Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Urheiluseura vuodesta 1947
Advertisements

Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Lelujen turvallisuudella ei leikitä • Joululelujen 15. vuosittainen markkinavalvontaprojekti • Ensimmäisiä leluprojekteja toteutettiin jo 70-luvulla •
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
BPW Finland Hallituksen esitys toimintasuunnitelmaksi 2013 Leena Roivas Puheenjohtaja
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
23/06/ Keski-Suomen Erotuomarikerho ry 1956-
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Työllisyystiedustelu 2008 Kunnallinen työmarkkinalaitos.
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
OAJ Huvudstadsområdet
YKSIN PIENIÄ - YHDESSÄ SUURI Vakava ry:n edut jäsenjärjestöille 1.
Räyskälä Kerhon hallinnon ja talouden ongelmat.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
MTK-VIRRAT RY. Yhdistys •Perustettu 1917 •Jäsenet; virtolaiset maatalous- ja metsätalous- sekä maaseutuyrittäjät 485 henkilöä •Yhdistyksen tarkoitus,
YHDISTYSMUUTOS Yhteysopettajainfo Monkola, valtuustosali To
Avainopistojen Lake-hanke ”Avainhanke II”
•Miksi ? •Mitä valmiina? •Mitä maksaa? •Miten tehdään? •Mitä saadaan?
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Tampereen yhdistysrakenne hanke
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
AJANKOHTAISIA ASIOITA
OAJ – VARSINAIS-SUOMI ? §§§ Alueyhdistyksen sääntöluonnos -Juridinen perusta.
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Finnan metatiedon avoimuus, kysymyksiä: Onko Finnan palvelusopimuksen nykyinen metatiedon avoimuutta koskeva muotoilu ollut selkeä? Onko avoin metatieto.
1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Ajankohtaiskatsaus ja yhdistymisen toteutuminen Valtuusto
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
ENPI CBC –ohjelmat Kuopio Petri Haapalainen.
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
TOKYO ry:n talousarvioluonnos Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta TOKYO / Student Union TOKYO.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
OAJ:n valtuustovaalit Ennakkoäänestys netissä Varsinaiset äänestyspäivät
Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö
TTL:n jäsenyhdistyksille palautuvan kiinteän maksuosuuden määräytyminen Puheenjohtajakokous Valmistelu: Jukka Rinne.
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Aktiivista omistajuutta vai varallisuutta kasvattavaa varainhoitoa - uuden säätiölain mahdollisuudet - Juha Viertola Oikeustieteen lisensiaatti
OAJ:n yhteysopettaja Edunvalvontaketjun tärkein lenkki Tukholma E-S.T.
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Järjestötoiminnan ABC
Kotka Suomen Romanifoorumi.
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
AO:n vuosikokous Porissa
OAJ:n koulutus - suunniteltua ja toteutunutta
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos 2019
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos
Esityksen transkriptio:

Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS

alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys) yhdistyksen hallinto ja vastuu selkeästi määritelty(säännöt + mahd. taloussääntö)yhdistyksen hallinto ja vastuu selkeästi määritelty(säännöt + mahd. taloussääntö) omaisuuden järjestelyt starttitilanteessa toteutettavissa sääntömuutoksella(piiristäomaisuuden järjestelyt starttitilanteessa toteutettavissa sääntömuutoksella(piiristä alueyhdistykseksi alueyhdistykseksi ALUEYHDISTYKSEN TALOUS ALUEYHDISTYKSEN TALOUS

Talous- ja omaisuusjärjestelyt… Käytännössä:Käytännössä: –omaisuus säilyy saman juridisen oikeushenkilön nimissä(nimi ja säännöt vain muuttuvat) Todellisissa yhdistyksen purkautumistilanteissa varallisuus siirtyy sellaisenaan jäsenten(ja jäsenyhdistysten) mukana uuteen yhdistykseenTodellisissa yhdistyksen purkautumistilanteissa varallisuus siirtyy sellaisenaan jäsenten(ja jäsenyhdistysten) mukana uuteen yhdistykseen

Talous- ja omaisuusjärjestelyt Purettavien yhdistyksen omaisuuden osalta sovelletaan sääntöjen 22 § 4. mom.Purettavien yhdistyksen omaisuuden osalta sovelletaan sääntöjen 22 § 4. mom. Yhdistyksen purkautuessa annetaan sen omaisuus sen jälkeen kun mahdolliset velat on maksettu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Undervisningssektorns Fackorganisation ry:lle käytettäväksi kasvatus- ja opetusalan ammattiyhdistystoiminnan tukemiseen tai näiden sääntöjen 2 §:ssä mainitun tarkoituksen edistämiseen yhdistyksen toiminta-alueella. Yhdistyksen purkautuessa annetaan sen omaisuus sen jälkeen kun mahdolliset velat on maksettu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Undervisningssektorns Fackorganisation ry:lle käytettäväksi kasvatus- ja opetusalan ammattiyhdistystoiminnan tukemiseen tai näiden sääntöjen 2 §:ssä mainitun tarkoituksen edistämiseen yhdistyksen toiminta-alueella.

