AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
Advertisements

Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
Projektiryhmän aloituskokous Pj. Merja Saarela
Sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
Korkeakoulukirjastojen rakenteellisen kehittämisen hanke
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT Kuntaneuvottelut syksy 2013 Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille.
AlueKAVERI-hankkeen aloitusseminaari , Helsingin avoin yliopisto 1 Avoin yliopisto alueellisena toimijana -selvitys Ari Koski AlueKAVERI-hankkeen.
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
AR HALLITUKSEN ESITYS 155/2006 TYÖRYHMÄN NÄKÖKULMASTA Aimo Ryynänen.
Turun perusopetuksessa
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Turun kauppakamari, Nuorkauppakamarikilta
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Teeman tarkastelun neljä näkökulmaa Alueellinen vaikuttaminen, nykytila Demokratia ja osallistuminen KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITAT NYKYTILAN.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Myyrmäki Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Matinkylä
Kuntien ja valtion välinen tehtävienjako - Kunta- ja palvelurakenneuudistushankkeen asettamispäätös - Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministeriryhmän.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
PARAS – ITÄ-UUDENMAAN ALUEVAIHE - maakunnallinen yhteistyö -Itä-Uudenmaan malli Tuula Jäppinen AKO
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Muuramen malli – itsenäisen kunnan valinta
ICT muutos kunta- ja palvelurakenne- muutoksessa ICT-vaikutusarvio eri muutosskenaarioissa.
Jukka Peltomäki.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
KSP10 Vaatetuksen kaavoitus- ja valmistus- prosessit 4op = 12 L + 40 R + 56 OT Päivi Aalto Kevät 2009 TOKL
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö/Ari Saarinen/pmm/ /1. YLIOPISTOKESKUSPÄIVÄT KAJAANI Yliopistokeskukset.
TIMEKuntaTIMEKuntaIT TIME-putki Julkishallinnon tietohallinnon uudistaminen - Uudet rakenteet - Uudenlainen yhteistyö - Uudet toimintatavat - Uudet (sähköiset)
Talousfoorumi Kuntalaiskyselyn vastaukset Kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari
Matti Piispanen Seurakuntarakenteiden kehittäminen kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Paikallisidentiteetin merkitys
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS –HANKE PÄIJÄT-HÄME Kunta-valtio –työnjako.
Palveluverkkotyöryhmän kokous Työsuunnitelma ja kokousaikataulut.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Esityksen transkriptio:

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen -Kunta- ja palvelurakenneuudistus –hankkeen kehityskriteerit ja työvälineet -Aluevaiheen aloitusseminaarit -Sisäasiainministeriön asettamispäätös Sisäasiainministeriön muistio Kysymys- ja tehtävärunko -Sosiaali- ja terveyspalveluiden valmisteluryhmän tekemä vaihtoehtojen arviointi -Koulutus-, kulttuuri-, vapaa-ajan ja liikuntatoimen palveluiden valmisteluryhmän tekemä vaihtoehtojen arviointi -Teknisen ja muiden palveluiden valmisteluryhmän tekemä vaihtoehtojen vertailu

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Koordinaatiotyöryhmän tehtävänä on koordinoida alueen työtä siten, että alueiden vastaukset olisivat riittävän yhteismitallisia valtioneuvoston päätöksen tueksi ja että pysytään annetussa aikataulussa Ministeriryhmä johtaa koko prosessia valmisteluorganisaationsa kautta

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen tavoitteet: Mitä alueiden palvelujen kehittäminen tiedossa olevien tulevaisuuden haasteiden valossa edellyttää palveluiden ja hallinnon rakenteilta ottaen huomioon demokratian vahvistamisen vaatimus saada aikaan laaja, avoin ja systemaattinen pohdinta ja käsittely –kuntalaisten palveluista, –tulevaisuuden haasteista, –muutosten tarpeellisuudesta ja näkemys niistä toimenpiteistä joilla näihin muutoksiin voidaan päästä.

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Tavoitteena on että nykyisin kuntien vastuulla olevat palvelut saavat riittävän vahvan rakenteellisen ja taloudellisen perustan niiden järjestämisen ja tuottamisen turvaamiseksi tulevaisuudessa siten, että palvelujen laatu ja vaikuttavuus, saavutettavuus ja tehokkuus sekä teknologinen kehittäminen on otettu huomioon.

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Ensimmäinen vaihe mennessä: Kuntien ja Valtion välinen tehtävien jako Kysymykset:

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Toinen vaihe mennessä Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen kannalta keskeiset alueen erityispiirteet Palveluiden järjestäminen ja tuottaminen eri vaihtoehtojen näkökulmasta Kunta- ja muut aluejaot Mallien kehittäminen

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Työryhmät: Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntijatyöryhmä Koulutus-, kulttuuri-, vapaa-ajan ja liikuntatoimen palveluiden asiantuntijatyöryhmä Teknisten ja muiden palvelujen asiantuntijatyöryhmä

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Varsinais-Suomi 54 kuntaa 5 seutukuntaa -Turun seutu (18) -Salon seutu (11) -Vakka-Suomi (7) -Loimaan seutu (10) -Turunmaa (8)

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Kordinaatioryhmä Aleksi Randell pj. Turku Seppo Lehtinen vpj. Turku Auli Guevara Loimaan seutu Merja KantalainenTurku itäinen Mika MunkkiVakka-Suomi Juhani NummentaloSalon seutu Tarja NuotioTurku läntinen Calle PetterssonTurunmaa, Åboland Päivi PölönenSalon seutu Jukka RoosSalon seutu Nina SöderlundTurku itäinen

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Maakuntahallituksen päätös koordinaatioryhmästä ja projektipäälliköstä Projektipäällikkö töihin Järjestäytymiskokous Ensimmäisen vaiheen kirje kuntiin Vastaukset mennessä Seminaari kokoukset:

AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus 1.Terveydenhuolto -valtakunnallisesti tai alueeellisesti erityiskallis sairaanhoito -hengityshalvauspotilaiden hoito -ulkomaalaisten terveydenhuollon kustannukset 2. Sosiaalitoimi -holhoustoimi -kunnallisen normitetun osuuden siirto Kansaneläkelaitokselle ja valtion rahoitusvastuulle -elatustuki -tuomitsematta jätettyjen väkivaltarikollisten eristämis- ja hoitovastuu 3. Koulutus -ammattikorkeakoulut 4. Pelastustoimi