Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KDE ja GNOME Linux–kurssin seminaarityö Tuomo Korja
Advertisements

Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Active directory.
IBM WebSphere Application Server Mediatekniikan Seminaari Mikko Matilainen.
Linuxin rakenne ja ominaisuudet
Kiintolevyn osiointi.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
Teemu Kunnari Ti09. » Gnome ja KDE ovat graafisia työpöytäympäristöjä » Työpöytäympäristöllä luodaan ilme ja tyyli tietokoneelle » Hallinta helppoa ->
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
Käyttöjärjestelmät Johdanto. Kurssimateriaalista 15 lukua, jotka vastaavat enemmän tai vähemmän 15 kahden tunnin pakettia Perustuu Gary Nuttin Operating.
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
UBUNTU Seminaarityö Mohammad Salar KYAMK.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
LINUX Anniina Fagerström, Valtteri Karttunen, Tuukka Koivisto, Niko Liukka, Joonas Salminen ja Janne Strömberg 25/10/2013 LINUX.
Työpöytäympäristö Desktop Environment eli DE Näkyvä osa käyttöjärjestelmää – Toimii distribuutioiden päällä Sisällyttää mm. ikkunoiden, tiedostojen hallintaa,
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
About Linux Mint on vuonna 2006 aloitettu linux distro, joka perustuu Ubuntuun ja on yhteensopiva sen pakettien kanssa. Mint on hyvin käyttäjäystävällinen,
Käyttöjärjestelmät ja ohjelmien päivittäminen Sami,Jarkko Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Instagram Katariina Toivonen.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Tehnyt: Jaska Kauppila Ti10 TIVE.  GIMP (GNU Image Manipulation Program) on yksi suosituimpia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia  Sitä on käännetty usealle.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Novell NetWare Verkkokäyttöjärjestelmä. NOS (Network Operating System) Yleensä järjestelmäriippumaton. Antaa: Läpinäkyvän (käyttäjän kannalta protokollavapaan)
Liiketoimintamallit avoimessa ohjelmistokehityksessä Timo Heubach, Marja-Kaarina Markkanen, Mika Pennanen, Ville Qvist.
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
SUSE Linux openSUSE. Historia - Ensimmäinen jakelupaketti julkaistiin vuonna Tästä olivat vastuussa Roland Dyroff, Thomas Fehr, Hubert Mantel ja.
KDE ja GNOME Jussi Snell EL Yleistä KDE (K Desktop Environment) (GNU Network Object Model Environment) Graafisia työpöytäympäristöjä Unix-pohjaisiin.
Saako halvalla hyvää? Linux kotistudiossa FM Sami Kainulainen
Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Suse Linux Klaus Ovaskainen, TI12. Historia  S.u.S.E --> Software- und System-Entwicklung  Saksalainen lokalisointi Slackwaresta  > S.u.S.E Linux.
Markus Riihelä Mikko Sallinen. Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba.
Linux palomuurina Kimmo Karhu, EL0A
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
SUSE linux Sami Kiviharju OH Historiaa.
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat A Linux -järjestelmät TI07TIVE Janne Räsänen.
Samba - perustietoja Samba on ilmainen ”Open Source” –ohjelma (GNU GPL). Sitä on kehitetty vuodesta 1992 alkaen. Toimii mm. tiedosto- ja tulostuspalvelimena.
SUSE Jyrki Heinonen OH4 Linux A Historiaa ja nykypäivää – S.u.S.E – Software- und System-Enwicklung Unix-konsultointi, SLS + Slackware saksaksi.
Linux-järjestelmät (A271227) Gentoo Linux -käyttöjärjestelmä Petri Keltanen TI07.
Open Source Timo Nyyssönen Tietojenkäsittelytieteen historia - seminaari.
Tietoturva. F-Secure Maksullinen ja melko kallis: vuoden lisenssi kolmelle tietokoneelle kustantaa 79.90€ Saatavilla yli 25 kielellä, myös suomeksi Sisältää.
SUSE Linux. Alunperin saksalainen lokalisointi Slackwaresta Julkaistiin vuonna 1994 S.u.S.E Linux 1.0:na Myöhemmin sisällytettiin Jurix- käyttöjärjestelmä.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Ubuntu Linux.
Tekijänoikeudet.
ARCH-Linux Juuso Lähdekorpi TI15STIVE
Linux Mint Heikkilä Visa.
Help Desk / Service Desk?
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
Gnome - käyttöliittymä
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Kehitetty vuonna 1995 (Michael Widenius ja David Axmark)
Esityksen transkriptio:

Mandrake linux Seminaarityö

Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota" eikä Ydintä (kerneliä). –Levityspaketti on Linux-ytimen ympärille kasattu ohjelmistopaketti, joka on helposti asennettavina paketteina ja koostuu mm. GNU-projektin apuohjelmista ja eri perussovelluksista. –Linuxin vapauden takia kuka tahansa saa levittää sitä, siksi monet yritykset ja yhteisöt tekevät omia levityksiä. Yksi näistä on Mandrake Linux. –On myös kaupallisia versioita levityspaketeista, jotka sisältävät ohjelmia joita ei ilmaisenversion mukana jaeta.

Mandrake Mandrake linux on kehitetty Tarkoituksena oli tehdä helppokäyttöinen linux käyttöjärjestelmä kayttäjästä riippumatta. Mandrake on lähes täysin graafinen, eli sen käyttäminen on tosiaan lähes yhtä helppoa kuin esimerkiksi Windows käyttöjärjestelmän. Mandrake on GPL ( General Public License ) lisenssin alainen, kaikilla on mahdollisuus kopioida, jakaa, muokata, parannella järjestelmää kun vain muutokset ilmoitetaan/lähetetään Mandrake yhteisölle. Linuxin yksi vahvuuksista on, että tyypillinen Mandrake linux pystyy olla päällä kuukausia ilman koneen uudelleen käynnistämistä.

Mandraken erot muihin versioihin Graafinen installointi ohjelma ja kehittynyt laitteiden tunnistus. Graafinen käyttöjärjestelmä. Esitehtyjä turvallisuus asetuksia, eli käyttäjä voi niistä valita sopivan ja silloin ei asetuksia tarvi ruveta itse säätämään.

Rpm-paketointi Red Hat Packake Manager Ohjelmien paketointijärjestelmä Se hallitsee installoinnin, un-installoinnin, tarkistamisen, tiedustelun ja ohjelmien päivittämisen.

Graaffiset työpöydät KDE ja Gnome KDE työpöytä koostuu 3 eri osasta: - 1. Työpöydästä "kickeristä", josta voidaan ohjelmia avata nopeati Ohjelma valikosta, näyttää ohjelmat jotka ovat sillähetkellä päällä. "kickerissä" olevasta K:sta saadaan esiin samantyyppinen valikko kuin windowsissa. GNOME on lähes saman tyyppinen työpöytä järjestelmä.

Graaffiset työpöydät (KDE)

Graaffiset työpöydät (Gnome)

Ketkä käyttävät Yksittäiset käyttäjät, ketkä tarvitsevat helppokäyttöisen linux käyttöjärjestelmän käyttöönsä. Kokeneet käyttäjät ketkä eivät halua viettää tunteja installoidessa tai configuroidessa käyttöjärjestelmää. Ammattilaiskäyttäjät ketkä tarvitsevat tehokkaan ja vakaan käyttöjärjestelmän.