Talousvaliokunnan periaatteet yhdistymistilanteiden rahoitukseen Monet seikat puoltavat sitä, että kaikkien yhdistysten omaisuus siirtyy uudelle yhdistykselleMonet seikat puoltavat sitä, että kaikkien yhdistysten omaisuus siirtyy uudelle yhdistykselle Lähtökohtana on, että edunvalvontaan kerätty jäsenmaksu ja sillä hankittu omaisuus on käytettävä alkuperäiseen tarkoitukseensa.Lähtökohtana on, että edunvalvontaan kerätty jäsenmaksu ja sillä hankittu omaisuus on käytettävä alkuperäiseen tarkoitukseensa. Usein ajatellaan, että uudet jäsenet tulevat liittyessään valmiiseen pöytään, tuomatta omaa laskennallista osuutta: ne jotka omaisuuden ovat kerännet, ovat ehkä jo eläkkeellä; säästöjä ei saa mukaan.Usein ajatellaan, että uudet jäsenet tulevat liittyessään valmiiseen pöytään, tuomatta omaa laskennallista osuutta: ne jotka omaisuuden ovat kerännet, ovat ehkä jo eläkkeellä; säästöjä ei saa mukaan. Jos yhdistyksen varat rajataan suljetun ryhmän käyttöön tai ne käytetään muuhun toimintaan, uhkana on verotuksellisia riskejäJos yhdistyksen varat rajataan suljetun ryhmän käyttöön tai ne käytetään muuhun toimintaan, uhkana on verotuksellisia riskejä

NYKYISEN RAHOITUSMALLIN MUKAINEN RAHOITUS NYKYISILLÄ RAHOITUSPERIAATTEILLA JA JÄSENMÄÄRILLÄNYKYISEN RAHOITUSMALLIN MUKAINEN RAHOITUS NYKYISILLÄ RAHOITUSPERIAATTEILLA JA JÄSENMÄÄRILLÄ 1. VUOSI 2. VUOSI 3. VUOSI 4. VUOSI JA SIITÄ ETEENP. 1. VUOSI 2. VUOSI 3. VUOSI 4. VUOSI JA SIITÄ ETEENP. - PERUSRAHOITUS SIIRTYMÄKAUDEN RAH. SIIRTYMÄKAUDEN RAH. - TOIMISTOPALVELURAHA VAIKUTTAMISRAHA % PAIKAL. EDUNVALV. TUESTA YT-KOULUTUSAVUSTUS ___________________________________________________________ OAJ:N TUET YHTEENSÄ ALUEYHDISTYSRAHOITUS - Varsinais-Suomi

Lisäksi alueyhdistyksellä on mahdollisuus yhdistää kuntakouluttajan ja palkkasihteerin tehtävät alueasiamiehen tehtäväksi, jolloin yhdistys saa käyttöönsä edellisten lisäksi 6700 euron vuosittaisen laskennallisen alueasiamiesrahan.Lisäksi alueyhdistyksellä on mahdollisuus yhdistää kuntakouluttajan ja palkkasihteerin tehtävät alueasiamiehen tehtäväksi, jolloin yhdistys saa käyttöönsä edellisten lisäksi 6700 euron vuosittaisen laskennallisen alueasiamiesrahan. Vaikuttamisraha € ja 30 % paikallisen edunvalvonnan tuesta sekä YT-koulutusavustus tulee käyttää kyseisten rahoitusten periaatteiden mukaisiin käyttötarkoituksiin alue-/paikallistasolla.Vaikuttamisraha € ja 30 % paikallisen edunvalvonnan tuesta sekä YT-koulutusavustus tulee käyttää kyseisten rahoitusten periaatteiden mukaisiin käyttötarkoituksiin alue-/paikallistasolla. Nykyinen aluetoimistosihteeri on alueen käytettävissä kunnes hän jää eläkkeelle tai vaihtaa työnantajaa / työpaikkaa. Tämän jälkeen toimistopalveluraha on euroa / vuosi.Nykyinen aluetoimistosihteeri on alueen käytettävissä kunnes hän jää eläkkeelle tai vaihtaa työnantajaa / työpaikkaa. Tämän jälkeen toimistopalveluraha on euroa / vuosi. Mahdollisten FSL-jäsenten osalta rahoituksesta sovittaisiin erikseen FSL:n kanssa. Mahdollisten FSL-jäsenten osalta rahoituksesta sovittaisiin erikseen FSL:n kanssa. Avustukset tulevat maksuun vuosittain helmikuun loppuun mennessä.Avustukset tulevat maksuun vuosittain helmikuun loppuun mennessä. ALUEYHDISTYSRAHOITUS…

Paikallisen edunvalvonnan tuki 2009 (järjestötmk. esitys hallitukselle)Paikallisen edunvalvonnan tuki 2009 (järjestötmk. esitys hallitukselle) –425 euroa/yhdistys + 6 euroa/jäsen –Yhdistysten fuusiotilanteissa vastaanottava yhdistys saa ensimmäisenä vuonna puretun yhdistyksen perusavustusosuuden x 3(esitys hallitukselle) PAIKALLISYHDISTYSAVUSTUS