Lasten tapaturmat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Johanna Salomaa-Valkamo | Joulunajan valvontatulosten julkistustilaisuus 2013 Tervetuloa! Viestintäjohtaja.
Advertisements

Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa
Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
HALSUAN VASU -avain kasvuun
Asta Koivisto | Joululeluprojekti Tulokset.
Kaavan avulla huovutettu laukku
Tulipalot ja palokuolemat
Pumpulipupupussi.
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Merja Söderholm, STM Visiona tapaturmaton Suomi - Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn tavoiteohjelma vuosille
Ikäihmisten tapaturmat
Myrkytystapaturmat.
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
Venäläinen riepunukke
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Tapaturmat s
Koulujen turvallisuus
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Kirjoita tähän MINUA KIINNOSTAA: Nimi tähän Yritys tähän Kirjoita tähän TYÖSKENTELEN: PARISSA. Tuo tähän oma kuvasi näin: Klikkaa pallo aktiiviseksi >
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Suomen Kivikausi ~ eKr..
Tapaturmien ehkäisystä aiheittain
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Erilaisten ryhmien ja yksil ö iden kohtaaminen: Vinkkejä ohjaamiseen Riikka Juntunen, Heli Laitinen, Sari Rautio,
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
MERTA - hyvät palvelut, hyvät käytännöt
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Hedelmä- tai vihannespussi
Kielivalinnat 2. luokalla
Opetussuunnitelma/OPS
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Myrkytystapaturmat.
Petra Suonio ..päivähoidon tulee omalta osaltaan tarjota lapselle turvalliset ihmissuhteet, lapsen kehitystä monipuolisesti tukevaa toimintaa sekä.
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Hurtig TE1 Turvallisuus. Turvallisuus Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmaisesti vuosittain kuolee noin 3000 henkeä.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
Sisällölliset orientaatiot ja lapselle ominaiset toimintatavat Ruut Ruokonen 2012.
KODIN PUHTAANAPITO JA PIENET HUOLTOTYÖT Nuorisoasuntoliitto ry // Mieti eri näkökulmia  Kodin siistinä pitäminen ei ole vain viihtyisyyskysymys.
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Kemikaalit ja kiertotalous kommenttipuheenvuoro
MUOVIPUTKIEN KÄSITTELY, KULJETUS, PURKAUS JA VARASTOINTI
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Kemikaaleja kaikkialla
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Porraselementin lastaus
Jakajan muistilista Kiinnitä erityistä huomiota
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
VARHAISKASVATTAJA LUO TURVALLISEN KASVU- JA OPPIMISYMPÄRISTÖN
Ryhmäyttäminen ryhmän rakentamisen työkaluna
Tuotteet turvallisiksi
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Kehittämistä kaipaavia kohteita kuvin esiteltynä
Tarvitsemme kirjaston
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Palotapaturmat
Kodin turvallisuus- valmennus
Tapaturmat ja niiden ehkäisy
Esityksen transkriptio:

Lasten tapaturmat

Pienten lasten tapaturmat Alle 10-vuotiaille lapsille sattuu tapaturmia yleisimmin kotona tai kotipihalla Yleisimpiä lasten tapaturmia ovat Kaatumiset ja putoamiset Esineen aiheuttamat tapaturmat Liikennetapaturmat Palovammat Lasten kotitapaturmia ehkäistään parhaiten Järjestämällä kotiympäristö turvalliseksi Valvomalla ja ohjaamalla lasta Turvallinenkaan ympäristö ei poista valvonnan tarvetta Turvavälineet parantavat turvallisuutta

Lasten turvallisuus sisällä (1) Estä putoamiset ja kaatumiset Turvaportit Liukuestesukat Mattojen liukuesteet Älä jätä pientä lasta syöttötuoliin tai hoitopöydälle ilman valvontaa Vaaralliset aineet pois lasten ulottuvilta Lääkkeet Pesuaineet Alkoholijuomat Tupakat Myrkylliset kasvit Terävät ja vaaralliset esineet pois lasten ulottuvilta Sakset Veitset Ompelutarvikkeet Tulitikut

Lasten turvallisuus sisällä (2) Poista vaaranpaikat lastenhuoneesta Valitse tukevat kalusteet ja kiinnitä hyllyt seiniin Sijoita lelut lapsen ulottuville, ettei lapsen tarvitse kiivetä ylettyäkseen niihin Valitse turvallisia leluja Lelujen muovikääreitä ei lasten käsiin Alle kolmivuotiaiden lasten lelujen on oltava erityisen lujia - niiden on kestettävä heittämistä ja hakkaamista hajoamatta.  Kiinnitä erityistä huomiota markkinoilta tai myyjäisistä ostettuihin leluihin Järjestä peseytymistilat, keittiö ja kodinhoitotilat turvallisiksi Termostaattihanat Liukuesteet lattioilla Kaiteet tarvittaessa Liesisuoja Lieden kaatumiseste Ei roikkuvia pöytäliinoja

Lasten turvallisuus ulkona Valvo lasten leikkejä ulkona Valitse tarkoituksenmukaiset varusteet leikkien turvaksi Muista heijastin, kypärä, pelastusliivit ja muut suojavälineet Poista nauhat ja nyörit vaatteista sillä ne voivat aiheuttaa kuristumisvaaran Tarkasta leikkipaikat ja leikkivälineet Autojen ajoreitit, kuopat, ranta, uima-altaat tai kaivot eivät sovellu leikkipaikoiksi Huolla ja kunnosta leikkivälineet Keinujen ja kiipeilytelineiden alustaksi pehmeä hiekka tai muu pehmeä materiaali Pidä piha-alueet ja tiet turvallisina Estä lasten kiipeily katolle Valitse pihapiiriin vain myrkyttömiä kasveja Huolehdi että lasten leikkialue on vapaa ajoneuvoliikenteeltä Säilytä puutarhan ja kodin työkalut poissa lasten ulottuvilta