Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa"— Esityksen transkriptio:

1 LIEDET TURVALLISIKSI Keinoja liesiturvallisuuden parantamiseen ja liesipalojen ennaltaehkäisyyn

2 Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa
Liesien valitsimet kytkeytyvät helposti päälle. Moni liesipalo on saanut alkunsa kotieläinten hyppiessä liettä vasten, jolloin valitsimet kääntyvät päälle –asentoon. Myös lapset saattavat ajattelematta ja omin luvin testailla liesien valitsimia.

3 Liesipalo voi polttaa koko rakennuksen
Liesipalo voi saavuttaa nopeasti hyvinkin suuret mittasuhteet, sillä lieden ympärillä on usein paljon helposti syttyvää materiaalia. 

4 Turvallisuutta: Ajastin
Turva-ajastimella varustettua turvaliettä käytettäessä on valittava erillisestä valitsimesta lieden käyttöaika.

5 Värit ja kohdistusmerkinnät valitsimissa
Turvallisuutta: Värit ja kohdistusmerkinnät valitsimissa Eri värit ja kohdistusmerkinnät auttavat lieden valitsimien käyttöä. Tässä liedessä on tahattoman käytön estävä lukitus (ns. virtalukko). Se estää esim. lapsia kytkemästä tahattomasti keittolevyjä tai -alueita ja/tai uunia päälle tai muuttamasta niiden säätöjä.

6 Tahattoman käytön estävä lukitus
Turvallisuutta: Tahattoman käytön estävä lukitus Tahattoman käytön estävällä lukituksella estetään virran kytkeytyminen lieteen. Tässä liedessä sen päälle kytkemiseksi tarvitaan samanaikaisesti kaksi kättä.

7 Merkkivalot ja taustavalaistus valitsimissa
Turvallisuutta: Merkkivalot ja taustavalaistus valitsimissa Valitsimissa olevat merkkivalot tai taustavalaistus auttavat huomaamaan päälle jääneen levyn. Valaistus auttaa myös heikkonäköistä lieden käytössä.

8 Turvallisuutta: Lämpötilan tunnistin
Lämpötilan tunnistin keittotasossa ja kattilassa estää sen, ettei ruoka pääse kiehumaan yli. Tunnistin ylläpitää kattilassa säädettyä lämpötilaa.

9 Turvallisuutta: Induktioliesi
Induktioliesi vaatii toimiakseen magnetisoituvan teräsastian. Taso ei kuumene, jos sen päälle putoaa esim. patalappu.

10 Turvallisuutta: Uuniritilän kannatin
Uunista ulosvedettävät kannattimet mahdollistavat sen, että kuuma astia tulee ritilän mukana ulos uunista.

11 Turvallisuutta: Keittotason suoja
Keittotasonsuoja estää lapsia vetämästä kuumia keittoastioita päällensä. Valitsimen peittävä suoja estää myös sen, ettei keittotasolle kurkotteleva koira kytke vahingossa liettä päälle.

12 Lisävarusteina asennettavat turvalaitteet
Turvallisuutta: Lisävarusteina asennettavat turvalaitteet Lieteen on asennettavissa erilaisia turvalaitteita. Niissä keittolevyn tai –alueen virran päälläoloaika perustuu valittuun tehoon. Toiminta voi perustua myös lämpötilan tunnistavaan automaattiseen virrankatkaisuun.

13 Turvallisuutta: Keittiön valaistus
Hyvä keittotason valaistus lisää keittotason käyttöturvallisuutta. Vesipisteen tulee olla lähellä liettä samalla seinustalla, jotta vältytään kuumien kattiloiden siirtelemistä kulkuväylän yli.  

14 Puhdista liesituuletin säännöllisesti
Turvallisuutta: Puhdista liesituuletin säännöllisesti Liesituulettimen rasvasuodatin on puhdistettava säännöllisesti. Liedellä mahdollisesti syttyvä tulipalo pääsee muutoin helposti etenemään hormiin.

15 Sijoita patalaput ja muut tekstiilit oikein
Turvallisuutta: Sijoita patalaput ja muut tekstiilit oikein Patalappuja ei tule sijoittaa liian lähelle keittotasoa, josta ne saattavat vahingossa pudota liedelle. Patalappujen tulee kuitenkin olla helposti havaittavissa, jotta ne saadaan tarvittaessa nopeasti käyttöön.


Lataa ppt "Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google