Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat."— Esityksen transkriptio:

1 Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat jo. "Mitä useampia kieliä osaat, sen avarampi maailmankuvasi on", jääkiekkoilija Janne Niinimaa sanoo. Kansanedustaja Anni Sinnemäelle venäjäntaidosta on paljon hyötyä. Irina Björklund näyttelee kuudella kielellä ja sanoo: "Kielet avaavat rajattomia ovia työelämään ja ystäväpiiriin.” Näyttelijä, Boosterin juontaja Isa-Eerika Lehto: "Itse en ole koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa kielitaidosta olisi ollut haittaa. Sen sijaan olen joutunut tilanteisiin, joissa olisin toivonut osaavani paremmin vieraita kieliä."

2 Miksi saksaa - Warum Deutsch?
Saksa on selkeä kieli, joka luo hyvin pohjaa muiden kielten opiskelulle. Saksa on hyvä vaihtoehto esimerkiksi toiseksi vieraaksi kieleksi (A2), koska sitä on suhteellisen helppo oppia englannin pohjalta. Englannin lisäksi ruotsi on saksan sukukieli, joten saksan opiskelu luo pohjaa seitsemännellä luokalla alkavalle ruotsin opiskelulle. Saksan kielen rakenteet ja ääntäminen ovat selkeitä, varsin säännönmukaisia ja loogisia, mikä helpottaa oppimista. Alaluokilla saksan opettelu aloitetaan käytännönläheisesti, leikkien, lorujen ja laulujen avulla. Sanoja opitaan niitä käyttämällä, ja opittua käytetään ja harjoitellaan käytännön tilanteissa. Opittavaa asiaa kerrataan ja syvennetään joka vuosi Hyvin sisäistetyn peruskielitaidon varaan on helppo rakentaa kielitaitoa edelleen itsenäisestikin.

3 Deutsch? – Ja, gerne! Saksa on Euroopan puhutuimpia kieliä. EU:ssa joka viides puhuu saksaa, ja Itä-Euroopassa saksan kielellä tulee paremmin toimeen kuin englannilla. Saksaa puhuu äidinkielenään yli 100 miljoonaa ihmistä ja moninkertainen määrä opiskelee tai on opiskellut kieltä maailman eri maissa. Saksan kielen kautta avautuu rikas keskieurooppalainen kulttuuri. Monet suuret taiteilijat, kirjailijat ja tieteentekijät ovat saksankielisistä maista (esim. Beethoven, Mozart, Bach, Göethe, Einstein ja Luther).

4 Saksalla Suoraan Superpaikoille!
Monipuolista kielitaitoa tarvitaan työelämässä kaikilla aloilla. Saksan osaaja parantaa asemiaan yhä kansainvälisemmillä työmarkkinoilla. Työelämässä saksa on englannin ja ruotsin ohella tärkein ja kysytyin kieli erityisesti kaupallisilla ja palvelualoilla. Saksan osaamista tarvitaan myös matkailualalla. Saksalaiset ovat Suomen suurin turistiryhmä ruotsalaisten ja venäläisten jälkeen. Saksan kielessä pätee hyvin sanonta: ”Ostaa voit millä tahansa kielellä, mutta myydä vain kyseisen maan äidinkielellä.” Varhain aloitettu kielen opiskelu edesauttaa kielen todellista sisäistämistä mekaanisen ulkoa oppimisen sijaan.

5 Miksi espanjaa? - ¿Por qué español?
Espanja on koko maailman kieli. Sitä puhuu äidinkielenään yli 300 miljoonaa ihmistä, ja se on tärkeä kauppakieli sekä esimerkiksi YK:n ja EU:n virallinen kieli. Espanjan kieli on tullut tutuksi myös suomalaisille television ja musiikin kautta. Radiossa soi Juanes ja Shakira, ja televisiossa pyörii Serranon perhe sekä ”telenovelat” eli saippuasarjat. Espanjasta on tullut kieli muiden joukossa, kuulostamatta enää vieraalta ja eksoottiselta. Espanjan kieli yhdistää maita ja mantereita, ja sitä puhutaankin äidinkielenä melkein kahdessakymmenessä eri maassa. Lisäksi monissa maissa espanja on yleisesti käytetty toisen kielen rinnalla, kuten Yhdysvalloissa.

