Epäasiallinen käyttäytyminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
Advertisements

LUVALLISET POISSAOLOT
Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Vistan koulun 7. luokkien vanhempainilta
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
Netiketti ja nettikiusaaminen
Asiakkaan rauhoittaminen
Terveisiä Vistan koulusta!
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Salon lukioiden suunnitelma kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista Dnro 982/ /2016.
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Häirintä tai epäasiallinen kohtelu Ilmoita epäasiallisen kohtelun kokemuksestasi sen aiheuttajalle mahdollisimman pian Ilmoitus asiaperusteisesti (todelliset.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
NUMMENPAKAN KOULUN AURAJOEN YKSIKÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Tarkennukset /Opp.kunta. Päivitetty
Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset.
Laatutyö opettaja Luotu :42.
MYK työrauhaa ja järjestystä
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
OPPILASHUOLLOLLINEN POLKU
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Tupakkatuotteiden käyttämiseen puuttuminen
Opiskelu eLukiossa
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Äetsän koulun järjestyssäännöt
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Tasa-arvosuunnitelma
Näin toimit yo-kokeessa
Arviointi.
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Opetustoimi osana Jyväskylää
Tervetuloa.
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Uhkaavia tilanteita Ruut Ruokonen 2013.
SÄÄNNÖT.
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Opettajan oikeudet ja velvollisuudet
Puistopolun peruskoulu
Opettaja tuomioistuimessa ja muita tapauksia
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Siun soten päihdeohjelma
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Koulurauhalaki ja sen mukanaan tuomat uudet käytänteet ja toimintamallit Jämsän kaupunki
Esityksen transkriptio:

Epäasiallinen käyttäytyminen Syntyikö aineellista tai ruumiillista vahinkoa? Sovittelu Vahingonkorvaus- tai tapaturmailmoitus. KYLLÄ Rikosilmoitus EI Oppilas ei suostu tai työ ei ole mahdollista. Tahallisuus. KYLLÄ Ilmoitus Huoltajalle. Dokumen- tointi Kasvatus- keskustelu ( max. 2 h ) AINEELLINEN VAHINKO: Valvottu siivoustehtävä, max. 2 h, ei oppituntien aikana. Vahingonkorvaus aineellisesta vahingosta Ilmoitus poliisille ja vahingonkorvaus- ilmoitus aineellisesta vahingosta Mahdollinen jälki-istunto Dokumentoi Wilmaan 8.4.2017 Jämsän kaupunki 2014

Häiritsevä esine tai aine Oppilas häiritsee laitteella opetusta Pyydä panemaan laite pois Oppilas jatkaa häirintää Oppilas panee laitteen pois Pyydä laite itsellesi Oppilas ei luovuta laitetta Oppilas antaa laitteen pois Palauta oppitunnin tai työpäivän päätyttyä Oppilas poistetaan luokasta ja toimitetaan esim. rehtorin kansliaan. Rehtorin harkitsemat toimenpiteet Dokumentoi Wilmaan 8.4.2017 Jämsän kaupunki 2014

MUISTA: Toinen aikuinen, sukupuoli, rauhoittaminen, ei voimavälineitä! Tarkastaminen ja pois ottaminen Kielletty esine tai aine Päihteet ja tupakkatuotteet Kielletty esine tai aine (Havainto tai epäily) Pyydä esine/aine pois. Tarkastamis- mahdollisuus. Oppilas ei luovuta esinettä/ainetta Pyydä apua. Toimita oppilas rehtorin kansliaan Oppilas antaa esineen/aineen pois Oppilas ei luovuta esinettä/ainetta Oppilas antaa esineen/aineet pois Ota yhteys oppilaan huoltajaan Luovutetaan huoltajalle (tupakka, päihteet) tai poliisille (huumeet) . Tuhoa aineet 3 kk jälkeen. Soita poliisille ja oppilaan huoltajalle. Tee tarvittaessa lastensuojeluilmoitus sekä ilmoitus poliisille Dokumentoi koulun arkistoon. 8.4.2017 Jämsän kaupunki 2014

Tarkastaminen ja pois ottaminen Vaaraa aiheuttava esine tai aine MUISTA: Toinen aikuinen, sukupuoli, rauhoittaminen, ei voimavälineitä! Tarkastaminen ja pois ottaminen Vaaraa aiheuttava esine tai aine Vaaraa tai uhkaa aiheuttava esine tai aine (Havainto tai epäily) Arvioi uhka! Turvaa sivulliset ja itsesi. Pyydä esine/aine pois. (Tarkastamismahdollisuus) Oppilas ei luovuta esinettä/ainetta Pyydä apua. Toimita oppilas rehtorin kansliaan Oppilas antaa esineen/ aineen pois Oppilas ei luovuta esinettä/ainetta Oppilas antaa esineen/aineet pois Ota heti yhteys oppilaan huoltajiin Luovutetaan huoltajalle (teräaseet, sytytin, kuulapyssy) tai poliisille (aseet). Tuhoa aineet 3 kk jälkeen. Soita poliisille ja oppilaan huoltajille. Tee tarvittaessa lastensuojeluilmoitus sekä ilmoitus poliisille Dokumentoi koulun arkistoon. 8.4.2017 Jämsän kaupunki 2014 Jyväskylän kaupunki, opetustoimi 2014