10 hyvää syytä opiskella ranskaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
10 HYVÄÄ SYYTÄ OPISKELLA SAKSAA
Advertisements

Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat.
10 HYVÄÄ SYYTÄ OPISKELLA RANSKAA
TERVETULOA TAMPEREEN LYSEON LUKION EUROOPPA-LINJALLE!
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Eurooppalaiset kulttuurit
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu.
Kansainvälinen yhteistyö.
Euroopan unionin kansalaisuus
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
Oulun aikuislukio 2014.
03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Rakastu ranskaan Je t’aime.
Kokonaisnäkökulma oppimistuloksista Ari Huhta Soveltavan kielentutkimuksen keskus Jyväskylän yliopisto
¡Español, por favor!.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
FUAS Kielet ja viestintä
EU monikielisyyttä edistämässä Hannele Nevalampi
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI ! Anita Zenger.
HAAGA-HELIA Venäjän kielen opetus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi eTwinning Yrjö Hyötyniemi Opetushallitus
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI !.
Kielivalinnat 2. luokalla
¡Español, por favor!.
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Kielikeskusopettajan näkökulma Molièren kielen tulevaisuudesta.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Kielestä ja sen tehtävistä Sari Toivakka, Kauhavan lukio 1.
Haaga-Helia Русский язык Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Ke Amanuenssit ohjaavat sivuaineopiskelijoita Hannele Kuusela-Häkkinen, F103, puh suomi ja suomalainen viittomakieli Anna-Maria.
Kielten laitos HALUATKO KIELENKIINTOISEN OPISKELUPAIKAN?
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Ranska, valinnaisaine 2vt
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Erilaisia vaihtoehtoja….
Seppo Ikäheimo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Alueiden Eurooppa.
Suomi maailman kielten joukossa
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?
Opiskelemaan tai töihin ulkomaille?
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Ranskan kielen taito lapsellesi?
Ykkösten vanhempainilta
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
MIKSI LUKIOON???.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat.
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
A2-kieli-info.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat.
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
”Matka maailman ympäri”-näyttely: Ohjeet ja aineisto
Go international! Vaihtoinfopäivä
Esityksen transkriptio:

10 hyvää syytä opiskella ranskaa

1. Ranskaa puhutaan ympäri maailmaa Yli 200 miljoonaa ihmistä puhuu ranskaa viidessä maanosassa. Ranskankielinen maailma, frankofonia, kattaa 68 maata, ja ranska on englannin jälkeen toiseksi eniten opiskeltu vieras kieli. Ranskalla on laajin kulttuurilaitosten verkosto ulkomailla, joissa annetaan ranskan kursseja yli 750 000 ihmiselle.

2. Ranskan kieli tuo töitä Ranskan kielen taito avaa ovia yrityksiin kaikkialla maailmassa ja kaikissa ranskankielisissä maissa (Ranska, Kanada, Sveitsi, Belgia ja monissa Afrikan maissa). Ranska on tärkeä maa maailmantaloudessa, se on viidenneksi suurin kauppamahti ja Ranskaan sijoitetaan ulkomaisia investointeja kolmanneksi eniten maailmassa.

3. Kulttuurin kieli Ranska on kulinarismin, muodin, teatterin, visuaalisen taiteen, tanssin, urheilun ja arkkitehtuurin kansain- välinen kieli. Ranskankielentaitoinen voi lukea alkukielellä kirjallisuuden klassikoita ja muita tekstejä: Victor Hugo, Molière, Léopold Sédar Senghor, Jean-Paul Sartre, Edith Piaf, Youssou N’Dour, Céline Dion…

4. Matkailun kieli Ranskaan tulee eniten matkailijoita maailmassa, yli 70 miljoonaa vierailijaa vuodessa. Matkailu Pariisissa ja kaikissa Ranskan maakunnissa on paljon kiintoisampaa, jos osaa ranskaa! Ranskan taito on hyödyllistä myös Afrikassa, Sveitsissä, Kanadassa, Monacossa, Seychelleillä…

5. Kieli, jonka avulla oppii muita kieliä Ranskan osaaminen auttaa oppimaan muita kieliä, erityisesti romaanisia kieliä (espanja, italia, portugali, romania), mutta myös englantia koska 50 % englannin sanastosta on peräisin ranskasta.

6. Opinnot ranskalaisessa yliopistossa Ranskan kielen taito helpottaa opintoja arvostetuissa ranskalaisissa yliopistoissa sekä teknillisissä- ja kauppakorkeakouluissa, jotka on luokiteltu maailman parhaimpien joukkoon Euroopassa ja koko maailmassa. Ranskaa puhuvat opiskelijat voivat hakea Ranskan valtion apurahoja.

7. Kansainvälisten suhteiden kieli Ranska on YK:n, Euroopan unionin, Unescon, Naton, Kansainvälisen olympiakomitean, Kansainvälisen Punaisen Ristin ja monien kansainvälisten organisaa- tioiden työkieli sekä virallinen kieli. Euroopan unionin toimielimet sijaitsevat kolmessa ranskankielisessä kaupungissa, Strasbourg, Bryssel ja Luxemburg

8. Maailmaa avartava kieli Ranska on Internetin kolmanneksi käytetyin kieli. Ranskan osaaminen antaa toisen näkökulman maailmaan, voit kommunikoida kaikkien maanosien ranskankielentaitoisten kanssa ja seurata suuria kansainvälisiä ranskankielisiä medioita: TV5 Monde, France 24, Radio France Internationale

9.Ranskaa on mukava opiskella Ranskaa on helppo oppia. Sekä aikuisille että lapsille on olemassa monia erilaisia metodeja kielen hauskaan opiskeluun. Tason, jolla tulee toimeen jokapäiväisissä tilanteissa, saavuttaa nopeasti (taso B1).

10. Rakkauden ja älyn kieli On ilo opiskella kaunista, rikasta ja melodista kieltä, jota kutsutaan usein rakkauden kieleksi. Ranska on myös analyyttinen, ajatusta strukturoiva kieli, joka kehittää kriittistä ajattelua. Tästä on hyötyä keskusteluissa ja neuvotteluissa. (Yhteistyössä Ranskan kulttuurikeskuksen kanssa, www.france.fi/ccf)