6 EEE – Espanjalla Erotut Eduksesi!
Espanjan osaajilla on moninaisia taitoja, tietoja ja mahdollisuuksia, joita he voivat hyödyntää eri elämän alueilla, muun muassa matkailussa ja työelämässä. Espanjan opiskelu auttaa myös muiden romaanisten kielten ymmärrystä ja oppimista. Koska kieli on kulttuurisidonnaista, espanjan opiskelu avartaa myös Espanjan ja Latinalaisen Amerikan rikkaan kulttuuriperimän tietämystä ja ymmärrystä. Yhtenäisessä Euroopassa on rikkaus osata muutakin kieltä kuin englantia, ja espanjalla erotut eduksesi.

7 Miksi ranskaa? – Pourquoi le français?
Enchanté, madame! Bonjour, monsieur! Comment ça va? Kukapa ei olisi kuullut ranskalaisesta muodista: Christian Dior, Coco Chanel, Yves Saint-Laurent – oh, c’est chic! Entäpä ruoka? Oletko maistanut etanoita, des escargots? Kuulostavatko croissantit kuuman kaakaon kera houkuttelevilta? Maistuisiko maailmankuulu omenapiiras tarte Tatin?

8 Ranska on muutakin kuin baskeri ja patonki
Yli 200 miljoonaa ihmistä puhuu ranskaa viidessä maanosassa. Ranska on maailmanlaajuisesti englannin jälkeen toiseksi eniten opiskeltu vieras kieli. Ranska on noin 70 miljoonan matkailijan kohde vuosittain, ranskaa osaavana matkailusta saat enemmän irti myös Afrikassa, Kanadassa, Tahitilla, Monacossa ja Sveitsissä. Ranskan kielen taito avaa ovia yritysmaailmaan ranskankielisissä maissa. Ranskaa puhuvat opiskelijat voivat hakea Ranskan valtion apurahoja ranskalaisiin korkeakouluihin.

9 J’aime le français! Ranskaa on helppo oppia.
Ranskan osaaminen auttaa oppimaan muita romaanisia kieliä eli espanjaa, italiaa, portugalia ja romaniaa – ja noin puolet englannin sanastosta on sukua ranskalle. Ranskan kieli kuulostaa kauniilta ja iloiselta ja melodiselta, sitä kutsutaan usein älyn ja rakkauden kieleksi. Erotu massasta, opettele ranskaa! Oui, je parle français!

10 Miksi venäjää? ● kyrilliikan hallinta: selviät turistina Venäjällä, ”salakirjoituskäyttö” kotioloissa ● naapurimaa, liki ja ISO, ja sinne on helppo matkustaa treenaamaan taitojaan: sinne vie 3 junaa/ vrk! ● venäjä avaa portin vaikka minne: lähimpään miljoonakaupunkiimme Pietariin; taigalle; Baikalille; ex-Neuvosto- tasavaltoihin; Kauko-itään; Siperian erämaihin

11 Miksi venäjää? ● valtavan rikas kulttuuriperintö ja kovatasoisia
oppilaitoksia, jotka kannattaa muistaa jatko-opintomahdollisuuksia punnitessaan ● töihin pääsyn ajankohtaistuessa taatusti etu: pidetään yhä ”eksoottisena kielenä”, ja ”vaikeana”; toisaalta venäläisturisteja ja -ostosmatkalaisia on maassamme yhä enemmän → venäjän osaajille on kysyntää

12 Kielitaitoisia ihmisiä tarvitaan!
Kyky ymmärtää ja puhua useampaa kieltä on hyödyllinen taito. Suurin osa maailman ihmisistä käyttää useaa eri kieltä jokapäiväisessä elämässään. Vieraiden kielten opiskelu auttaa ymmärtämään muita ihmisiä ja heidän kulttuurejaan. Vieraiden kielten opiskelu kehittää kognitiivisia taitoja ja vahvistaa samalla myös äidinkieltä. Monipuolinen kielitaito parantaa mahdollisuuksia työskennellä ja opiskella eri maissa.


Lataa ppt "Miksi kieliä? ”Vielä kun opettelisi saksaa ja venäjää, niin pärjäisi aika hyvin maailmalla”, toteaa Anna Puu, jolta espanja, ruotsi ja ranska sujuvat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google