.1.2006/72 : 7 b § (20.8.2010/693) Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa hänet sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan ja itsenäistymistään sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivää nuorisotyötä tehdään ensisijaisesti perustuen nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta. (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060072)

Valtion avulla tuettu etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta vuonna 2013

Tornion etsivä nuorisotyö- Koppi Torniossa etsivää nuorisotyötä on tehty OKM:N avustuksella lokakuusta 2010 lähtien työparitoimintana. OKM:n avustuksella tuetaan ensisijaisesti työntekijöiden palkkaus-, koulutus- ja työnohjauskustannuksia.

Tornion etsivä nuorisotyö- Koppi Kenelle tarkoitettu? Kohderyhmänä 15-28- vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset

Tornion etsivä nuorisotyö- Koppi Mihin tilanteeseen? Jos nuorella ei ole työ- tai opiskelupaikkaa Jos nuori on eroamassa opiskelu- tai työpaikastaan Jos nuorella on ongelmia arjen- ja elämänhallinnan kanssa Jos nuorella on ongelmia asepalveluksen aloittamisessa tai palvelus keskeytyy

Tornion etsivä nuorisotyö- Koppi Kuka voi olla yhteydessä? Nuori itse Vanhemmat Kouluhenkilökunta Viranomaiset (esim. TE-toimisto, Sosiaalitoimisto, poliisi, Kela) Lähipiiriin kuuluva henkilö

Tornion etsivä nuorisotyö- Koppi Yhteistyössä: Työvoimalasäätiö: työ- ja yksilövalmennus, pajatoiminta TE-toimisto ja työvoiman palvelukeskus: työharjoitteluasiat, ammatinvalinta Sosiaalitoimisto: toimeentulotukiasiat, kuntouttava työtoiminta Kela: erilaiset tuet ja niiden hakeminen Toisen asteen koulutus: Lappian, Peräpohjolan opiston ja lukion opiskeluasiat Korkeakoulut: HUMAK:in ja Kemi-Tornion AMK:n opiskeluasiat Mielenterveystoimisto ja nuorisopsykiatria Nuorisotoimi Seurakunta A-klinikka

Tornion etsivän nuorisotyön tilastoa vuodelta 2012: * Etsivät olleet yhteydessä 137 nuoreen vuonna 2012 (62 naista, 75 miestä) - 15v. ja alle yhteensä 15 nuorta (9 naista, 6 miestä) - 16-20v. yhteensä 79 (37 naista, 42 miestä) - 21-25v. yhteensä 41 (15 naista, 26 miestä) - 26-28v. yhteensä 2 (1 nainen, 1 mies) * Etsivät tavoittaneet 1.1.-31.12.2012 yhteensä 120 nuorta (57 naista, 63 miestä) - 15v. ja alle yhteensä 15 (9 naista, 6 miestä) - 16-20v. yhteensä 68 (32 naista, 36 miestä) - 21-25v. yhteensä 35 (15 naista, 20 miestä) * Etsivät ovat ohjanneet tavoitettuja nuoria aikuisia yhteensä 392 toimenpiteeseen (naisia yhteensä 159 toimenpiteeseen, miehiä 233 toimenpiteeseen)

” Etsivän nuorisotyön tehtävänä on löytää sopivat keinot ja tahot, joiden avulla voidaan tukea pulassa olevaa nuorta.”